Бюгюльмэ писав:
Может, мой работник просто под какую-то общую гребёнку попал? Или я что-то всё-таки неправильно считаю\удерживаю\декларирую?
Моя интуиция подсказывает, что Ваш работник точно попал под какую-то общую гребенку.
Явно вышестоящая сделала АВТОМАТИЧЕСКУЮ аналитику показателей отчетности 1-ДФ. Просто выбрали всех, кто показан в этой отчетности под этим кодом. Список спустили в "низы" в виде контроля "для отработки списка". Такое часто приходит по разным видам доходов.
Думаю, что, если Ваш работник придет в инспекцию, подойдет (лучше с Вами) в тот отдел, который его вызывает, то проблема будет решена.
Ну, по крайней мере, у нас на таких участках сидят ПРОФИ, которые владеют вопросом декларирования "от и до" (сказывается многолетний стаж работы).
Бюгюльмэ писав:Любознательная, спасибо за Ваше неравнодушие к моей ситуации.
Только что перезвонила своей сотруднице - консультанту по НДФЛ (она сейчас дежурит в ЦОПП). Спросила ее по какой причине этого человека могут вызывать в инспекцию? Дала ту инфу, которую Вы тут написали. Она сказала, что данная Вами информация НЕ ДАЕТ ПОВОДА для вызова человека по вопросу декларирования.
Но сказала, что может быть тот человек продавал акции, получал наследство и т.д. и..просто забыл о чем-то подобном? Узнайте у него.
У меня был такой случай директор оформил генеральную доверенность на легковой автомобиль( фактически продал его) в 2002 году, а в этом году только прошло оформление вот его и вызывают в налоговую, а он не может вспомнить зачем.
Alecs.Sasha писав:У меня был такой случай директор оформил генеральную доверенность на легковой автомобиль( фактически продал его) в 2002 году, а в этом году только прошло оформление вот его и вызывают в налоговую, а он не может вспомнить зачем.
Roman83 писав:Скажите если в течении полтора года я принимал платежи за кровельные работы(есть запись по КВЭД кровельные работы) и кровельные материалы(нет записи по КВЭД торговля) от юридических лиц, то я должен оплатить штрафа при проверке 15% от этих денег, но только там есть платежи с НДС и без НДС это как то влияет на выплату штрафа, как правильно расчитать предварительно сумму штрафа.
Например если получил я 400 000 гривен дохода от юрлиц, из них за кровельные материалы 227 000 гривен без НДС, 100 000 за кровельные работы без НДС, и 73 000 гривен за кровельные работы с НДС, при том что из 227 000 потратил 200 000 гривен на материалы с НДС, а из 100 000 потратил 40 000 на покупку оборудования для выполнения этих работ с НДС, КАК разобраться сколько я теперь должен заплатить штрафа из полученных денег?
Я тут искала на сайте ГНСУ ответ на другой вопрос, а нашла то, о чем мы дискуссировали с Вами пару дней назад.
Вот, что нашла:
Які наслідки для ФОП - платника ЄП другої групи, який надав послуги не платнику ЄП?
Відповідь: Відповідно до пп. 2 п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI (із змінами та доповненнями) (далі – ПКУ) до платників єдиного податку, які відносяться до другої групи, належать фізичні особи - підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:- не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб;- обсяг доходу не перевищує 1000000 гривень.Дія цього підпункту не поширюється на фізичних осіб - підприємців, які надають посередницькі послуги з купівлі, продажу, оренди та оцінювання нерухомого майна, а також здійснюють діяльність з виробництва, постачання, продажу (реалізації) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння. Такі фізичні особи - підприємці належать виключно до третьої групи платників єдиного податку, якщо відповідають вимогам, встановленим для третьої групи. Згідно із пп. 4 п. 299.15 ст. 299 ПКУ свідоцтво платника єдиного податку анулюється органом державної податкової служби у разі здійснення видів діяльності, які не дають право застосовувати спрощену систему оподаткування, зокрема, надання фізичною особою – підприємцем – платником єдиного податку ІІ групи послуг, у тому числі побутових, не платнику єдиного податку.При цьому, пп.4 п. 293.4 ст. 293 ПКУ передбачено, що до доходу, отриманого від здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування, застосовується ставка єдиного податку у розмірі 15 відсотків. Враховуючи вищевикладене, якщо фізична особа – підприємець – платник єдиного податку другої групи надала послуги, у тому числі побутові, не платнику єдиного податку, тобто здійснила вид діяльності, який не дає право на застосування спрощеної системи оподаткування, то орган державної податкової служби має право анулювати свідоцтво платника єдиного податку та дохід, отриманий від такого виду діяльності, оподатковується за ставкою єдиного податку у розмірі 15 відсотків. http://kyiv.sts.gov.ua/okremi-storinki/arhiv/67479.html
Но хочу заметить, что, несмотря на то, что сделан ТАКОЙ вывод на счет случая, если ФОП осуществил реализацию услуги юр.лицу на обычной системе налогообложения....ВЫВОД НЕПРАВИЛЬНЫЙ!!!
Так как Налоговый кодекс предусматривает КОНКРЕТНЫЕ...ВИДЫ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ, которые не дают права НАХОДИТЬСЯ НА ЕДИНОМ НАЛОГЕ.
Вот, если при проверке налоговики...пойдут на ЭТИ меры, то тогда Вам, уж, точно понадобится юрист.
Подскажите пожалуста , ФОП на ЕН 2 група ведёт деятельность в сфере ресторанного бизнеса , может ли он оказывать свои услуги юридическому лицу на ЕН 4 группы?
лёля писав:Подскажите пожалуста , ФОП на ЕН 2 група ведёт деятельность в сфере ресторанного бизнеса , может ли он оказывать свои услуги юридическому лицу на ЕН 4 группы?
А шо смущает? 4-я группа - это плательщик ЕН (291.4. подпункт 2)...
Roman83 писав:Хорошо вот согласно 293,4 15% от деятельности не прописанной в свидетельстве по КВЕДАМ согласен, а где написано что я не могу принимать платежи за выполнение кровельных работ от юрлиц?
И я так понимаю что прошло слишком много времени для того что бы избежать штрафа, помимо 15% а что могут начислить?
Рано согласились на счет 2012 года!!!
Есть много "подсказок" в "Единой базе налоговых знаний" на сайте ГНСУ, в том числе и по Вашим вопросам. Но, все, что там написано, я потом перепроверяю в первоисточнике, то, есть в Налоговом кодексе. А "Базу-подсказку" использую, чтобы вспомнить в каком из пунктов ЭТО написано. http://sts.gov.ua/ebpz/
Категорія: 230. Єдиний податок для фізичних осіб – підприємців (спрощена система оподаткування)
Підкатегорія: 230.01 умови та порядок переходу на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності
Які дії ФОП платника ЄП у разі порушення умов перебування на спрощеній системі оподаткування?
Повна:
Відповідно до пп.296.5.5 п.296.5 ст.296 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі - ПКУ) у разі застосування іншого способу розрахунків, ніж зазначений у гл.1 р.ХIV ПКУ, здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування, провадження діяльності, не зазначеної у свідоцтві платників єдиного податку першої і другої груп, платники єдиного податку в податковій декларації додатково відображають окремо доходи, отримані від здійснення таких операцій.
Згідно з п.293.4 ст.293 ПКУ ставка єдиного податку встановлюється для платників єдиного податку першої - третьої і п’ятої груп у розмірі 15 відсотків:
1) до суми перевищення обсягу доходу, визначеного у пп.1, 2, 3 і 5 п.291.4 ст.291 ПКУ;
2) до доходу, отриманого від провадження діяльності, не зазначеної у свідоцтві платника єдиного податку, віднесеного до першої або другої групи;
3) до доходу, отриманого при застосуванні іншого способу розрахунків, ніж зазначений у гл.1 р.ХIV ПКУ;
4) до доходу, отриманого від здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування.
Відповідно до пп.298.2.3 п.298.2 ст.298 ПКУ платники єдиного податку зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ, у таких випадках та в строки:
1) у разі перевищення протягом календарного року встановленого обсягу доходу платниками єдиного податку першої - третьої груп та нездійснення такими платниками переходу на застосування іншої ставки - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому відбулося таке перевищення;
2) у разі перевищення протягом календарного року обсягу доходу, встановленого пп.5 п.291.4 ст.291 ПКУ, платниками єдиного податку першої - третьої груп, які використали право на застосування інших ставок, встановлених для п’ятої групи, - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому відбулося таке перевищення;
3) у разі перевищення протягом календарного року встановленого обсягу доходу платниками єдиного податку п’ятої групи - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому відбулося таке перевищення;
4) у разі застосування платником єдиного податку іншого способу розрахунків, ніж зазначені у п.291.6 ст.291 ПКУ, - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому допущено такий спосіб розрахунків;
5) у разі здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювалися такі види діяльності;
6) у разі перевищення чисельності фізичних осіб, які перебувають у трудових відносинах з платником єдиного податку, - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому допущено таке перевищення;
7) у разі здійснення видів діяльності, не зазначених у свідоцтві платника єдиного податку - фізичної особи - підприємця, - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювалися такі види діяльності;
8) у разі сплати до закінчення граничного строку погашення податкового боргу, що виник у платника єдиного податку протягом двох послідовних кварталів, - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому погашено такий податковий борг.
Таким чином, якщо фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку порушують умови, визначені ПКУ, щодо перебування на спрощеній системі оподаткування та /або перебування у відповідній групі платника єдиного податку, то такі платники зобов’язані в податковій декларації платника єдиного податку додатково відобразити окремо доходи, отримані від здійснення операцій, які не дають права на застосовування спрощеної системи оподаткування та застосувати до них ставку єдиного податку в розмірі 15 відсотків, і з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснене одне із порушень, перейти до іншої групи платника єдиного податку або на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ. Разом з цим, Законом України від 24 квітня 2012 року № 4834-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм», який набрав чинності з 01 липня 2012 року внесено зміни до ПКУ, зокрема, відповідно до п.2 підр.8 р.ХХ «Перехідні положення» ПКУ встановлено, що норми пп.2 п.293.4 ст.293 та пп.7 пп.298.2.3 п.298.2 ст.298 ПКУ у 2012 році не застосовуються. Тобто, у 2012 році платники єдиного податку першої – другої груп не застосовують ставку єдиного податку у розмірі 15% до доходу, отриманого від провадження діяльності, не зазначеної у свідоцтві платника єдиного податку, та у разі здійснення видів діяльності, не зазначених у свідоцтві платника єдиного податку - фізичної особи – підприємця,такі платники не зобов’язані переходити на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ.
Так ничего и не понял удастся ли избежать ответственности в 2012 году, сейчас занимаются юристы. Мораторий ли спасет от работы с общесистемщиками в 2012 году и от ведения деятельности не прописанной в КВЕДЕ.?
Караул!! Я провтикала!!! Наше підприємство ТОВ, на загальній системі, ПДВ, отримало послуги від ФОП 2 гр(єдиний податок) і оплатило. Я так розумію я повинна була утримати ПДФО??? Що робити??