Правомочно ли применять годовой объем выручки для единщика ,который зарегистрировался во 2 полугодии?

Розділ XIV ПКУ
Басти
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 737 разів
Подякували: 2025 разів

Повідомлення Басти »

Регистрация ФОП (2 группа)и получение свидетельства ЕН 27.08.
Применим ли годовой объем выручки 1000000 грн. в данном случае?
Коллеги !
Ваше мнение?

Вечірка
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 909 разів
Подякували: 548 разів

Повідомлення Вечірка »

291.4. Суб'єкти господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, поділяються на такі групи платників єдиного податку:

...
2) друга група - фізичні особи - підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:

не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб;

обсяг доходу не перевищує 1 000 000 гривень.
292.1. Доходом платника єдиного податку є:

1) для фізичної особи - підприємця - дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначеній пунктом 292.3 цієї статті. При цьому до доходу не включаються отримані такою фізичною особою пасивні доходи у вигляді процентів, дивідендів, роялті, страхові виплати і відшкодування, а також доходи, отримані від продажу рухомого та нерухомого майна, яке належить на праві власності фізичній особі та використовується в її господарській діяльності;
Стаття 294. Податковий (звітний) період
294.1. Податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку першої групи є календарний рік.

Податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку другої - четвертої груп є календарний квартал.#g_crazy#
...
294.3. Для суб'єктів господарювання, які перейшли на сплату єдиного податку із сплати інших податків і зборів, встановлених цим Кодексом, перший податковий (звітний) період починається з першого числа місяця, що настає за наступним податковим (звітним) кварталом, у якому таким особам виписано свідоцтво платника єдиного податку, і закінчується останнім календарним днем останнього місяця такого періоду.
Я считаю, что применим, по крайней мере иного мнения я нигде не встречала. А вообще, кодекс- вырви мозг.
По крайней мере при переходе на ен с осн, есть ограничение, а для вновь зарегистрированных нет
298.1.2. Зареєстровані в установленому порядку фізичні особи - підприємці, які до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для першої або другої групи, вважаються платниками єдиного податку з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому виписано свідоцтво платника єдиного податку.

Зареєстровані в установленому законом порядку суб'єкти господарювання (новостворені), які до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для третьої або четвертої групи, вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації.
...
298.1.4. Суб'єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм цього Кодексу, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до органу державної податкової служби не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб'єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.
(Абзац перший підпункту 298.1.4 пункту 298.1 статті 298 із змінами, внесеними згідно із Законом N 4834-VI від 24.05.2012 )

Перехід на спрощену систему оподаткування суб'єкта господарювання, зазначеного в абзаці першому цього підпункту, може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб'єктом господарювання дотримано вимоги, встановлені в пункті 291.4 статті 291 цього Кодексу.

Басти
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Басти »

"Я считаю, что применим, по крайней мере иного мнения я нигде не встречала. А вообще, кодекс- вырви мозг." +100500)))

Я уже на холодную воду дую.
А вдруг !1000000/ к-во месяцев )))

Вечірка
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 909 разів
Подякували: 548 разів

Повідомлення Вечірка »

А у Вас нету Нибу №12 за 2012 год, там тематика была "Единый налог: переходные хлопоты". может там что-то есть? просто у меня в закромах его нет, почитать не могу.
В общем, я сейчас еще ищу, как что-то найду- выложу.

nachfin
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 326 разів
Подякували: 5931 раз

Повідомлення nachfin »

Наталия ДЗЮБА, экономист-аналитик Издательского дома «Фактор»
"Порядок перехода на единый налог". НиБУ № 4 от 12.01.2012
согласно п. 291.4 НКУ субъект хозяйствования, избрав соответствующую группу для работы на едином налоге, должен соответствовать определенным критериям, предусмотренным для определенной группы (в числе которых указан и доход). И эти критерии должны быть соблюдены единоналожником определенной группы именно в течение календарного года. То есть объем дохода для соответствия критерию занимаемой группы будет учитываться не с периода перехода на упрощенную систему налогообложения, а именно с начала календарного года, т. е. с 1 января 2012 года (с учетом доходов квартала, в котором субъект хозяйствования работал на общей системе налогообложения).
Всем тем, кто наивно полагает, что бумеранга не существует, отвечу: "Ещё не долетел!"
Но, похоже, уже на подлете!!!

Тот самый гость
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1333 рази
Подякували: 1060 разів

Повідомлення Тот самый гость »

Я бы даже пошла "от противного": нигде не сказано, что объём вала нужно считать пропорционально кол-ву месяцев. Раз сказано за год, значит за весь период внутри промежутка с 01.01 по 31.12 нарастающим итогом.

nachfin
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 326 разів
Подякували: 5931 раз

Повідомлення nachfin »

Тот самый гость писав:Я бы даже пошла "от противного"
Правильно, ну их "противных", не в Европах чай живем...
Всем тем, кто наивно полагает, что бумеранга не существует, отвечу: "Ещё не долетел!"
Но, похоже, уже на подлете!!!

Басти
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Басти »

Коллеги!
Я Вам благодарна за помощьв разрешении сомнений.
Буду считать миллион с 01.08.12. до 31.12.12.

Відповісти

Повернутись до “Спрощена система оподаткування”