Витяг з реєстру платників ЄП

Розділ XIV ПКУ
lmg2lmg
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення lmg2lmg »

Понял.
Спасибо.
Место хоз деятельности Украина.

29umka11
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 445 разів
Подякували: 219 разів

Повідомлення 29umka11 »

Получается, что у всех, кого вернули на оплату с 2 на 5%, в витягах КВеды отсутствуют. А тут еще в новостях сообщение, что таким налогоплательщикам надо информацию обновить, только непонятно как? КВеды ж только через регистратора добавляются, или достаточно будет внести зміни через електронный кабинет?

Nepogoda
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 292 рази
Подякували: 416 разів

Повідомлення Nepogoda »

29umka11 писав:
08 серпня 2023, 15:43
Получается, что у всех, кого вернули на оплату с 2 на 5%, в витягах КВеды отсутствуют. А тут еще в новостях сообщение, что таким оплательщикам надо информацию обновить, только непонятно как? КВеды ж только через регистратора добавляются, или достаточно будет внести зміни через електронный кабинет?
Подайте Заяву про застосування спрощеної ( внесення змін) и поставьте галочку напротив видов деятельности (даже если Вы их не меняли), перечислите все свои КВЕДы. Подавала и через "введення звитности" и через "листування". И потом Запит на Витяг.

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 14220 разів
Подякували: 28050 разів

Повідомлення Яков »

29umka11 писав:
08 серпня 2023, 15:43
Получается, что у всех, кого вернули на оплату с 2 на 5%, в витягах КВеды отсутствуют. А тут еще в новостях сообщение, что таким налогоплательщикам надо информацию обновить, только непонятно как? КВеды ж только через регистратора добавляются, или достаточно будет внести зміни через електронный кабинет?
Не у всех
Зображення

Zefir_wew_
УченикУченик

Повідомлення Zefir_wew_ »

Доброго дня, підкажіть в якому документі вказана група ФОП? У витягу не написано яка група, а в соц захисті прощать документ з вказанням групи ФОП де його взяти та як він називається?

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Яков »

Zefir_wew_ писав:
25 лютого 2025, 09:39
Доброго дня, підкажіть в якому документі вказана група ФОП? У витягу не написано яка група, а в соц захисті прощать документ з вказанням групи ФОП де його взяти та як він називається?
Витяг з реєстру платникiв єдиного податку, там є група
Подати до ДПС запит про отримання витягу, отримаєте Витяг. Якщо дані не вірні – подадите заяву зі змінами, щоб виправити помилки, потім знову запит
Зображення

Vlad-d
УченикУченик
Дякував (ла): 5 разів
Подякували: 1 раз

Повідомлення Vlad-d »

Доброго дня. Чи не могли б Ви розглянути мою ситуацію (можливо з покроковою інструкцією, що потрібно робити і чим загрожує якщо залишити все як є) Двічі подавав заявку на отримання витягу з реєстру платників єдиного податку (25.02.2025, 10.03.2025) Витяг що надає мені податкова не містить жодного квед, податкова адреса стара (без врахування перейменувань, за час коли я в останній раз подавав заяву на спрощену систему в 2012 році змінилась назва міста та району) а адреса ведення діяльності взагалі вказана у вигляді коду КОАТУУ (саме КОАТУУ а не КАТОТТГ). Зустрічав рекомендацію подати заяву на зміну кведів (вказавши ті самі кведи), а також рекомендації писати листа в податкову з проханням виправити помилки ДПС. Що саме краще робити і як це робити. З електронним кабінетом раніше не працював і не можу зрозуміти як той чи інший варіант реалізувати. Смикнуло ж мене отримати цей витяг, до цього часу користувався свідоцтвом платника єдиного податку та спав спокійно. Якщо потрібна якась додаткова інформація з радістю надам. Сподіваюсь не полишите мене в цій проблемі. Завчасно вдячний за відповідь.

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Яков »

Vlad-d писав:
10 березня 2025, 14:05
Доброго дня. Чи не могли б Ви розглянути мою ситуацію (можливо з покроковою інструкцією, що потрібно робити і чим загрожує якщо залишити все як є) Двічі подавав заявку на отримання витягу з реєстру платників єдиного податку (25.02.2025, 10.03.2025) Витяг що надає мені податкова не містить жодного квед, податкова адреса стара (без врахування перейменувань, за час коли я в останній раз подавав заяву на спрощену систему в 2012 році змінилась назва міста та району) а адреса ведення діяльності взагалі вказана у вигляді коду КОАТУУ (саме КОАТУУ а не КАТОТТГ). Зустрічав рекомендацію подати заяву на зміну кведів (вказавши ті самі кведи), а також рекомендації писати листа в податкову з проханням виправити помилки ДПС. Що саме краще робити і як це робити. З електронним кабінетом раніше не працював і не можу зрозуміти як той чи інший варіант реалізувати. Смикнуло ж мене отримати цей витяг, до цього часу користувався свідоцтвом платника єдиного податку та спав спокійно. Якщо потрібна якась додаткова інформація з радістю надам. Сподіваюсь не полишите мене в цій проблемі. Завчасно вдячний за відповідь.
Ого, в 2012-му... Тут в рік, буває, 2-3 рази подаєшь...
Якщо змінилася назва вулиці, району міста (...), ДПС не вносить зміни до назв; платник самостійно це робить
Подайте заяву, вкажите актуальні місця провадження, реєстрації (відповідно до Виписки з ЄДР), КВЕДи. поставте відповідні позначки (про зміни). Якщо в ЄДР значаться старі назви, а вам потрідні нові — то спочатку до держреєстратора.
Після отримання кв. 2 (що заяву оброблено) — знову подайте запит, та отримуйте оновл. Витяг
Зображення

Vlad-d
УченикУченик
Дякував (ла): 5 разів
Подякували: 1 раз

Повідомлення Vlad-d »

Яков писав:
10 березня 2025, 15:44
Vlad-d писав:
Якщо змінилася назва вулиці, району міста (...), ДПС не вносить зміни до назв; платник самостійно це робить
Подайте заяву, вкажите актуальні місця провадження, реєстрації (відповідно до Виписки з ЄДР), КВЕДи. поставте відповідні позначки (про зміни). Якщо в ЄДР значаться старі назви, а вам потрідні нові — то спочатку до держреєстратора.
Після отримання кв. 2 (що заяву оброблено) — знову подайте запит, та отримуйте оновл. Витяг
Дуже дякую Вам за відповідь. Дозвольте поставити ще декілька запитань.
В ЄДРПОУ я з того ж 2012 року змін не вносив. У витягу через Опендатабот вказана назва міста вже нова. На юконтрол теж показує нову назву. Що правда район міста взагалі відсутній.

1. Я так розумію в ЄДР були внесені зміни централізовано?
2. В заяві на ЄП вказувати район міста?
3. В заяві на ЄП адресу провадження діяльності вказувати ту ж саму що і місце реєстрації чи можливо краще вказати Україна ( я такі варіанти витягів бачив)? В мене торгівля (за допомогою сайту) але ні складу ні офісу на маю.

Чим більше намагаюсь з цим розібратись тим більше виникає питань.
4. Для того щоб змінити адресу реєстрації, адресу провадження діяльності, кведи, потрібно подавати три окремих заяви? Чи можна все зробити однією заявою?
В кабінеті платника податків бачу інформацію що в мене є податковий борг з 2021 року, ЗЕМЕЛЬНИЙ ПОДАТОК З ФIЗИЧНИХ ОСIБ ( сума боргу з 2021 року не змінюється), але в мене ні коли не було у власності земельних ділянок.
5. Чи може цей борг стати проблемою при поданні заяви на зміни в реєстрі платників єдиного податку? І що мені з цим робити?

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Яков »

Vlad-d писав:
11 березня 2025, 07:21
Спойлер
Яков писав:
10 березня 2025, 15:44
Vlad-d писав:
Дуже дякую Вам за відповідь. Дозвольте поставити ще декілька запитань.
В ЄДРПОУ я з того ж 2012 року змін не вносив. У витягу через Опендатабот вказана назва міста вже нова. На юконтрол теж показує нову назву. Що правда район міста взагалі відсутній.

1. Я так розумію в ЄДР були внесені зміни централізовано?
2. В заяві на ЄП вказувати район міста?
3. В заяві на ЄП адресу провадження діяльності вказувати ту ж саму що і місце реєстрації чи можливо краще вказати Україна ( я такі варіанти витягів бачив)? В мене торгівля (за допомогою сайту) але ні складу ні офісу на маю.
В ЄДРПОУ ФОПи николи не вносили зміни; якщо потрібно вносити зміни, то є Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Щодо перевірки даних в ЄДР, то треба дивитися не в Опендатабот, чи юконтрол, а сюди, якщо на сайті Мінюсту дані актуалізовано — добре, якщо ні — помашите Опендатаботу (та інш.), та зверниться до держреєстратора (в деякіх містах можно ще в ЦНАП), або до нотаріуса
1. Для мене показник актуальних даних з ЄДР є Мінюст, тому не можу відповісти (бо Ви не перевірили), але вважаю, що на сайті Мінюсту дані такі ж, що були в 2012-му р. ))
2. в п.4 Заяви не вказується р-н міста
3. в п.6 ("Місце провадження") вказуються ВСІ місця провадження діяльності: це може буди одне місце, два, три, або більше; варіант "що і місце реєстрації" — вірний, якщо діяльність здійснюється за цією ж адресою; НЕвірний, якщо адреси — різні. Так само і "Україна" — може бути вірним, а може бути ні. Те, що Ви бачили у когось такі Витяги — це не означає, що ФОПи, які отримали такі Витяги, вірно вказали та заповнили п. 6 Заяви; бо, наприклад, якщо ФОП 1-2гр. вносил зміни через Дію (зараз цей сервіс не працює), то Дія помилково формувала п.6=п.4; а якщо ФОП 3 гр. вносил зміни, то п.6="Україна". У 90% випадків такі дані невірні, та ФОПам доводилося виправляти помилки Дії та знову подавати до ДПІ заяву по ЄП
Приклади
1. ФОП 1 або 2 гр. зареєстрований: вул. Європейська, буд. 12, кв. 7, м. Одеса; здійснює діяльність: вул. Європейська, буд. 12, кв. 7, м. Одеса.
Додавав КВЕД через Дію, коли сервіс працював. Виправляти в Витязі не потрібно
2. ФОП 3 гр. зареєстрований: вул. Європейська, буд. 12, кв. 7, м. Одеса; здійснює діяльність: вул. Європейська, буд. 12, кв. 7, м. Одеса.
Додавав КВЕД через Дію, коли сервіс працював. Потрібно виправляти "Україна" на "вул. Європейська, буд. 12, кв. 7, м. Одеса" (окремо подавати заяву до ДПС)
3. ФОП 1 або 2 гр. зареєстрований: вул. Європейська, буд. 12, кв. 7, м. Одеса; здійснює діяльність:
вул. Європейська, буд. 12, кв. 7, м. Одеса
вул. Європейська, буд. 9, кв. 15, м. Одеса
Додавав КВЕД через Дію, коли сервіс працював. Потрібно подавати заяву до ДПС та виправляти місце провадження
4. ФОП 3 гр. зареєстрований: вул. Європейська, буд. 12, кв. 7, м. Одеса; здійснює діяльність:
вул. Європейська, буд. 12, кв. 7, м. Одеса
вул. Європейська, буд. 9, кв. 15, м. Одеса
Україна
За межами України
Додавав КВЕД через Дію, коли сервіс працював. Потрібно подавати заяву до ДПС та виправляти місце провадження
5. ФОП 3 гр. зареєстрований: вул. Європейська, буд. 12, кв. 7, м. Одеса; здійснює діяльність:
Україна
Виправляти в Витязі не потрібно

Не забувайте, що ще потрібно реєструвати РРО/ПРРО (подати форму 20-ОПП); на адресу провадження "Україна" можна зареєструвати, якщо є авто, но РРО/ПРРО буде пересувним, а авто реєструється по адресі реєстрації ФОПа ))
Тому, у Вашому випадку п. 6 Заяви буде адреса реєстрації ФОПа
Зображення

Відповісти

Повернутись до “Спрощена система оподаткування”