позика співробтнику в 1 ДФ
-
- Профи
- Дякував (ла): 8 разів
- Подякували: 5 разів
Можливо показувати потрібно лише якщо позику не буде повернуто???
Відповідно до Закону України від 22.05.2003 р. № 889 "Про податок з доходів фізичних осіб" (далі – Закон) об'єктом оподаткування платника податку – резидента є, зокрема, загальний місячний оподатковуваний дохід (пп. 3.1.1 п. 3.1 ст. 3), до складу якого включається також дохід, отриманий платником податку від його працедавця як додаткове благо (п. 1.1 ст. 1) у вигляді суми боргу платника податку, анульованого кредитором за його самостійним рішенням, не пов'язаним з процедурою банкрутства (пп. 4.2.9 "д" п. 4.2 ст. 4).
Відповідно до Закону України від 22.05.2003 р. № 889 "Про податок з доходів фізичних осіб" (далі – Закон) об'єктом оподаткування платника податку – резидента є, зокрема, загальний місячний оподатковуваний дохід (пп. 3.1.1 п. 3.1 ст. 3), до складу якого включається також дохід, отриманий платником податку від його працедавця як додаткове благо (п. 1.1 ст. 1) у вигляді суми боргу платника податку, анульованого кредитором за його самостійним рішенням, не пов'язаним з процедурою банкрутства (пп. 4.2.9 "д" п. 4.2 ст. 4).
-
- Оракул
- Дякував (ла): 155 разів
- Подякували: 32 рази
Я не знаю, может я не права, но я отражаю выдачу ссуды сотруднику, код 153. Если уж налоговая желает видеть под этим кодом даже возврат учредителю сумм "поворотньої фінансової допомоги", то здесь и подавно. ИМХО
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 45 разів
- Подякували: 83 рази
я тоже отражаю.irina2101 писав:Я не знаю, может я не права, но я отражаю выдачу ссуды сотруднику, код 153. Если уж налоговая желает видеть под этим кодом даже возврат учредителю сумм "поворотньої фінансової допомоги", то здесь и подавно. ИМХО
-
- Оракул
- Дякував (ла): 17 разів
- Подякували: 4 рази
Добрый день! Подскажите, прощение беспроцентной ссуды работнику в ф.1ДФ отражается с ознакой 126.?
- nachfin
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 326 разів
- Подякували: 5931 раз
"Налоговый расчет по форме № 1ДФ: доходы, признаки, ответственность" НиБУ № 29 от 09.04.2012
"В случае невозврата физическим лицом суммы займа и признания ее доходом налоговый агент отражает ее с признаком дохода «107» (если истек срок исковой давности) или с признаком «126» (если долг аннулирован по самостоятельному решению кредитора) без заполнения граф 4 и 4а."
"В случае невозврата физическим лицом суммы займа и признания ее доходом налоговый агент отражает ее с признаком дохода «107» (если истек срок исковой давности) или с признаком «126» (если долг аннулирован по самостоятельному решению кредитора) без заполнения граф 4 и 4а."
Всем тем, кто наивно полагает, что бумеранга не существует, отвечу: "Ещё не долетел!"
Но, похоже, уже на подлете!!!
Но, похоже, уже на подлете!!!
-
- Оракул
- Дякував (ла): 155 разів
- Подякували: 32 рази
"Який порядок заповнення податкового розрахунку за ф.№1ДФ при виплаті доходу на користь ФО у вигляді поворотної фінансової допомоги за ознакою доходу ”153” та чи необхідно заповнювати гр.3а та гр.3, або лише гр.3?
При виплаті доходу на користь фізичної особи у вигляді поворотної фінансової допомоги за ознакою доходу ”153” в податковому розрахунку за ф.№1ДФ відображається сума нарахованого доходу у графі 3а, сума виплаченого доходу - у графі 3, а у графі 4а (нарахований податок на доходи фізичних осіб) та графі 4 (перерахований податок на доходи фізичних осіб) проставляється нуль."
При виплаті доходу на користь фізичної особи у вигляді поворотної фінансової допомоги за ознакою доходу ”153” в податковому розрахунку за ф.№1ДФ відображається сума нарахованого доходу у графі 3а, сума виплаченого доходу - у графі 3, а у графі 4а (нарахований податок на доходи фізичних осіб) та графі 4 (перерахований податок на доходи фізичних осіб) проставляється нуль."