Доброго дня! Потрібна допомога. Здавала 1-ДФ перший раз і коли готую вже за 2 квартал виявила помилку в звіті за 1 квартал. Показала по зарплаті нараховано і виплачено різні суми. І по податкам відповідно.
Приклад:
1 16236,60 11200,00 2922,59 2016,00 101 0
Коли розібралась потрібно було і нарахово і виплачено показати однакові суми.
Як краще виправити помилку. Здати уточнюючу чи показати, що різнцю було виплачено в 2 кварталі. І які можливі наслідки.
Буду дуже вдячна за допомогу!
Питання по 1 ДФ
-
- Ученик
- Дякував (ла): 4 рази
- Подякували: 1 раз
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 398 разів
- Подякували: 906 разів
Правильно - подати уточнюючий з правильними цифрами і ждати штраф. Бо якщо з/плата виплачується в строк , то нарахування=перерахуванню. А я б вирівнялась в 2 кВ. І все. Звичайно, не виключено варіант, що два звіти 1 і 2 кВ. Контролюючі органи можуть врахувати як неправильні, але за 10 років мені ніколи не телефонували З приводу перевірки ПДФО... Та й варіант : «Ой, а що ТАК треба було? А я зрозуміла ... по факту ж я оплатила в наступному кварталі ... звіт перший.» - Ніхто не відміняв.Світлана356 писав: ↑21 липня 2020, 13:49Доброго дня! Потрібна допомога. Здавала 1-ДФ перший раз і коли готую вже за 2 квартал виявила помилку в звіті за 1 квартал. Показала по зарплаті нараховано і виплачено різні суми. І по податкам відповідно.
Приклад:
1 16236,60 11200,00 2922,59 2016,00 101 0
Коли розібралась потрібно було і нарахово і виплачено показати однакові суми.
Як краще виправити помилку. Здати уточнюючу чи показати, що різнцю було виплачено в 2 кварталі. І які можливі наслідки.
Буду дуже вдячна за допомогу!

-
- Ученик
- Дякував (ла): 4 рази
- Подякували: 1 раз
Дуже дякую за пораду!Nelli-Nelli писав: ↑21 липня 2020, 23:05Правильно - подати уточнюючий з правильними цифрами і ждати штраф. Бо якщо з/плата виплачується в строк , то нарахування=перерахуванню. А я б вирівнялась в 2 кВ. І все. Звичайно, не виключено варіант, що два звіти 1 і 2 кВ. Контролюючі органи можуть врахувати як неправильні, але за 10 років мені ніколи не телефонували З приводу перевірки ПДФО... Та й варіант : «Ой, а що ТАК треба було? А я зрозуміла ... по факту ж я оплатила в наступному кварталі ... звіт перший.» - Ніхто не відміняв.![]()

-
- Высший разум
- Дякував (ла): 554 рази
- Подякували: 30 разів
Доброго дня. Підкажіть, коли починала вести ФОП, то вичитала, якщо ФОП веде діяльність (є наймані) не за основним місцем, то все одно 1 дф подається та ПДФО перераховуються в ДПС по місту реєстрації. Нічого не змінилося?
-
- Оракул
- Дякував (ла): 71 раз
- Подякували: 58 разів
1. Есть 3 декларации. В каждой ошибка по 119.1 НКУ (не указаны доходы, не подлежащие налогообложению). Будут три штрафа или один при проверке?
2. Штраф 1020 или 510 по старым декларациям? Т.е. на момент выявления или на момент ошибки?
3. Ошибки в 2015-2016 годах. Какой срок давности к этим ошибкам с 01.01.21? Т.е. сейчас за эту ошибку не оштрафуют, а с 21-го года оштрафуют? А если я подам уточненки за эти периоды в 20-м году, штраф будет?
4! Читаю новую редакцию 102.1 ......2555 дня - у разі проведення перевірки операції відповідно до статей 39 і 39-2 цього Кодексу та/або перевірки податкових зобов’язань податкових агентів щодо податку на доходи фізичних осіб, військового збору при виплаті заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) фізичній особі у зв’язку з трудовими відносинами)........
Я правильно понимаю, 2555 дня - это срок давности исключительно по зарплатным доходам? Т.е. за одни строки в 1-ДФ (старше трёх лет) штраф будет, а для других строк, не связанных с трудовыми отношениями, останется прежний?
2. Штраф 1020 или 510 по старым декларациям? Т.е. на момент выявления или на момент ошибки?
3. Ошибки в 2015-2016 годах. Какой срок давности к этим ошибкам с 01.01.21? Т.е. сейчас за эту ошибку не оштрафуют, а с 21-го года оштрафуют? А если я подам уточненки за эти периоды в 20-м году, штраф будет?
4! Читаю новую редакцию 102.1 ......2555 дня - у разі проведення перевірки операції відповідно до статей 39 і 39-2 цього Кодексу та/або перевірки податкових зобов’язань податкових агентів щодо податку на доходи фізичних осіб, військового збору при виплаті заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) фізичній особі у зв’язку з трудовими відносинами)........
Я правильно понимаю, 2555 дня - это срок давности исключительно по зарплатным доходам? Т.е. за одни строки в 1-ДФ (старше трёх лет) штраф будет, а для других строк, не связанных с трудовыми отношениями, останется прежний?
Востаннє редагувалось 28 липня 2020, 12:30 користувачем orelvn, всього редагувалось 1 раз.
- Ин
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 5117 разів
- Подякували: 17317 разів
У разі виявлення в ході документальної перевірки порушень, зазначених в п. 119.1 ст. 119 ПКУ, до платника податків застосовується штраф у розмірі 1020 гривень. При цьому відповідальність застосовується до загальної кількості порушень, зазначених абзацом першим п. 119.1 ст. 119 ПКУ, а не до кожного порушення окремо.orelvn писав: ↑27 липня 2020, 15:011. Есть 3 декларации. В каждой ошибка по 119.1 НКУ (не указаны доходы, не подлежащие налогообложению). Будут три штрафа или один при проверке?
Я правильно понимаю, 2555 дня - это проверка исключительно по зарплатным доходам? Для иных выплат (ФЛП, возвратная фин.помощь и т.п.) остаётся прежний срок?
Якщо протягом 1095 днів (що настає за останнім днем граничного строку подання податкової декларації та/або граничного строку сплати грошових зобов’язань ) контролюючий орган не визначає суму грошових зобов’язань, платник податків вважається вільним від такого грошового зобов’язання (в тому числі від нарахованої пені), а спір стосовно такої декларації та/або податкового повідомлення не підлягає розгляду в адміністративному або судовому порядку (п. 102.1. ст. 102 ПКУ).
У разі подання платником податку уточнюючого розрахунку до податкової декларації контролюючий орган має право визначити суму податкових зобов’язань за такою податковою декларацією протягом 1095 днів з дня подання уточнюючого розрахунку.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 833 рази
- Подякували: 696 разів
1. Недавно слушала семинар: по 1-му случаю не должно быть штрафа, так как сумма обязательств по НДФЛ не меняется:orelvn писав: ↑27 липня 2020, 15:011. Есть 3 декларации. В каждой ошибка по 119.1 НКУ (не указаны доходы, не подлежащие налогообложению). Будут три штрафа или один при проверке?
П.119.1. НКУ :Непредставление, представление с нарушением установленных сроков, представление не в полном объеме, с недостоверными сведениями или с ошибками налоговой отчетности о суммах доходов, начисленных (уплаченных) в пользу плательщика налогов, суммах удержанного из них налога, а также суммах, начисленных (выплаченных) физическим лицам за товары (работы, услуги), если такие недостоверные сведения или ошибки привели к уменьшению и/или увеличению налоговых обязательств плательщика налога и/или к изменению плательщика налога..
3. Если подать уточненки, отсчет 1095дней пойдет заново от даты подачи уточненки.
Податки-це зло, неохідне, але все-таки зло, і чим менше їх у нас, тим краще. У. Черчилль 1907р
-
- Оракул
- Дякував (ла): 71 раз
- Подякували: 58 разів
У меня другой случай - не выплаты ФОПам, штраф будет.
Но 1095 дней на информацию в уточненке, а там всё ок.Asia Svetlova писав: ↑27 липня 2020, 15:593. Если подать уточненки, отсчет 1095дней пойдет заново от даты подачи уточненки.
и 3-й вопрос немного о другом и гораздо шире, и интересней

-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 833 рази
- Подякували: 696 разів
1.О ФОПах в моем посте ни словаorelvn писав: ↑27 липня 2020, 16:37У меня другой случай - не выплаты ФОПам, штраф будет.
Но 1095 дней на информацию в уточненке, а там всё ок.Asia Svetlova писав: ↑27 липня 2020, 15:593. Если подать уточненки, отсчет 1095дней пойдет заново от даты подачи уточненки.
и 3-й вопрос немного о другом и гораздо шире, и интересней![]()
2. Нет, на информацию в отчете на который уточненка. Помогла, чем смогла.
Податки-це зло, неохідне, але все-таки зло, і чим менше їх у нас, тим краще. У. Черчилль 1907р