Добрий день! Хочу розібратися із питанням дарування запасів працівнику.
У мене на 20 рах є запаси, які я хочу подарувати. ПН для використання у негосп діяльності я вже зареєструвала.
А тепер думаю над проводками:
Передача запасів Дт 949 Кт 20 65,00 грн. ( по балансовій вартості запасів)
Нарахування ПДФО Дт 949 Кт 6411 11,47 грн. Тут я сильно сумніваюся....
= Бухгалтерские ПРОВОДКИ: спрашиваем, помогаем, уточняем =
-
Denis@@@
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 922 рази
- Подякували: 109 разів
А ПДВ не потрібно коригувати? А як бути з витратами в кінці року?Natalenna писав:Добрий день! Хочу розібратися із питанням дарування запасів працівнику.
У мене на 20 рах є запаси, які я хочу подарувати. ПН для використання у негосп діяльності я вже зареєструвала.
-
Denis@@@
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 922 рази
- Подякували: 109 разів
Добрый день. Нужен совет в правильности отражения оказания услуг нашим предприятием и акуммулированием расходов для оказания этих расходов? Я сомневаюсь в использовании 23 счета или сразу собирать расходы на 903 счете? Как быть с плановой себестоимостью? Спасибо.
- Natalenna
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 3872 рази
- Подякували: 3194 рази
Тоді, коли ми тільки придбали, я зробила "умовний продаж", бо знала, що у госпдіяльності використовувати це не буду, тобто ПДВ по цій операції я вже відкоригувала.Denis@@@ писав:А ПДВ не потрібно коригувати? А як бути з витратами в кінці року?Natalenna писав:Добрий день! Хочу розібратися із питанням дарування запасів працівнику.
Я читала, що по теперішніх змінах ПКУ-2015 у мене БО=ПО, тому на витрати ця операція піде. Але хочеться почутидумку зі сторони.
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво
Бухгалтерський облік - це мистецтво
-
Aj
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 1415 разів
- Подякували: 777 разів
Доброго времени суток, коллеги!!!!!#hi#
Время все ближе к "написанию" декларации по прибыли и вопрос с резервами становится все более актуальным!))) Но если с резервами отпусков понятно, вроде бы))), то вот с обеспечением гарантийных обязательств возникают вопросы...... С начислением и использованием понятно, а как списать (какой проводкой) этот резерв по истечению гарантийного срока. В течении гарантийного срока не было не ремонта, не замен. И вся сумма накапливается в Кт 473.
Дт 473 Кт 719 подходит или есть еще варианты? С писание гарантийного резерва производит по дате окончания гарантийного срока?
Заранее, СПАСИБО!!!!!
Время все ближе к "написанию" декларации по прибыли и вопрос с резервами становится все более актуальным!))) Но если с резервами отпусков понятно, вроде бы))), то вот с обеспечением гарантийных обязательств возникают вопросы...... С начислением и использованием понятно, а как списать (какой проводкой) этот резерв по истечению гарантийного срока. В течении гарантийного срока не было не ремонта, не замен. И вся сумма накапливается в Кт 473.
Дт 473 Кт 719 подходит или есть еще варианты? С писание гарантийного резерва производит по дате окончания гарантийного срока?
Заранее, СПАСИБО!!!!!
-
MilaA
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 1752 рази
- Подякували: 2670 разів
[center]Коригування забезпечень (резервів)Aj писав:Доброго времени суток, коллеги!!!!!#hi#
Заранее, СПАСИБО!!!!!
Згідно зі стандартами бухгалтерського обліку на кожну дату балансу:
сума забезпечення (резерву) повинна дорівнювати сумі, яку підприємство зобов'язане буде погасити в майбутньому при настанні певних умов платежів (п. 16, 17 П(С)БО 11). Якщо сума забезпечення (резерву) на дату балансу виявилася більшою або меншою від майбутніх зобов'язань, вона підлягає коригуванню (зменшенню або збільшенню) (п. 18 П(С)БО 11). Також суму забезпечення на дату балансу слід відкоригувати, якщо в майбутньому вірогідність оплати можливих зобов'язань дорівнює нулю. Наприклад, підприємство більше не продає товари на умовах гарантійної заміни і після дати балансу йому вже не пред'являть товар для гарантійної заміни. У цьому випадку весь залишок забезпечення на виконання гарантійних зобов'язань підлягає списанню (сторнуванню) на дату балансу;
сума РСБ повинна відповідати сумі сумнівних боргів, також розрахованій на дату балансу, і не може бути більшою від суми дебіторської заборгованості на ту ж дату (п. 8 П(С)БО 10).
На практиці такі коригування проводять один раз на рік перед складанням річного фінансового звіту з урахуванням результатів інвентаризації забезпечень і резервів.
Чинне законодавство не містить суворих правил відображення у бухобліку таких коригувань. Зазвичай чинять так:
якщо коригування додатне (сальдо забезпечення на кінець року треба збільшити), то робиться звичайне проведення, як і при нарахуванні забезпечення. Наприклад, Дт 944 – Кт 38 (РСБ), Дт 23, 91–93, 949 – Кт 471 (резерв відпусток), Дт 93 – Кт 473 (забезпечення гарантійних ремонтів) тощо;
якщо коригування від’ємне (сальдо забезпечення на кінець року треба зменшити), то його здійснюють або методом «сторно» записами Дт 944 – Кт 38, Дт 23, 91–93, 949 – Кт 471, Дт 93 – Кт 473 тощо, або за допомогою субрахунка 719 «Інші доходи від операційної діяльності» звичайними проведеннями Дт 38, 47 – Кт 719 (див. Інструкцію, затверджену наказом Мінфіну України від 30.11.99 р. № 291, у частині застосування відповідних рахунків).
[/center]
-
Юлюшка
- Просвещенный

- Дякував (ла): 116 разів
- Подякували: 13 разів
Всем, здравствуйте! Подскажите, пожалуйста, какие надо делать проводки при уменьшении налогового обязательства, в моем случае - уменьшилась площадь земель и я сделала уточненку по аренде земли и единому налогу 4 гр., и при этом у меня большая переплата получается?
Добрый день, помогите, пожалуйста, разобраться с проводками. Мы ООО на общей системе, приняли в рамках выполнения задания правительства бесплатную благотворительную помощь от Благотворительного фонда в виде ГСМ, и передали эти ГСМ для работы спец.техники нашим подрядным организациям, а затем списали по общим актам выполненных работ.
-
Татьяна ТС
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 370 разів
- Подякували: 1089 разів
Може це трохи підійдеsas13 писав:Добрый день, помогите, пожалуйста, разобраться с проводками. Мы ООО на общей системе, приняли в рамках выполнения задания правительства бесплатную благотворительную помощь от Благотворительного фонда в виде ГСМ, и передали эти ГСМ для работы спец.техники нашим подрядным организациям, а затем списали по общим актам выполненных работ.
-
YuliyaDol
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 588 разів
- Подякували: 514 разів
201-48 получили ГСМsas13 писав:Добрый день, помогите, пожалуйста, разобраться с проводками. Мы ООО на общей системе, приняли в рамках выполнения задания правительства бесплатную благотворительную помощь от Благотворительного фонда в виде ГСМ, и передали эти ГСМ для работы спец.техники нашим подрядным организациям, а затем списали по общим актам выполненных работ.
206-201 передали подрядчикам
91(92, 15, 94) - 206 Списали по Акту
48 - 718 Отразили доход, одновременно с расходом