Як вирішили дане питанняIgorBel писав: ↑24 березня 2024, 03:02Доброго вам дняВсім дякую.Хочу продавати товари через платформу ОЛХ через ФОП.
Планую відкрити фоп 2 групи на єдиному податку.
80% продажів на олх проходять через олх доставку. Я як продавець не можу підв'язати свій ФОП рахунок до облікового запису. Правила та функції олх цього не передбачають. Також вони забороняють прив'язувати "карту ключ до рахунку" та карти інших країн.
Вимушений до облікового запису прив'язати карту фіз особи і туди приймати оплату з усіх ОЛХ доставок.
Бачу вихід для себе - зробити прро (чекбокс або будь-який інший) і всі надходження на карту фіз особи вказувати в прро як без готівкова продажа.
Запитання:
Які передбачені покарання отримання фопом 2групи ЕН платежів на карту фіз особи?
Це звичайно ж дпсу забороняють, але який за це штраф, враховуючи, що на всі доходи буде чек у прро і задекларовано?
І чи допоможе мені фоп+прро у разі фін моніторингу від банку (банк Приват)?
На жаль, на даний момент з іншими платфоомами не пробував працювати і ОЛХ міняти не хочу.
Електроніку продавати не планую, паперів про походження товару нема.
Основна тематика – дитячі іграшки.
Проконсультуйте будь ласка у даній ситуації, може хтось вже стикався.
2-а група
-
- Просвещенный
- Дякував (ла): 67 разів
- Подякували: 2 рази
Вітаю! Я фоп 2 групи. У першому кварталі був найманим працівником і за мене платив ЄСВ роботодавець. У другому кварталі я звільнився і почав з липня до грудня платить ЄСВ з мінімалки за себе і помилково у липні заплатив двічі суму 1760 грн. Як це показать в деклараціїї, Дякую
- Яков
- Гигант Мысли
- Дякував (ла): 14220 разів
- Подякували: 28050 разів
якщо місце роботи основне, і ЄСВ сплачували більш 1562грн, то в додатку ЄСВ ці місяці будуть
0,00 22,00 0,00
можна показати з січня по травень 0,00 22,00 0,00, з червня по грудень: 8000,00 22,00 1760,00

-
- Знаток
- Дякував (ла): 13 разів
- Подякували: 1 раз
Вітаю, підкажіть будь ласка
ФОП 2 група купує товар у ТОВ по б/готівці ( сума в пару тисяч гривень). ФОП надав витяг з ЄДР та витяг з реєстру по Єдиного податку.
ТОВ вимагає паспортні дані для підтвердження особи ФОП. Стикаюся із таким вперше. Чи потрібно ФОП надавати такі дані ТОВ?
ФОП 2 група купує товар у ТОВ по б/готівці ( сума в пару тисяч гривень). ФОП надав витяг з ЄДР та витяг з реєстру по Єдиного податку.
ТОВ вимагає паспортні дані для підтвердження особи ФОП. Стикаюся із таким вперше. Чи потрібно ФОП надавати такі дані ТОВ?
- Analityk
- Просвещенный
- Подякували: 84 рази
- Контактна інформація:
Конечно, первый вопрос с какого счета платит ФОП. Если "2600", то, на мой взгляд, вообще ничего не нужно.MilkaG писав: ↑07 лютого 2025, 14:58Вітаю, підкажіть будь ласка
Если составляете договор на куплю-продажу, то это как бы "подстраховка".
Скорее всего, работник ТОВ перепутал продажу ФОПу с покупкой у ФОПа (или не понимает для чего нужны эти документы

- Tasa
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 1929 разів
- Подякували: 6617 разів
- Контактна інформація:
Не потрібно.MilkaG писав: ↑07 лютого 2025, 14:58Вітаю, підкажіть будь ласка
-
- Знаток
- Дякував (ла): 13 разів
- Подякували: 1 раз
Дякую! Саме з 2600 оплатаAnalityk писав: ↑10 лютого 2025, 11:15Конечно, первый вопрос с какого счета платит ФОП. Если "2600", то, на мой взгляд, вообще ничего не нужно.MilkaG писав: ↑07 лютого 2025, 14:58Вітаю, підкажіть будь ласка
Если составляете договор на куплю-продажу, то это как бы "подстраховка".
Скорее всего, работник ТОВ перепутал продажу ФОПу с покупкой у ФОПа (или не понимает для чего нужны эти документы)