2-а група
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 7078 разів
- Подякували: 1729 разів
Значить він складає акти виконаних робіт, кошториси, форми КБ-2, КБ-3, просто чого знаю, бо мене просили йому надрукувать, а КВЕД здається 81.30, бо і в нас такий.
Кто-нибудь сталкивался с такой ситуацией?
Фізична особа-підприємець, платник єдиного податку 2 групи (вид діяльності неспеціалізована оптова торгівля) у 3 кварталі 2012 році отримав на розрахунковий рахунок від відділу державної виконавчої служби згідно рішення суду борг з за оренду нежитлового приміщення яке надавав в оренду у 2010р. (на той період вид діяльності був здача в оренду, суборенду нежитлових приміщень).
Відповідно до п.292.15 ст.292 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями при визначенні обсягу доходу, що дає право суб’єкту господарювання зареєструватися платником єдиного податку та/або перебувати на спрощеній системі оподаткування в наступному податковому (звітному) періоді, не включається дохід, отриманий як компенсація (відшкодування) за рішенням суду за будь-які попередні (звітні) періоди.
Чи включати цю суму отриманого боргу за рішенням суду в дохід за три квартали? Чи підлягає цей дохід оподаткуванню 15%?
Фізична особа-підприємець, платник єдиного податку 2 групи (вид діяльності неспеціалізована оптова торгівля) у 3 кварталі 2012 році отримав на розрахунковий рахунок від відділу державної виконавчої служби згідно рішення суду борг з за оренду нежитлового приміщення яке надавав в оренду у 2010р. (на той період вид діяльності був здача в оренду, суборенду нежитлових приміщень).
Відповідно до п.292.15 ст.292 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями при визначенні обсягу доходу, що дає право суб’єкту господарювання зареєструватися платником єдиного податку та/або перебувати на спрощеній системі оподаткування в наступному податковому (звітному) періоді, не включається дохід, отриманий як компенсація (відшкодування) за рішенням суду за будь-які попередні (звітні) періоди.
Чи включати цю суму отриманого боргу за рішенням суду в дохід за три квартали? Чи підлягає цей дохід оподаткуванню 15%?
здравствуйте, что-то я начинаю паниковать... разъясните пожалуста - я ФЛП 2 группа сдаю в аренду своему мужу большую часть продуктового магазина (он ФЛП на общ. системе налогообл), заключили дорговор аренды между собой, но арендную плоту не начисляли, т.к. бухгалтер сказала, что она не нужна между близкими родственниками - это так? магазин на меня по договору дарения, т.е. я собственник, а муж нет...
- Popen
- Гигант Мысли
- Дякував (ла): 2116 разів
- Подякували: 10410 разів
Мне кажется (на 95%), что субъекты предпринимательства (ФЛП) не могут быть близкими родственниками...#love# по причине их безполости.lenapol писав:здравствуйте, что-то я начинаю паниковать... разъясните пожалуста - я ФЛП 2 группа сдаю в аренду своему мужу большую часть продуктового магазина (он ФЛП на общ. системе налогообл), заключили дорговор аренды между собой, но арендную плоту не начисляли, т.к. бухгалтер сказала, что она не нужна между близкими родственниками - это так? магазин на меня по договору дарения, т.е. я собственник, а муж нет...
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 2642 рази
- Подякували: 1922 рази
Вобще-то, родственники- это пов'язані особи. Обычные цены. Я так думаюlenapol писав:здравствуйте, что-то я начинаю паниковать... разъясните пожалуста - я ФЛП 2 группа сдаю в аренду своему мужу большую часть продуктового магазина (он ФЛП на общ. системе налогообл), заключили дорговор аренды между собой, но арендную плоту не начисляли, т.к. бухгалтер сказала, что она не нужна между близкими родственниками - это так? магазин на меня по договору дарения, т.е. я собственник, а муж нет...
У меня другой вопрос. А может ФЛП 2 группы сдавать в аренду ФЛП на общей системе?
-
- Гений
- Дякував (ла): 94 рази
- Подякували: 258 разів
Не можуть бути платниками другої групи фізичні особи - підприємці, які надають посередницькі послуги з купівлі, продажу, оренди та оцінювання нерухомого майна (група 70.31 КВЕД ДК 009:2005), а також здійснюють діяльність з виробництва, постачання, продажу (реалізації) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння. Такі фізичні особи - підприємці належать виключно до третьої або п'ятої групи платників єдиного податку, якщо відповідають вимогам, встановленим для таких груп
- Popen
- Гигант Мысли
- Дякував (ла): 2116 разів
- Подякували: 10410 разів
И вообще, с точки зрения НКУ, аренда - это услуга, а предоставлять услуги общесистемщикам нельзя...
Вот это да!!! А что же тогда можно сделать? У меня продуктов магазин, я единщик, а муж общесистемник и торгует ликероводочными и табачными изделиями.ю но у нас не договор купли -продажи а дарственная конкретно на меня и получается, что единств хозяйка магазина? Но я не имею права торговать спиртным и табаком, поэтому 2 года назад открыли СПД на мужа, а теперь что же получается?