Может лт единищик на 2 группе оказывать услуги юр.лицам

Загальні питання, ставка податку, книга обліку доходів
VladFX
УченикУченик
Дякував (ла): 2 рази

Повідомлення VladFX »

Спасибо Берса, именно так и собираюсь сделать, по телефону я объяснил это инспектору, но она сказала, что у меня в КВЕДах нет торговли или продажи, поэтому продать я не имел права. Это все на бред какой-то похоже, получается я имею право производить мебель только для себя? реализовывать не могу что-ли? До этого я несколько лет производил и реализовывал без каких-либо КВЕДов, касающихся торговли - и все было хорошо. А теперь отсебятину какую-то выдумали. Поеду завтра к ним, по результатам отпишусь.

Лилия-НИКА
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 968 разів
Подякували: 2125 разів

Повідомлення Лилия-НИКА »

VladFX писав: Спасибо Берса, именно так и собираюсь сделать, по телефону я объяснил это инспектору, но она сказала, что у меня в КВЕДах нет торговли или продажи, поэтому продать я не имел права. Это все на бред какой-то похоже, получается я имею право производить мебель только для себя? реализовывать не могу что-ли? До этого я несколько лет производил и реализовывал без каких-либо КВЕДов, касающихся торговли - и все было хорошо. А теперь отсебятину какую-то выдумали. Поеду завтра к ним, по результатам отпишусь.
--- инспектор не разбирается..., все у Вас правильно : если КВЕД по производству, то Вы продаете(реализуете) продукцию собственного производства, это не торговля товаром.

смотреть нужно сами классификаторы статистические 2005 или 2010:
Виробництво - це економічна діяльність, результатом якої є продукція. Це поняття використовують для позначення всіх видів економічної діяльності.
Термін "виробництво" призначено не тільки стосовно сільського господарства, добувної або переробної промисловості. Його використовують також стосовно сфери послуг. Для позначення виробництва можуть використовувати і точніші терміни: надання послуг, оброблення, перероблення тощо залежно від сфери діяльності. Обсяг виробництва вимірюють за допомогою різних методів у натуральному чи вартісному вираженні.
Готова продукція - це продукція, процес перероблення якої завершено. ,,,,,,
......
Товари - це матеріальні об'єкти, на які є попит та щодо яких можна встановити права власності. Товари придатні для транспортування, їх долучають до обміну, тобто вони є предметом купівлі та продажу. Це може бути продукція серійного виробництва, унікальні витвори або матеріальні засоби для надання послуг (дискета з програмним забезпеченням). Виробництво товарів і обмін ними є різними видами економічної діяльності.
Послуги - це результат економічної діяльності, відносно якого не можна встановити права власності. Послуги не підлягають продажу окремо від процесу їх виробництва. Момент завершення виробництва послуги збігається з моментом надання її споживачеві.

natik
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 21 раз

Повідомлення natik »

Сотрудники юр. лица в командировке проживают у ФОП 2 группы.
Счет и расчетная квитанция выписаны на сотрудника.
По итогам квартала эти суммы включены в 1ДФ и додаток ОК.
Cейчас этих ФОП налоговая обязывает уплатить 15% от суммы услуг
Правомерно ли это

Venera
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 739 разів
Подякували: 557 разів

Повідомлення Venera »

natik писав:Сотрудники юр. лица в командировке проживают у ФОП 2 группы.
Правомерно ли это
Думаю, что да - так как его услуги были оказаны юр.лицу. Если бы юр.лицо не показало в 1ДФ и ОК, можно было бы отбиться тем, что услуги предоставлялись населению.

Вечірка
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 909 разів
Подякували: 548 разів

Повідомлення Вечірка »

юр лицо на какой системе? если осн, то фоп еще и с единого налога слетает

Nataliya 2201
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1164 рази
Подякували: 2681 раз

Повідомлення Nataliya 2201 »

Правомерно ли это
На эту тему было много мнений тут на форуме. Поищите .
Мое субъективное мнение - неправомерно. Ведь по командировке расходы на проживание у единщика нес работник предприятия, частное лицо. А предприятие - юр. лицо, согласно законодательству, возместило своему сотруднику расходы на командировку. Но многие не согласны с моей точкой зрения, т.к. сотрудник - это представитель юр. лица. А самое главное, что и налоговая, как Вы уже заметили, не согласна. Были их письма на эту тему.
А вот что делать сотруднику, который оббегал все гостиницы городка и ни одной не нашел на 3 группе или на общей (ВОТ ВСЕ НА 2 ГРУППЕ, ХОТЬ ТРЕСНИ) - разъяснения нет. Судя по всему ночевать в стоге сена.

Вечірка
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 909 разів
Подякували: 548 разів

Повідомлення Вечірка »

293.4. Ставка єдиного податку встановлюється для платників єдиного податку першої, другої і третьої груп у розмірі 15 відсотків:
...
4) до доходу, отриманого від здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування.
298.2.3. Платники єдиного податку зобов'язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених цим Кодексом, у таких випадках та в строки:
...
5) у разі здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування, або невідповідності вимогам організаційно-правових форм господарювання - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювалися такі види діяльності або відбулася зміна організаційно-правової форми;

Берса
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2195 разів
Подякували: 3439 разів

Повідомлення Берса »

Правомерно ли это
Сталкивалась с таким (знакомые просили подсобить, когда петух жареный клюнул). Еще и переход на общую систему заставят сделать. Не отбились.

VladFX
УченикУченик
Дякував (ла): 2 рази

Повідомлення VladFX »

Все оказалось хуже, чем я думал, есть еще такой пункт ст. 291 п.7
291.7. Для цілей цієї глави під побутовими послугами населенню, які надаються першою та другою групами платників єдиного податку, розуміються такі види послуг:

1) виготовлення взуття за індивідуальним замовленням;
2)
3)
....
17) виготовлення меблів за індивідуальним замовленням;

18) послуги з ремонту, реставрації та поновлення меблів;

19) виготовлення теслярських та столярних виробів за індивідуальним замовленням;

Правда там написано: під ПОБУТОВИМИ ПОСЛУГАМИ НАСЕЛЕННЮ ..., а я не с населением работал, хотя не знаю, смогу ли за это прицепиться?

oder
Гений
Гений
Дякував (ла): 419 разів
Подякували: 916 разів

Повідомлення oder »

Обращаем внимание на изменения, внесенные в подраздел 8 раздела XX НКУ. Законом №4834-VI от 24.05.2012 г. установлено, что нормы п.п. 2 п. 293.4 и абз. 7 п.п. 298.2.3 НКУ в 2012 году не применяются. Иными словами, на протяжении 2012 г. при получении дохода предпринимателем от вида деятельности, не указанного в свидетельстве, ставка 15% не применяется и предприниматель не теряет статус плательщика единого налога.

Відповісти

Повернутись до “2-я група. Фізичні особи-підприємці”