Доброго дня усім. Сталася така прикрість, машинально виплатив зарплату за грудень 2024 по старому, тобто порахував військовий збір 1,5 %. А отже недоплатив військовий збір і як наслідок більше виплатив зарплати на руки. Що робити? Ніколи з таким не стикався. Я так розумію будь штраф. Як виправити? Люди допоможіть будь ласка. Благаю. Голова взагалі не варе через сімейні проблеми.....
В січні різницю ВЗ утримаєте із ЗП, зробіть бухдовідку, всі ми допускаємо помилки. Якщо не подали об'єднану звітність, то можна зробити правильний розрахунок ВЗ, доплатити ВЗ. Але буде більше виплати на руки і в січні проведете за мінусом цієї суми.
Я виявив помилку сьогодні, зарплата за грудень виплачена 7 січня 2025 року. Військовий доплачувати сьогодні, а штраф?, військовий же сплачується одночасно і з зарплатою.
Військовий доплатіть сьогодні, на рахунок штрафу, не думаю що буде. Це все дрібниці у порівнянні з іншими проблемами
Віповідно до роз'яснень ДПС: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/847129.html від 02.12.2024р. "Щодо законодавчих змін у справлянні військового збору податковими агентами (в тому числі роботодавцями)!"
До виплат (частини виплат), пов’язаних з тимчасовою втратою працездатності, у разі перебування платника податку на лікарняному в періоді до 1 грудня 2024 року, застосовується ставка військового збору 1,5 відс. незалежно від того, що нарахування (виплата, надання) будуть проведені у грудні 2024 року.
Зазначені виплати (частини виплат) у разі перебування платника податку на лікарняному у періоді після 1 грудня 2024 року оподатковуються за ставкою військового збору у розмірі 5 відсотків.
Тепер мудрую над відпускними: працівник йде у чергову відпустку з 03 лютого 2025. І ця відпустка включає в себе "старий" період, починаючи з червня 2024 року. Нарахування відпускних буде у лютому 2025.
Виходить так, що загальна сума нарахованих відпускних буде оподатковуватись двома ставками ВЗ?
Відпускні за червень-листопад 2024 року попадають під 1,5%, а решта - під 5% ??