Перехід з загальної системи на єдиний податок.

Розділ XIV ПКУ
Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 2114 разів
Подякували: 10409 разів

Повідомлення Popen »

Вероніка писав:
Popen писав:
Вероніка писав:Правильно, извините, спешила - упустила факты. В мае - перевалили. Перешли с июля. И вот только на днях посчитали ,что превышение было в мае.
Полагаю, что нужно начислить НДС (дата перевалки-31.05.14), начислить штраф за несвоевремку (кажется, 10%), насчитать пеню .
Последний день оплаты НДС за май = 30.06.14. А за июнь срок еще не наступил.Так что вы еще и не так сильно попали...
+ начислить НДС за весь июнь.
Я тоже та рассудила изначально. А потом - как начислять НДС, если плательщиком НДС не зарестрированы, Декларация соответственно не сдавалась, РРО на НДС не переделано?
Правильно. Вы - не плательщик НДС, а, как бы, типа плательщик...#g_crazy# Просто тупо берёте вал, умножаете на 20% - вот вам и начисленная сумма НДС.

Вероніка
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 8081 раз
Подякували: 6388 разів

Повідомлення Вероніка »

Спасибо, тоже нашла в Единой базе:

Коротка та повна відповіді ідентичні:
Узагальнюючою податковою консультацією щодо окремих питань, пов’язаних з обов’язковою реєстрацією осіб як платників податку на додану вартість, затвердженою наказом ДПС України від 06.07.2012 №588, визначено, що особа, яка не зареєстрована як платник податку на додану вартість, не має права подавати податкові декларації з податку на додану вартість, але може самостійно сплатити обраховану суму податку на додану вартість. При цьому штрафи за неподання податкових декларацій з податку на додану вартість до такої особи не застосовуються.

Но как быть с тем что сейчас мы на ЕН 2 группы?

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Popen »

Вероніка писав:Спасибо, тоже нашла в Единой базе:

Узагальнюючою податковою консультацією щодо окремих питань, пов’язаних з обов’язковою реєстрацією осіб як платників податку на додану вартість, затвердженою наказом ДПС України від 06.07.2012 №588, визначено, що особа, яка не зареєстрована як платник податку на додану вартість, не має права подавати податкові декларації з податку на додану вартість, але може самостійно сплатити обраховану суму податку на додану вартість. При цьому штрафи за неподання податкових декларацій з податку на додану вартість до такої особи не застосовуються.

А чем Вам Ваша 2-я группа сейчас мешает? Продолжайте на ней быть...
Но, согласитесь, за превышение 300тыс. на ОСН нужно ж ответить! #g_crazy#

Viktori
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 225 разів
Подякували: 394 рази

Повідомлення Viktori »

Вероніка писав:Спасибо, тоже нашла в Единой базе:

ЕН 2-я группа оборот до 1млн.грн., неплательщик НДС.

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Popen »

Popen писав: Но, согласитесь, за превышение 300тыс. на ОСН нужно ж ответить! #g_crazy#
Похоже, что еще и штраф за неподачу заявы... http://buhgalter911.com/ShowArticle.aspx?a=111023

Баба Яга*
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 58 разів
Подякували: 28 разів

Повідомлення Баба Яга* »

Подскажите, пожалуйста! Что-то запуталась...
ФОП зарегистрирован 03.06, на ЕН 2 группа с 01.07. Есть "витяг з реєстру платників ЄП" от 06.06, где указано - дата перехода на ЕН 01.07.В июне деятельность не велась. Это считается, что в июне он был на ОСН? Тогда надо было подавать квартальный отчет про майн.стан за 2 квартал? Если не подали, то что теперь делать?

И еще вопрос - макс.доход 1 млн - это до конца 2014? ТО есть получается в данном случае фактически за полгода?

Баба Яга*
Мудрец
Мудрец

Повідомлення Баба Яга* »

Вот, нашла такое:

Яку систему оподаткування застосовуватиме новостворена фізична особа — підприємець, яка до закінчення місяця, в якому відбулась її державна реєстрація, подала заяву про застосування спрощеної системи оподаткування та обрала ставку єдиного податку, встановлену для першої або другої групи?
Згідно з пп. 298.1.2 п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу зареєстровані в установленому порядку фізичні особи — підприємці, які до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для першої або другої групи, вважаються платниками єдиного податку з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася державна реєстрація.
Платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця (п. 295.1 ст. 295 зазначеного Кодексу).
Таким чином, з моменту подання заяви на застосування спрощеної системи оподаткування новостворена фізична особа — підприємець вважається такою, що застосовує спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, а платником єдиного податку — з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася державна реєстрація.
Доходи, отримані такою особою з моменту подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, включаються до податкової декларації платника єдиного податку.

Получается, что отчеты по ОСН за июнь подавать не надо? Только я не поняла, на основании чего тут сделали такой вывод...

Баба Яга*
Мудрец
Мудрец

Повідомлення Баба Яга* »

Никто не знает? :(

Александр240791
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 53 рази
Подякували: 5 разів

Повідомлення Александр240791 »

Всем добрый день! Помогите разобраться, пожалуйста.
Веду ФЛП на 2 группе. Зарегистрировались мы в июле, с 1 августа мы плательщики ЕН. Вопрос нужно ли за тот месяц регистрировать книгу на ОСН сис. если деятельности не было совсем, и будет ли какая то ответственность если я ее зарегистрирую сейчас?
Я так понял, что подать нужно за 3 кв деку про май стан, вопрос: в деке я пишу 0,(так как до 01.08. у меня все пусто) или показываю все доходы и расходы которые образовались за весь квартал, тоесть и то время с 01.08. когда я уже на едином налоге? нужно ли сдавать годовую деку про май стан? Заранее спасибо за помощь.

Александр240791
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 53 рази
Подякували: 5 разів

Повідомлення Александр240791 »

Александр240791 писав:Всем добрый день! Помогите разобраться, пожалуйста.
Веду ФЛП на 2 группе. Зарегистрировались мы в июле, с 1 августа мы плательщики ЕН. Вопрос нужно ли за тот месяц регистрировать книгу на ОСН сис. если деятельности не было совсем, и будет ли какая то ответственность если я ее зарегистрирую сейчас?
Я так понял, что подать нужно за 3 кв деку про май стан, вопрос: в деке я пишу 0,(так как до 01.08. у меня все пусто) или показываю все доходы и расходы которые образовались за весь квартал, тоесть и то время с 01.08. когда я уже на едином налоге? нужно ли сдавать годовую деку про май стан? Заранее спасибо за помощь.
И еще один вопросик по другому спд, если в 1 квартале была общая система, а потом мы перешли на единый с 01.04, то какую то отчетность нужно подать за 1 кв. или только годовую деку по май стану вместе с единым?

Відповісти

Повернутись до “Спрощена система оподаткування”