як вибрати вид діяльності ( під який підпадає...)

Розділ XIV ПКУ
Ігоркел
УченикУченик

Повідомлення Ігоркел »

Підприємство на загальній системі має вантажний автомобіль забезпечує його запчастинами , пальним і тд., я водій хочу зареєструватись ФОП для того , щоб укласти угоду з П-вом , що я буду надавати послуги водія і тільки ( всі витрати на утримання авто підприємства ) чи можна вибрати вид діяльності 60.24.0 Діяльність вантажного автомобільного транспорту і заяву но єдиний написати в 3 категорію 5% ?

Лесовик
УченикУченик

Повідомлення Лесовик »

Діяльність вантажного автомобільного транспорту по коду 60.24.0 передбачає надання послуг вантажним автомобілем, а не послуги водія (водія!!!!!!). Коли є таке велике бажання зайнятися такою діяльністю, візьміть в оренду у даної організації автомобіль і всі витрати по ньому ( бензин, запчастини, ремонт і т д). На мій погляд, саме простіше вирішення цієї проблеми (валові витрати на підприємстві) -заключити з ним договір цивільно-правового характеру по наданню послуг водія і ніякої мороки зі звітністю, податками і т д.

Ігоркел
УченикУченик

Повідомлення Ігоркел »

Дякую , але підприємство хоче бачити мене тільки ФОП і перераховувати кошти за виконану роботу ( послуги водія ) на р/рахунок , а всі витрати брати на себе .Я так розумію , що водій вантажного автомобіля не підпадає під 60.24.0 ? чи може в новому КВЕД є якісь роз*яснення .

C&Ko
ЗнатокЗнаток
Подякували: 1 раз

Повідомлення C&Ko »

Ігоркел писав:Дякую , але підприємство хоче бачити мене тільки ФОП і перераховувати кошти за виконану роботу ( послуги водія ) на р/рахунок , а всі витрати брати на себе .Я так розумію , що водій вантажного автомобіля не підпадає під 60.24.0 ? чи може в новому КВЕД є якісь роз*яснення .
Ігоркел поразмышляйте над вариантом 63.40.0 Організація перевезення вантажів
Цей підклас включає:
- експедицію вантажів
- організацію перевезень залізничним, автомобільним, водним, авіаційним транспортом
Вы же можете быть водителем-експедитором.

Елена53
ЗнатокЗнаток

Повідомлення Елена53 »

Подскажите пожалуйста, при подаче заявления на единый налог для ФОП изменить виды деятельности , или не дописать те виды деятельности . которые указаны в свидетельстве единщика, которое выдано в 2011 году.

инспектор
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 5 разів
Подякували: 24 рази

Повідомлення инспектор »

Елена53 писав:Подскажите пожалуйста, при подаче заявления на единый налог для ФОП изменить виды деятельности , или не дописать те виды деятельности . которые указаны в свидетельстве единщика, которое выдано в 2011 году.
В заявлений укажите только те виды деятельности по которым будете работать.

skilur
УченикУченик

Повідомлення skilur »

Здравствуйте,я ЧП на едином налоге.Занимаюсь грузоперевозками до 3-х тонн. Работаю сам на своей Газели. У меня возникли определенные сомнения по поводу новых КВЕДов:согласно КВЕД 009:2005, я вел деятельность по КВЕДУ 60.24.1, а согласно новому законодательству стоит выбор в группе КВЕДов 49.4, а именно:

Відповідність кодів КВЕД-2005 -> КВЕД-2010:

60.24.0 Діяльність автомобільного вантажного транспорту ----> Код за КВЕД-2010 (49.4)
Назва та опис видів економічної діяльності
49.41 Діяльність вантажного автомобільного транспорту

Включає усі види економічної діяльності, які відносилися до позиції 60.24.0,
окрім перевезення меблів та речей, пов'язаного з переїздом.

49.42 Надання послуг перевезення речей (переїзду)

Включає перевезення меблів та речей, пов'язане з переїздом. Ссылка на полную верию тут и тут
На сколько я понял, согласно 1й подгруппе я могу возить все,кроме мебели, а согласно 2й- наоборот. Логичнее было бы объединить оба вида деятельности,чтобы не иметь проблем с законом.
Естественно меня интересует вопрос к какой группе плательщиков единого я буду относиться?

инспектор
Высший разум
Высший разум

Повідомлення инспектор »

skilur писав:Здравствуйте,я ЧП на едином налоге.Занимаюсь грузоперевозками до 3-х тонн. Работаю сам на своей Газели. У меня возникли определенные сомнения по поводу новых КВЕДов:согласно КВЕД 009:2005, я вел деятельность по КВЕДУ 60.24.1, а согласно новому законодательству стоит выбор в группе КВЕДов 49.4, а именно:

60.24.0 Діяльність автомобільного вантажного транспорту ----> Код за КВЕД-2010 (49.4)

Включає перевезення меблів та речей, пов'язане з переїздом. Ссылка на полную верию тут и тут
На сколько я понял, согласно 1й подгруппе я могу возить все,кроме мебели, а согласно 2й- наоборот. Логичнее было бы объединить оба вида деятельности,чтобы не иметь проблем с законом.
Естественно меня интересует вопрос к какой группе плательщиков единого я буду относиться?
Смотря кому Вы указываете свои услуги, если населению и единщикам то можете ко второй

skilur
УченикУченик

Повідомлення skilur »

инспектор писав:
skilur писав:Здравствуйте,я ЧП на едином налоге.Занимаюсь грузоперевозками до 3-х тонн. Работаю сам на своей Газели. У меня возникли определенные сомнения по поводу новых КВЕДов:согласно КВЕД 009:2005, я вел деятельность по КВЕДУ 60.24.1, а согласно новому законодательству стоит выбор в группе КВЕДов 49.4, а именно:

Смотря кому Вы указываете свои услуги, если населению и единщикам то можете ко второй
Спасибо. А что на счет КВЭДов?И если выбирать 2ю группу,то сразу вопрос: в НКУ написано "У межах 2 — 20 % від мінімальної заробітної плати на 1 січня",а так все-таки сколько: 2%?2,75?есть ли где-нибудь градация ставок согласно виду деятельности?

инспектор
Высший разум
Высший разум

Повідомлення инспектор »

skilur писав:
инспектор писав:

Спасибо. А что на счет КВЭДов?И если выбирать 2ю группу,то сразу вопрос: в НКУ написано "У межах 2 — 20 % від мінімальної заробітної плати на 1 січня",а так все-таки сколько: 2%?2,75?есть ли где-нибудь градация ставок согласно виду деятельности?
Если Вы осуществляете деятельность больше чем в одном населенном пункте, то применяется максимальная ставка 20% от мин. зарплаты- это 214,60грн. в 2012году. А вообще решений по ставкам принимают местные органы власти, уточните все в своей инспекции. Да и в заявление указываем КВЭДы 2005г.- 60.24.0

Відповісти

Повернутись до “Спрощена система оподаткування”