Добрый день, любимые форумчане. Сейчас веду ООО на общей системе н/о. Поступило предложение вести ООО на едином налоге 5%. Я решила не отказываться, так как мне объяснили, что вроде не сильно сложно.
Завтра пойду к директорше на собеседование, как она сказала по телефону - сама в бухучете ничего не понимает, нужен человек, так как с января она осталась одна. Подскажите пож-та, какие вопросы задать (самые основные) и какие взять документы нужно?
Документи які, Ваші? ДУмаю, дипломи і посвідчення.
Щодо питань:Думаю, треба уточнити:
1.Вид діяльності,( в залежності від цього - подальші питання: наявність ліцензій пе=атентів, РРО і т.д і т.п)
2.кількість операцій в місяць
3. К-сть найманих, декретчиць
4. Наявність основних.
5. Реєстрація за місцем здійснення дільності?
6наявність електронної звітності і Клієнт Банк, зарплатного проекту.
7. Наявність чи відсутність кредитів чи позик.
Це так навскидку, думаю, мене ще продовжать
думаю помимо рабочих бух.вопросов можно поинтересоваться:
- что будит входить в мои обязанности?
- от чего зависит рост моей заработной платы?
- внеурочное время работы оплачивается?
И главное посмотрите С-во ЕН на 2012г. (какие КВЕДы 2005 или 2010, не заприщенный ли вид деятельности??? В налоговой могли пропустить). И в каком виде баланс за 2011 год, ведь сдавать Гос. регистратору вам???
Ну и само-собой весь 1 кв. сделать за месяц. Т.к. книги у 4-гр. нет, то обязательно ЖО и ГК распечатать, я распечатывала раньше в конце года, а теперь в конце квартала.
По телефону я узнала только о том, что оказывает услуги УЗИ. Из наемных работников директриса одна и все.. Она говорит, что нужно перечислять налоги и аренду, но Клиент-Банка нет.
Подскажите, как понять по Свид-ву ЕН на 2012 г не запрещенный ли вид деятельности у нее?
4) четверта група - юридичні особи - суб'єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, які протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:
середньооблікова кількість працівників не перевищує 50 осіб;
обсяг доходу не перевищує 5000000 гривень. 291.5. Не можуть бути платниками єдиного податку:
291.5.1. суб'єкти господарювання (юридичні особи та фізичні особи - підприємці), які здійснюють:
1) діяльність з організації, проведення азартних ігор;
(зміни, внесені абзацом двадцять третім підпункту 14 пункту 1 розділу I Закону України від 04.11.2011 р. N 4014-VI, (щодо обмеження застосування спрощеної системи оподаткування для провадження діяльності з організації, проведення азартних ігор) набирають чинності з дня набрання чинності законом, що регулює питання діяльності у сфері грального бізнесу)
2) обмін іноземної валюти;
3) виробництво, експорт, імпорт, продаж підакцизних товарів (крім роздрібного продажу паливно-мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів та діяльності фізичних осіб, пов'язаної з роздрібним продажем пива та столових вин);
4) видобуток, виробництво, реалізацію дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, у тому числі органогенного утворення;
5) видобуток, реалізацію корисних копалин;
6) діяльність у сфері фінансового посередництва, крім діяльності у сфері страхування, яка здійснюється страховими агентами, визначеними Законом України "Про страхування", сюрвейєрами, аварійними комісарами та аджастерами, визначеними розділом III цього Кодексу;
7) діяльність з управління підприємствами;
8) діяльність з надання послуг пошти та зв'язку;
9) діяльність з продажу предметів мистецтва та антикваріату, діяльність з організації торгів (аукціонів) виробами мистецтва, предметами колекціонування або антикваріату;
10) діяльність з організації, проведення гастрольних заходів;
291.5.2. фізичні особи - підприємці, які здійснюють технічні випробування та дослідження (група 74.3 КВЕД ДК 009:2005), діяльність у сфері аудиту;
291.5.3. фізичні особи - підприємці, які надають в оренду земельні ділянки, загальна площа яких перевищує 0,2 гектара, житлові приміщення, загальна площа яких перевищує 100 квадратних метрів, нежитлові приміщення (споруди, будівлі) та/або їх частини, загальна площа яких перевищує 300 квадратних метрів;
291.5.4. страхові (перестрахові) брокери, банки, кредитні спілки, ломбарди, лізингові компанії, довірчі товариства, страхові компанії, установи накопичувального пенсійного забезпечення, інвестиційні фонди і компанії, інші фінансові установи, визначені законом; реєстратори цінних паперів;
291.5.5. суб'єкти господарювання, у статутному капіталі яких сукупність часток, що належать юридичним особам, які не є платниками єдиного податку, дорівнює або перевищує 25 відсотків;
291.5.6. представництва, філії, відділення та інші відокремлені підрозділи юридичної особи, яка не є платником єдиного податку;
291.5.7. фізичні та юридичні особи - нерезиденти;
291.5.8. суб'єкти господарювання, які на день подання заяви про реєстрацію платником єдиного податку мають податковий борг, крім безнадійного податкового боргу, що виник внаслідок дії обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин).
у нас прописано КВЕД І відповідно вид діяльності. Порівняйте з тим, що бачите у вищенаведеному витягу з ПКУ і побачите зя чи ніззя.
До речі, часто користуюся ПКУ у такому вигляді, може комусь теж буде зручно http://pro-u4ot.info/index.php?section= ... 6#Comments
" Поторгуйтесь" за зарплату , типа ....с ростом минималки- будет повышаться и ваша з/плата, оговорите хотя бы 2 недели платного отпуска. Чтобы потом не было к вам претензий и вопросов.
Дело в том, что я не буду там "сидеть". У меня есть основное место работы (ООО на общей сис н/о), а это будет к подработка.. Завтра узнаю, сколько предложат, тогда буду думать..