2 СПД в кафе

Загальні питання, ставка податку, книга обліку доходів
Лера+
Гений
Гений
Дякував (ла): 127 разів
Подякували: 7 разів

Повідомлення Лера+ »

Подскажите пожалуйста, есть ли штраф за продажу блюда или продукта отсутствующего в меню? или может статья есть у кого-нибудь на эту тему, а то ничего не могу найти#wall#

Gera28
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1291 раз
Подякували: 1077 разів

Повідомлення Gera28 »

Лера+ писав:Подскажите пожалуйста, есть ли штраф за продажу блюда или продукта отсутствующего в меню? или может статья есть у кого-нибудь на эту тему, а то ничего не могу найти#wall#
Первый раз такое слышу,я думаю,главное ,что бы у вас была калькуляция на это блюдо. Ну не успели внести в меню... и что?
Может это эксклюзив,не для всех.#g_haha#

nachfin
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 326 разів
Подякували: 5931 раз

Повідомлення nachfin »

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
ЄДИНА БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ
было до 2011, может и сейчас есть
Питання:
Яка передбачена відповідальність у разі відсутності цінника на товар (меню, прейскурант) або використання цінників в іноземній валюті?
Відповідь:
Відповідно до ст. 23 Закону України від 6 липня 1995 року N 265/95-ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", із змінами та доповненнями, до суб'єктів підприємницької діяльності які не виставили цінники на товар, що продається (меню, прейскуранти або тарифи на послуги, що надаються), або використовують цінники та прейскуранти, що містять ціни і тарифи в іноземній валюті або в інших одиницях, які не є гривнею, застосовується фінансова санкція у розмірі одного неоподатковуваного мінімуму доходів громадян за кожний невиставлений цінник на товар (меню, прейскурант або тариф на послугу) або виставлений цінник на товар (меню, прейскурант або тариф на послугу) в іноземній валюті чи в інших одиницях.
Згідно зі ст. 26 Закону посадові особи та працівники торгівлі, громадського харчування та сфери послуг притягуються до адміністративної відповідальності органами державної податкової служби України.
Відповідно до ст. 1551 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 7 грудня 1984 року N 8073-X - в розмірі від двох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на осіб, які здійснюють розрахункові операції, та на посадових осіб - від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
За дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення, - тягне за собою накладення штрафів розмірі від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Справи про адміністративні правопорушення, передбачені, зокрема, статтею 1551 Кодексу, розглядають судді районних, районних у місті, міських чи міськрайонних судів відповідно до статті 221 Кодексу.
Всем тем, кто наивно полагает, что бумеранга не существует, отвечу: "Ещё не долетел!"
Но, похоже, уже на подлете!!!

An-na
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 4338 разів
Подякували: 7791 раз

Повідомлення An-na »

По норме закона № 1023 "О защите прав потребителей" органы Защиты прав по
п.п.7 п.1 ст.23 Отсутствие необходимой, доступной, достоверной и своевременной информации о продукции
- штраф в размере 30% стоимости полученной для реализации партии товара, выполненной работы, предоставленной услуги, но не менее 5ннмдг (не менее 85 грн.)
Не знаю, поменялась ли эта норма на сегодня.

Лера+
Гений
Гений

Повідомлення Лера+ »

Gera28 писав:
Лера+ писав:Подскажите пожалуйста, есть ли штраф за продажу блюда или продукта отсутствующего в меню? или может статья есть у кого-нибудь на эту тему, а то ничего не могу найти#wall#
Первый раз такое слышу,я думаю,главное ,что бы у вас была калькуляция на это блюдо. Ну не успели внести в меню... и что?
Может это эксклюзив,не для всех.#g_haha#
калькуляционная карточка есть и код и название в рро тоже есть, а в меню этого блюда нет..значит ничего страшного за это не будет???

An-na
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 4338 разів
Подякували: 7791 раз

Повідомлення An-na »

Это смотря какие проверяющие будут, сколько у вас еще других нарушений будет, лучше перепечатать меню, раньше указывали на это нарушение.
Если проверяют кассовики- там проще, если защита прав- сложнее.

Nasta-Fiya
УченикУченик
Дякував (ла): 2 рази

Повідомлення Nasta-Fiya »

я что-то не совсем поняла! Если СПД на 2 группе, у него свое помещение, может ли он сдавать в аренду часть помещения другому СПД на общей системе, если вид деятельности "аренда" у него прописан, или он имеет право работать только с единщиками?

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 2116 разів
Подякували: 10410 разів

Повідомлення Popen »

Nasta-Fiya писав:я что-то не совсем поняла! Если СПД на 2 группе, у него свое помещение, может ли он сдавать в аренду часть помещения другому СПД на общей системе, если вид деятельности "аренда" у него прописан, или он имеет право работать только с единщиками?
Наш любимый НКУ трактует аренду как услугу.

shinna
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 876 разів
Подякували: 3172 рази

Повідомлення shinna »

Nasta-Fiya писав:я что-то не совсем поняла! Если СПД на 2 группе, у него свое помещение, может ли он сдавать в аренду часть помещения другому СПД на общей системе, если вид деятельности "аренда" у него прописан, или он имеет право работать только с единщиками?
2 группа только с единщиками.

Лера+
Гений
Гений

Повідомлення Лера+ »

Подскажите пожалуйста, имеем ли мы право - кафе(ооо на общей системе) заказчикам банкета в счете фактуре написать аренда зала? если да, то какие особенности учета, и как правильно оформить документально? Спасибо.

Відповісти

Повернутись до “2-я група. Фізичні особи-підприємці”