= Бухгалтерские ПРОВОДКИ: спрашиваем, помогаем, уточняем =
Это товар, мы потом перепродаем стартовые пакеты, сим карты, карточки пополнения, телефоны.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 1415 разів
- Подякували: 777 разів
Ket30 писав:Как отразить в номенклатуре покупку стартовых пакетов? Счет учета ТМЦ 281, а счет затрат ТМЦ какой? 92 или 808 или не тот и не тот?
приходуете на склад Дт281 Кт631Ket30 писав:Это товар, мы потом перепродаем стартовые пакеты, сим карты, карточки пополнения, телефоны.
себестоимость реализованного товара Дт902 Кт281
А так же Инструкция к плану счетов и ПСБУ)))))
-
- Знаток
- Дякував (ла): 7 разів
доброго дня ! а підкажіть чи створюється резервний капітал? ,якщо у фінансовому звіті вийшов прибуток а в балансі в наростаючому підсумку непокритий збиток? і взагалі резерв створюється тільки якщо прибуток на 441 рах а як збиток 442 ні? чи якщо у фін.звіті прибуток?? наперед вдячна!
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 99 разів
- Подякували: 253 рази
Почитайте статут Вашого підприємства. В моєму прописано, що резервний капітал створюєтся шляхом віднесення 5% від чистого прибутку кожен рік, до досягнення розміру 25% від статуного фонду.Оля Багіра писав:доброго дня ! а підкажіть чи створюється резервний капітал? ,якщо у фінансовому звіті вийшов прибуток а в балансі в наростаючому підсумку непокритий збиток? і взагалі резерв створюється тільки якщо прибуток на 441 рах а як збиток 442 ні? чи якщо у фін.звіті прибуток?? наперед вдячна!
-
- Знаток
від чистого у фін результаті? навіть якщо в обліку наростаючий збиток?
-
- Высший разум
Якщо збиток то немає з чого нараховувати. Але повторююсь перечитайте, що саме записано в Вашому статуті.Оля Багіра писав:від чистого у фін результаті? навіть якщо в обліку наростаючий збиток?
-
- Знаток
так пише в Статуті-резервний капітал створюєтся шляхом віднесення 5% від чистого прибутку до досягнення розміру 25% ,але мене цікавитть якщо за рік вийшов прибуток а за минул .рік збиток і наростаючий збиток то відносити 5%?
-
- Высший разум
Я думаю нараховувати. Якщо по правильному від заснування підприємства Ви кожен рік мали нараховувати від прибутку, якщо він був, 5%, і навіть якщо внарасаючому збиток, а звітній рік прибутковий маєте нарахувать.Оля Багіра писав:так пише в Статуті-резервний капітал створюєтся шляхом віднесення 5% від чистого прибутку до досягнення розміру 25% ,але мене цікавитть якщо за рік вийшов прибуток а за минул .рік збиток і наростаючий збиток то відносити 5%?
Добрый день! Наше предприятие в апреле выполнило ремонт оборудования, но заказчик в апреле не забирает и мы отправляем оборудование на хранение на наш склад как готовую продукцию. Акт выполненных работ будет в мае. Помогите пожалуйста с проводками. Что-то я совсем запуталась. Заранее всем спасибо за ответы.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 773 рази
- Подякували: 1426 разів
вот здесь почитайтеВика86 писав:Добрый день! Наше предприятие в апреле выполнило ремонт оборудования, но заказчик в апреле не забирает и мы отправляем оборудование на хранение на наш склад как готовую продукцию. Акт выполненных работ будет в мае. Помогите пожалуйста с проводками. Что-то я совсем запуталась. Заранее всем спасибо за ответы.
я бы использовала забалансовые счета, ведь оборудование по факту Вам не принадлежит