Виправлення помилок в формах звіту 1 ДФ ◾"Звітний новий" чи "Уточнюючий"◾

Marlboro
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 4095 разів

Повідомлення Marlboro »

Яков писав:
Marlboro писав: Какие объекты, которые являются объектом для налогообложения НДФЛ, могут отражаться в форме 20-ОПП (даже чисто гипотетически)? И куда в 20-ОПП вообще в принципе можно вписать ДРФО? (Кроме шапки понятно, заполнение ее с ошибкой будет основанием для признания справки недействительной, но не влечет автоматически ответственности какой-либо)
Чисто гипотетически? Например, арендуется помещение у ФЛ. В 20-ОПП указывается адрес и объект налогообложения. Только я бы не назвал это объектом налогообложения именно НДФЛ.
Это может быть и налог на недвижимое имущество, и плата за землю (зем.налог или арендная плата)...
И там разве нужно указывать ДРФО этого ФЛ, у которого арендуется помещение?

obloko
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 7 разів
Подякували: 14 разів

Повідомлення obloko »

Marlboro писав:
Яков писав:
Marlboro писав: Какие объекты, которые являются объектом для налогообложения НДФЛ, могут отражаться в форме 20-ОПП (даже чисто гипотетически)? И куда в 20-ОПП вообще в принципе можно вписать ДРФО? (Кроме шапки понятно, заполнение ее с ошибкой будет основанием для признания справки недействительной, но не влечет автоматически ответственности какой-либо)
Чисто гипотетически? Например, арендуется помещение у ФЛ. В 20-ОПП указывается адрес и объект налогообложения. Только я бы не назвал это объектом налогообложения именно НДФЛ.
Это может быть и налог на недвижимое имущество, и плата за землю (зем.налог или арендная плата)...
И там разве нужно указывать ДРФО этого ФЛ, у которого арендуется помещение?
Форма 20-ОПП составлена таким образом, что информацию, например об арендованном складе, необходимо подавать и собственнику, и арендодателю (если он не является собственником), и арендатору.
ИСПОВЕДЬ налогоплательщика по Форме 20-ОПП

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1931 раз
Подякували: 6619 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

Доброго дня, шановні. Ох і не люблю я 1ДФ..... Сіла робити за 4 квартал.... і виявила помилку за 3-й... Сиджу і думаю шо робить ???... Звільнений співробітник 30.09, ПДФО заплачено 30.09 , нарахування теж показала , а от виплата була вже в 10 місяці (знаю шо порушення....) і я її не показала. Тепер не знаю як бути... Хто що думає ? Буду вдячна...#curtsey#

vethera
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 16 разів
Подякували: 31 раз

Повідомлення vethera »

Подаете 1-ДФ - уточнюючий за 3 квартал, в нем будет только две строчки, первая полностью повторяет неправильную строку по сотруднику, которого хотите исправить, и в 9-ой графе ставите 1 (это исключаете эту строку), а вторую строку заполняете правильно, и в 9-ой графе- 0.

Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 3872 рази
Подякували: 3194 рази

Повідомлення Natalenna »

Tasa писав:Доброго дня, шановні. Ох і не люблю я 1ДФ..... Сіла робити за 4 квартал.... і виявила помилку за 3-й... Сиджу і думаю шо робить ???... Звільнений співробітник 30.09, ПДФО заплачено 30.09 , нарахування теж показала , а от виплата була вже в 10 місяці (знаю шо порушення....) і я її не показала. Тепер не знаю як бути... Хто що думає ? Буду вдячна...#curtsey#
Я би 1 ДФ не рухала. З одної сторони:
[spoiler title=Коротка:
Сума податку, що перераховується у встановлені терміни до бюджету у наступному місяці, повинна бути відображена в податковому розрахунку за ф. 1ДФ за той період у який входить попередній місяць, за який здійснено перерахування податку. Наприклад, до графи 4 податкового розрахунку за I квартал входить сума податку за січень, яка нарахована у січні та перерахована у лютому, за лютий (нарахована у лютому та перерахована у березні), за березень (нарахована у березні та перерахована у квітні).
Повна:
Відповідно до п. 3 Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом Міндоходів України від 21.01.2014 № 49:
- графі 3 «Сума виплаченого доходу» відображається сума фактично виплаченого доходу платнику податку податковим агентом.
Заробітна плата, що виплачується у встановлені терміни в наступному місяці, повинна бути відображена в податковому розрахунку за той період, у який входить попередній місяць, за який заробітну плату було нараховано. Наприклад, до податкового розрахунку за I квартал входить заробітна плата за січень, яка нарахована у січні та виплачена в лютому, за лютий (нарахована у лютому та виплачена в березні), за березень (нарахована в березні та виплачена у квітні).
у графі 4 «Сума перерахованого податку» відображається фактична сума перерахованого податку до бюджету.
Відповідно до п.п. 168.1.2 п. 168.1 ст. 168 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI податок сплачується (перераховується) до бюджету під час виплати оподатковуваного доходу єдиним платіжним документом.
Враховуючи викладене вище, сума податку, що перераховується у встановлені терміни до бюджету у наступному місяці, повинна бути відображена в податковому розрахунку за ф. 1ДФ за той період у який входить попередній місяць, за який здійснено перерахування податку.
Наприклад, до графи 4 податкового розрахунку за I квартал входить сума податку за січень, яка нарахована у січні та перерахована у лютому, за лютий (нарахована у лютому та перерахована у березні), за березень (нарахована у березні та перерахована у квітні).][/spoiler]
Але те що ви не виплатили розрахункові у день звільнення - це таки порушення.
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1931 раз
Подякували: 6619 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

vethera писав:Подаете 1-ДФ - уточнюючий за 3 квартал, в нем будет только две строчки, первая полностью повторяет неправильную строку по сотруднику, которого хотите исправить, и в 9-ой графе ставите 1 (это исключаете эту строку), а вторую строку заполняете правильно, и в 9-ой графе- 0.
Да я про це знаю.... Але ж до мене можна застосувати, якшо шо, за "неправильне відображення виплаченого доходу" штраф 510 грн.... А от цього не хочеться ну ніяк... Тому то і задумалась як бути... Шановні, чекаю на ваші думки... Якби вчинили ви ??

Люлик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3428 разів
Подякували: 2781 раз

Повідомлення Люлик »

перенесено из дублирующей темы
Лилия волошина писав:Добрый день! Обнаружила ошибку! В 2013 году не отображали аренду авто! в 1 квартале 2014 года отобразили все суммы за 2013 год + 1 квартал 2014 года! Подскажите пожалуста нужно ли сдавать уточненку по кварталам отдельно за 2013 год и 1 квартал 2014 года, или оставить как есть!#help#
Наталья122008 писав:Вообще-то нужно было уточненки подать. Но их не подавали видимо, чтобы не платить штрафы.
ArinaArina писав:
Poznaika писав:Помогите,срочно как правильно сделать уточнёнку по 1-ДФ???
Внесла в отчёт за 3 квартал человека,который принят в октябре. Разгледела только сейчас,когда стала делать отчёт за 4 квартал. Подскажите кто сталкивался с похожими ситуациями. Все перечисления сделаны в октябре естественно. В отчёт по ЕСВ включила тоже впервые только в октябре????
Дайте ссылочку на тему,кто может внятно разьяснить буду премного БЛАГОДАРНА!!!!!
сдаете уточненку за -й квартал. Показываете только эту ошибочную строку, переписываете все ее данные, в последней колонке - 1

ВалерияV
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 146 разів
Подякували: 68 разів

Повідомлення ВалерияV »

В форме 1-ДФ в подписи ошибочно "подтянулся" бухгалтер, который уже уволился, т.е. эта строчка в подписях должна быть пустой. Отчет принялся - пришли квитанции. Как исправить , подскажите?

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 14223 рази
Подякували: 28051 раз

Повідомлення Яков »

ВалерияV писав:В форме 1-ДФ в подписи ошибочно "подтянулся" бухгалтер, который уже уволился, т.е. эта строчка в подписях должна быть пустой. Отчет принялся - пришли квитанции. Как исправить , подскажите?
Составьте "Новий звітний" точно такой же, но без подписи бухгалтера.
Зображення

marinesko
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 741 раз
Подякували: 1787 разів

Повідомлення marinesko »

Яков писав:
ВалерияV писав:В форме 1-ДФ в подписи ошибочно "подтянулся" бухгалтер, который уже уволился, т.е. эта строчка в подписях должна быть пустой. Отчет принялся - пришли квитанции. Как исправить , подскажите?
Составьте "Новий звітний" точно такой же, но без подписи бухгалтера.
Новой звітний заполняется по принципу уточненки. В таблице уточнять-то нечего.
Может позвонить в ГНИ, попросить чтоб отменили отчёт и отослать верный

Закрито

Повернутись до “Звітність з ПДФО”