Аналогично, видимо, поступают и на таможне при импорте...#g_crazy#ArinaArina писав:прикольно. в супермаркетах тоже скидку 20% просят, ссылаясь на то, что продавец НДС-ник, а покупатель нет?@Лиса писав:я к тому, что я бухгалтер торгового предприятия и очень часто ФОП кот. работают без бухгалтера, тоже хотят купить без НДС и хоть как им не рассказывай убеждают , что они не плательщики НДС и платить его не будут #wall# А разницы конечно не какой, надо платить все #smile3#Popen писав: А какая разница кто есть кто? Выдали счет-фактуру - изволь заполнить платёжку по-писанному и не лезть в дебри...
2-а група
- Popen
- Гигант Мысли
- Дякував (ла): 2117 разів
- Подякували: 10410 разів
-
- Профи
- Дякував (ла): 10 разів
- Подякували: 2 рази
@Лиса писав:Извините, можно вопрос Вы бухгалтер или предприниматель который сам ведет свою бухгалтерию??[/quvera1005 писав:Стаття 297. Особливості нарахування, сплати та подання звітності з окремих податків і зборів платниками єдиного податкуArinaArina писав: Вы не делаете ничего, что Вам запрещено законом. Вам оказывает услуги плательщик НДС, соответственно он получает оплату от Вас тоже с НДС. Вы ж оплачиваете им не только без-НДС-ную часть, а всю сумму по счету. Так что их требования абсолютно справедливы.
297.1. Платники єдиного податку звільняються від обов'язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з таких податків і зборів:
3) податку на додану вартість з операцій з постачання товарів, робіт та послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, крім податку на додану вартість, що сплачується фізичними особами та юридичними особами, які обрали ставку єдиного податку, визначену підпунктом 1 пункту 293.3 статті 293 цього Кодексу, а також що сплачується платниками єдиного податку четвертої групи;
Різниці не має. Фіскали місцеві, столичні дають консультації, та й Податковому кодексі чітко написано, що ФОпи - не платники ПДВ не повинні нараховувати, а тому і вказувати суму ПДВ. Хочу розібратись. Принципово. (Суму заплатили повністю з пдв.)
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 7966 разів
- Подякували: 5725 разів
Вы либо не читаете, что Вам отвечают, либо не желаете понять.vera1005 писав:
Різниці не має. Фіскали місцеві, столичні дають консультації, та й Податковому кодексі чітко написано, що ФОпи - не платники ПДВ не повинні нараховувати, а тому і вказувати суму ПДВ. Хочу розібратись. Принципово. (Суму заплатили повністю з пдв.)
С таким же успехом можно в магазине требовать, чтоб продавец из чека убрал НДС, тк. покупатель не плательщик.
Вам никто не предлагает начислять НДС, но оплатить его в составе товара, услуги Вы должны.
-
- Профи
Про оплату мова не йдеться, заплатили всю суму, виділяти та вказувати у призначенні платежу, ось у чому питання. А велосипед тут нідочого.ArinaArina писав:Вы мне хотите рассказать очевидные вещи? Я в курсе, что единоналожники 2-й гр. не платят НДС.vera1005 писав:Стаття 297. Особливості нарахування, сплати та подання звітності з окремих податків і зборів платниками єдиного податкуArinaArina писав: Вы не делаете ничего, что Вам запрещено законом. Вам оказывает услуги плательщик НДС, соответственно он получает оплату от Вас тоже с НДС. Вы ж оплачиваете им не только без-НДС-ную часть, а всю сумму по счету. Так что их требования абсолютно справедливы.
297.1. Платники єдиного податку звільняються від обов'язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з таких податків і зборів:
3) податку на додану вартість з операцій з постачання товарів, робіт та послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, крім податку на додану вартість, що сплачується фізичними особами та юридичними особами, які обрали ставку єдиного податку, визначену підпунктом 1 пункту 293.3 статті 293 цього Кодексу, а також що сплачується платниками єдиного податку четвертої групи;
Вам выписали счет условно на 100 грн + 20 грн НДС итого 120 грн.
Вы какую сумму оплачиваете: 100 грн? Тогда на этом можно разговор заканчивать - Вы не оплатили полностью стоимость услуги, соответственно ее не получаете.
Или все же оплатите 120? Тогда и получается, что оплачена сумма, в т.ч. НДС, что и просят у Вас в платеже указать.
Не изобретайте велосипед.
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 7966 разів
- Подякували: 5725 разів
для поставщика эта сумма с НДС, а Вы им написали без. Это их поступление, и их НДС. НЕ ВАШ. В платеже Вы указываете все, ИХ сумму и ИХ НДС. Как еще Вам объяснить - не знаю.vera1005 писав:
Про оплату мова не йдеться, заплатили всю суму, виділяти та вказувати у призначенні платежу, ось у чому питання. А велосипед тут нідочого.
-
- Профи
Повторюю, суму заплатили всю. ФОПам не має різниці з пдв чи без ПДВ, тому і вказувати в призначенні не повинні. Я багато читаю, тому і бачу різницю між сплатою, та нарахуванням.ArinaArina писав:Вы либо не читаете, что Вам отвечают, либо не желаете понять.vera1005 писав:
С таким же успехом можно в магазине требовать, чтоб продавец из чека убрал НДС, тк. покупатель не плательщик.
Вам никто не предлагает начислять НДС, но оплатить его в составе товара, услуги Вы должны.
-
- Светоч Мысли
- Подякували: 1256 разів
-
- Профи
Рахунок на сплату, та сума платіжки на оплату на одну суму, податкове зобов"язання нараховуються ними по першій події. Що міняється?ArinaArina писав:для поставщика эта сумма с НДС, а Вы им написали без. Это их поступление, и их НДС. НЕ ВАШ. В платеже Вы указываете все, ИХ сумму и ИХ НДС. Как еще Вам объяснить - не знаю.vera1005 писав:
Про оплату мова не йдеться, заплатили всю суму, виділяти та вказувати у призначенні платежу, ось у чому питання. А велосипед тут нідочого.