Наталія Солило писав: ↑09 квітня 2025, 12:14
Нажаль, наслідки можуть бути, бо на вас є обов'язок повідомити фіскальний орган про зміни, які у вас відбувались для цього є 10 днів від моменту змін.
Якщо ви змінили адресу,КВЕД, тощо, а зробили ви це через якийсь держорган чи нотаріуса, то відтоді мали б подати Заяву про застосування спрощеної сис....з позначкою "зміни" і вказати вашу актуальну адресу. І ви й контролюєте, яку саме інформацію "оновлює" податкова в електронному кабінеті. Чи є ваша актуальна там адреса, КВЕДи і якщо все фіскалами грамотно внесено подаєте запит на новий витяг з реєстру платників єдиного податку (достатньо електронного).
Щодо земельного податку, тут ви повинні дізнатись в телефонному режимі, чому і як утворився борг.
Заборгованість є основною причиною відмови внести зміни та й взагалі перебувати на спрощеній системі
Дякую за відповідь.
В тому і справа що з 2012 року ні куди ні яких змін не подавав.
Останні зміни що я подавав до ЄДР це зміна кведів на квед2010. і тоді ж була остання заява на застосування спрощеної системи, на зміни КВЕДів в реєстрі платників єдиного податку (отримав свідоцтво ЄП).
І ось в 2025 році я вирішив отримати витяг реєстру платників єдиного податку а там:
1. кведів нема
2. адреси провадження нема (тільки код КОАТУУ)
3.адреса реєстрації зі старими назвами Міста та району.
У витягу з ЄДР (від березня 2025) зараз нова назва міста, я на зміну назви міста в ЄДР не подавав і коли там назва змінилась я навіть не здогадуюсь.
Зараз після подачі заяви на застосування спрощеної системи (зміни по трьох пунктах, кведи, адреса реєстрації та адреса провадження діяльності) отримав витяг:
1. кведи з'явились у витягу
2. адреса провадження з'явилася
3. адреса реєстрації залишилась зі старою назвою міста та району.
Крім того в електронному кабінеті платника
у вкладці "ЕК для громадян" - Нові назви міста та району
у вкладці "Облікові данні платника" - Старі назви міста та району
При заповненні декларації, запиту на витяг автоматично підтягується адреса реєстрації з новою назвою міста і новою назвою району.
Вже голова пухне від цього всього, що робить, куди звертатись?
P.S. нова стара назва міста та району - результат перейменувань. Фізично адреса в мене не змінювалась.