Отчетность ФОП 2-я група
Вітаю! Я, підприємець другої групи, здав податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи, помилково вписавши суму річного виторгу в рядок 16. Внаслідок чого, програма нарахувала 7 % податку з вписаної суми. Зі слів інспектора, уточнюючу декларацію програма не захотіла прийняти. Інспектор запропонувала здати нову декларацію, правильно заповнену, та заплатити штраф 170 грн. Що я і зробив. Тепер в мене вимагають сплатити штрафну санкцію, нараховану на 7% податку.Будь ласка, допоможіть розібратися в цій ситуації. Чи повинен я платити цей штраф? Якщо ні – якими мають бути мої подальші дії? Дякую
- Popen
- Гигант Мысли
- Дякував (ла): 2116 разів
- Подякували: 10410 разів
Для понимания вашей ситуации было бы неплохо бы знать хронологию ваших действий, но, в любом случае, следует подать уточненку...qwerj писав:Вітаю! Я, підприємець другої групи, здав податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи, помилково вписавши суму річного виторгу в рядок 16. Внаслідок чого, програма нарахувала 7 % податку з вписаної суми. Зі слів інспектора, уточнюючу декларацію програма не захотіла прийняти. Інспектор запропонувала здати нову декларацію, правильно заповнену, та заплатити штраф 170 грн. Що я і зробив. Тепер в мене вимагають сплатити штрафну санкцію, нараховану на 7% податку.Будь ласка, допоможіть розібратися в цій ситуації. Чи повинен я платити цей штраф? Якщо ні – якими мають бути мої подальші дії? Дякую
Однако, подача уточненки не освободит вас от уплаты уже согласованного вами налогового обязательства и соответствующих финсанкций+пени.
В принципе, после подачи уточненки, на вашем лиц.счете должна появиться переплата ЕН в размере вот тех 7% и эту сумму можно будет использовать в качестве авансовых платежей ЕН.
Вітаю! Дякую за швидку відповідь. Хронологія подій така.
17.03.2015 року подав звіт в електронному вигляді, помилково вписавши суму річного виторгу замість 20-го рядка в 16-тий.
Після 20.03.2015року подав в паперовому вигляді уточнюючу декларацію, яку програма не прийняла (думаю, що перша декларація віднесла мене до 5-ї групи, тому по другій групі уточнююча не могла пройти).
30.03. 2015 інспектор запропонувала подати нову декларацію, таку, як мала б бути з самого початку без помилки та заплатити штраф 170 грн., що я цього дня і зробив. Також цього дня мені вручили податкову вимогу на сплату нарахованого 7% -го податку.
28.04.2015 мені сказали, що податок 7% сплачувати не треба, але на нього нарахована штрафна санкція.
Дякую!
17.03.2015 року подав звіт в електронному вигляді, помилково вписавши суму річного виторгу замість 20-го рядка в 16-тий.
Після 20.03.2015року подав в паперовому вигляді уточнюючу декларацію, яку програма не прийняла (думаю, що перша декларація віднесла мене до 5-ї групи, тому по другій групі уточнююча не могла пройти).
30.03. 2015 інспектор запропонувала подати нову декларацію, таку, як мала б бути з самого початку без помилки та заплатити штраф 170 грн., що я цього дня і зробив. Також цього дня мені вручили податкову вимогу на сплату нарахованого 7% -го податку.
28.04.2015 мені сказали, що податок 7% сплачувати не треба, але на нього нарахована штрафна санкція.
Дякую!
- Popen
- Гигант Мысли
Судя по заполненным вами строкам 16 и 20 (в то время когда ваши строки должны быть 6-10 и 21), вы подали "ещё ту" уточненку...qwerj писав:Вітаю! Дякую за швидку відповідь. Хронологія подій така.
Дякую!
- Яков
- Гигант Мысли
- Дякував (ла): 14223 рази
- Подякували: 28051 раз
qwerj писав:Вітаю! Дякую за швидку відповідь. Хронологія подій така.
17.03.2015 року подав звіт в електронному вигляді,
Годовую декларацию за 2014 год должны были подать до 03.03.2015 по форме F0103402 Т.е. опоздали со сроком подачи294.1. Податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку першої, другої та четвертої груп є календарний рік.
И не 20, и не 16, а 06 рядок и 21qwerj писав:...помилково вписавши суму річного виторгу замість 20-го рядка в 16-тий.
Да, рядки 16-20 относились к 5 группе. Но, что в бумажном, что в электронном виде - можно было один раз подать уточнюючу с исправлением ошибочных данных и внесением правильных (независимо от того, что Вы написали в звитной F0103402).qwerj писав: Після 20.03.2015року подав в паперовому вигляді уточнюючу декларацію, яку програма не прийняла (думаю, що перша декларація віднесла мене до 5-ї групи, тому по другій групі уточнююча не могла пройти).
Хуже, если звитную, отправленную в электронном виде, Вы составили и сохранили не в той форме (хотя это тяжело!). Я бы в этом случае писал заявление на аннулирование поданной декларации как ошибочно составленной - не по нужной форме, и предоставил бы правильную.
Плохо, что у Вас сроки все прошли...

Препрошую. Замість 17.03 читайте 17.01. Звіт був поданий вчасно, але дівчина, яка це робила сліпо переносила дані з старого бланку в новий, тому цифра з таблиці «Визначення податкових зобов язань» рядка 16 попала в 16 рядок таблиці «Показники господарськоі діяльності 5 групи»
Доброго дня. Головне питання моєї ситуації в слідуючому. Чи правомірно на списаний податок(7%) нараховувати штрафну санкцію?
- Popen
- Гигант Мысли
Полагаю, что всё правомерно: какова декларация - таковы и санкции...qwerj писав:Доброго дня. Головне питання моєї ситуації в слідуючому. Чи правомірно на списаний податок(7%) нараховувати штрафну санкцію?
Якщо сприймати першу декларацію, як правильну, і не зважати на всі наступні дії, то чому списали нарахований податок? А якщо він списаний на підставі поданої нової, як неправильно нарахований, то чому на нього нарахували штрафні санкції?
- Popen
- Гигант Мысли
Не могу догадываться, что вам списали/не списали, но полагаю, что дело было так: обязательство было задекларировано, но не оплачено во время... И, вероятно, на все ваши вопросы в адрес ГНИ последует один ответ: у нас такая программа, это она так пишет...qwerj писав:Якщо сприймати першу декларацію, як правильну, і не зважати на всі наступні дії, то чому списали нарахований податок? А якщо він списаний на підставі поданої нової, як неправильно нарахований, то чому на нього нарахували штрафні санкції?
Кстати, посмотреть какие деки приняты можно в "Кабинете".