Добрий ранок, підкажіть будь-ласка, хто в цьому році вже оформлював Фопа. Подаємо заяву 1) про держ реєстрацію (від 06.01.16 № 15/5), 2) заяву на застосування спрощеної системи оподаткування, 3) копію ІПН, паспорту 4) платимо реєст. збір реквізити найшла, а сума та сама залишилася - 34 грн, чи змінилася?
oks111 писав:Добрий ранок, підкажіть будь-ласка, хто в цьому році вже оформлював Фопа. Подаємо заяву 1) про держ реєстрацію (від 06.01.16 № 15/5), 2) заяву на застосування спрощеної системи оподаткування, 3) копію ІПН, паспорту 4) платимо реєст. збір реквізити найшла, а сума та сама залишилася - 34 грн, чи змінилася?
по звітах так, але я чула що вроді реєстрац збір відмінили
Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань
(Відомості Верховної Ради (ВВР), 2016, № 2, ст.17), про плату нічого не не бачу. Ще питання Якщо я подаю одночасно з реєстрацією заяву про застосування спрощеної системи 2 гр., наприклад 22.01.16 то я буду вже в січні 22 вважатись на єдиному податку, чи все ж з 01.02. А ці 9 днів буду на загальній?
Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань
(Відомості Верховної Ради (ВВР), 2016, № 2, ст.17), про плату нічого не не бачу. Ще питання Якщо я подаю одночасно з реєстрацією заяву про застосування спрощеної системи 2 гр., наприклад 22.01.16 то я буду вже в січні 22 вважатись на єдиному податку, чи все ж з 01.02. А ці 9 днів буду на загальній?
зараз подаэте заяву будете на загальній системі до 1 лютого а з 1 лютого на єдиному податку
Розділ VI
ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ
Стаття 36. Плата у сфері державної реєстрації
1. За державну реєстрацію справляється адміністративний збір у такому розмірі:
140 мінімальних заробітних плат - за державну реєстрацію політичної партії;
0,28 мінімальної заробітної плати - за державну реєстрацію відокремленого підрозділу іноземної неурядової організації, представництва, філії іноземної благодійної організації;
0,14 мінімальної заробітної плати - за державну реєстрацію всеукраїнської творчої спілки;
0,07 мінімальної заробітної плати - за державну реєстрацію територіального осередку всеукраїнської творчої спілки та регіональної (місцевої) творчої спілки;
0,06 мінімальної заробітної плати - за державну реєстрацію символіки політичної партії, організації роботодавців, об’єднання організації роботодавців;
0,03 мінімальної заробітної плати - за державну реєстрацію символіки громадського об’єднання інвалідів та осіб, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС;
0,3 мінімальної заробітної плати - за державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, крім внесення змін до інформації про здійснення зв’язку з юридичною особою;
0,1 мінімальної заробітної плати - за державну реєстрацію змін відомостей про прізвище, ім’я, по батькові або місцезнаходження фізичної особи - підприємця;
75 відсотків адміністративного збору, встановленого цією частиною, - за державну реєстрацію на підставі документів, поданих в електронній формі.
За державну реєстрацію структурних утворень політичної партії, громадського об’єднання, професійної спілки, їх організацій або об’єднання, благодійної організації, постійно діючого третейського суду та символіки молодіжних і дитячих громадських об’єднань адміністративний збір не справляється. Також не справляється адміністративний збір за державну реєстрацію змін до відомостей про професійні спілки, їх організації або об’єднання.
2. За виправлення технічної помилки, допущеної з вини заявника, справляється адміністративний збір у розмірі 30 відсотків адміністративного збору, встановленого частиною першою цієї статті.
зараз подаэте заяву будете на загальній системі до 1 лютого а з 1 лютого на єдиному податку
Дякую. А якщо зареєструюся з 01.02. то платником єдиного буду з лютого?
oks111 писав:Переглянула ЗАКОН УКРАЇНИ...
Якщо я подаю одночасно з реєстрацією заяву про застосування спрощеної системи 2 гр., наприклад 22.01.16 то я буду вже в січні 22 вважатись на єдиному податку, чи все ж з 01.02. А ці 9 днів буду на загальній?
Перегляньте НКУ, Розділ XIV«Спеціальні податкові режими» Стаття 298. Порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування, або відмови від спрощеної системи оподаткування, для "новых" 2гр.:
298.1.2. Зареєстровані в установленому порядку фізичні особи - підприємці, які до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для першої або другої групи, вважаються платниками єдиного податку з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася державна реєстрація.
т.е., с 1 февраля на ЕН 2 гр., а 10 дней (с 22 по 31 января) - на ОСН
Дякую. А якщо зареєструюся з 01.02. то платником єдиного буду з лютого?
заява вроды би за 10 днів подається, точно не пам ятаю
ви краще зараз подавайте, бо поки у держреєстратора, поки у дпі то дні йдуть....
бо якщо першого лютого у держреєстратора, то дпі може прийняти заяву на слудуючий день й будете з 1 березня на єдиному
oks111 писав:Переглянула ЗАКОН УКРАЇНИ...
Якщо я подаю одночасно з реєстрацією заяву про застосування спрощеної системи 2 гр., наприклад 22.01.16 то я буду вже в січні 22 вважатись на єдиному податку, чи все ж з 01.02. А ці 9 днів буду на загальній?
Перегляньте НКУ, Розділ XIV«Спеціальні податкові режими» Стаття 298. Порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування, або відмови від спрощеної системи оподаткування, для "новых" 2гр.:
298.1.2. Зареєстровані в установленому порядку фізичні особи - підприємці, які до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для першої або другої групи, вважаються платниками єдиного податку з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася державна реєстрація.
т.е., с 1 февраля на ЕН 2 гр., а 10 дней (с 22 по 31 января) - на ОСН
Дякую, хотіла зразу на єдиний, щоб не здавати декларацію про доходи за 1 кв.
А річну , я так розумію, що здавати буде не потрібно?