Так і зробила) ДякуюЯков писав: ↑12 січня 2026, 13:55Спойлер
з 03.09.2025Tasa писав: ↑09 січня 2026, 13:16питання по в Дод 1 - в мене ФОП зареэстрований 03.09 - ЭСВ сплачено звісно ж...зараз в мене
А зараз в мене відмові - помилка .... у таблиці є рядок поза межами періоду перебування на спрощенці.....
У табличній частині 09 міс показано...
Я що у полі "Період перебування ФОП на спрощеній системі" маю вказати 01.09.2025 ?
ФОП – 3 група, 5%
- Tasa
- Акула НКУ

- Дякував (ла): 1945 разів
- Подякували: 6664 рази
- Контактна інформація:
Вітаю, підкажіть будь-ласка, ФОП 3гр на спрощеній системі до жовтня був з ПДВ, далі вже без ПДВ, питання - в кабінеті де Стан розрахунків з бюджетом графа ПДВ вісить 236грн надміру сплачені суми.... та в графі ЄП вісить 17.15 грн надміру сплачені суми. Чи треба це показувати в річній декларації, якщо доходу та діяльності в 2025 році взагалі не було. Дякую за відповідь.
-
Agrologistika
- Ученик
- Дякував (ла): 1 раз
- Подякували: 1 раз
Вітаю. Можливо, хтось може мені допомогти.
ФОП на ЄП закрили у січні 2025 р, подали ліквідаційну декларацію разом з додатком по ЄСВ. У грудні 25 р. знову ФОП відкрили. Звітую за грудень, тобто декларація за 2025 р, разом з додатком по ЄСВ з даними за грудень. Звіт не приймає пенсійний фонд, бо в них у реєстрі вже є додаток 1 за 2025 р. Як вони пояснили, незважаючи на те, що ліквідаційна декларація була за 1-й кв. 25 р, додаток 1 у їх реєстрі вважається як за рік. І коли я подаю річну декларацію, ще один додаток 1 за рік вони не приймають. На мій запит відповіли, щоб подали уточнюючий звіт за 2025 р. , в якому відобразити дані за весь рік (і до ліквідації, і після нової реєстрації). Але такий звіт теж не приймає, адже в додатку 1 вказується період перебування на спрощеній системі, який має відповідати даним у табличній частині щодо нарахування ЄСВ. Якщо вказую період перебування на ЄП грудень 2025, то не приймає, бо вказую дані ще й за січень 25 р. Якщо вказую період з січня по грудень, то не приймає, бо лютий- листопад не може бути нулі. Податкова теж нічого конкретного не рекомендує, каже «Пробуйте». Якийсь замкнутий круг (( Ну в мене ж не єдиний такий випадок на всю країну.
ФОП на ЄП закрили у січні 2025 р, подали ліквідаційну декларацію разом з додатком по ЄСВ. У грудні 25 р. знову ФОП відкрили. Звітую за грудень, тобто декларація за 2025 р, разом з додатком по ЄСВ з даними за грудень. Звіт не приймає пенсійний фонд, бо в них у реєстрі вже є додаток 1 за 2025 р. Як вони пояснили, незважаючи на те, що ліквідаційна декларація була за 1-й кв. 25 р, додаток 1 у їх реєстрі вважається як за рік. І коли я подаю річну декларацію, ще один додаток 1 за рік вони не приймають. На мій запит відповіли, щоб подали уточнюючий звіт за 2025 р. , в якому відобразити дані за весь рік (і до ліквідації, і після нової реєстрації). Але такий звіт теж не приймає, адже в додатку 1 вказується період перебування на спрощеній системі, який має відповідати даним у табличній частині щодо нарахування ЄСВ. Якщо вказую період перебування на ЄП грудень 2025, то не приймає, бо вказую дані ще й за січень 25 р. Якщо вказую період з січня по грудень, то не приймає, бо лютий- листопад не може бути нулі. Податкова теж нічого конкретного не рекомендує, каже «Пробуйте». Якийсь замкнутий круг (( Ну в мене ж не єдиний такий випадок на всю країну.
- Яков
- Гигант Мысли

- Дякував (ла): 14246 разів
- Подякували: 28087 разів
Як "вдалося" зареєструватися знову платником єдиного податку? Бо , що якщо ФОП на єдиному податку припинив свою діяльність у 2025 році, податкові органи дотримуються позиції, що така особа може знову обрати спрощену систему оподаткування (єдиний податок) лише з початку наступного календарного року, тобто з 1 січня 2026 року.Agrologistika писав: ↑10 березня 2026, 14:21Вітаю. Можливо, хтось може мені допомогти.

-
Agrologistika
- Ученик
- Дякував (ла): 1 раз
- Подякували: 1 раз
Відкривала не я, і була дуже здивована,що зареєстрували одразу ж на 3-тю групу. Але припускаю, що при реєстрації на питання "Чи вели підприємницьку діяльність на спрощеній системі оподаткування у цьому році" вибрали відповідь "Ні". Чим це загрожує, не знаю, поживемо - побачимо)
Перевірки витрат ФОП
ФОП працює на 3 групі і є платником единого податку, 5%. Працює на спрощеній системі. Виконувало роботи по встановленні водонапірної башти. В процесі робіт були задіяні наняті механізми, автокран і авто по доставці груза. Ми ці витрати відобразили в акті виконаних робіт. Машини наймалися за готівку і без документів. Обєкт перевіряє поліція і дала запит на підтвердженя цих витрат. Ми проводили розрахунок за готівку і відповідно нам ненадали ніяких документів. Доставка і розгрузка відбулася по факту. Груз на місці. Чи можемо ми якимось документом (актом) відобразити ці витрати
ФОП працює на 3 групі і є платником единого податку, 5%. Працює на спрощеній системі. Виконувало роботи по встановленні водонапірної башти. В процесі робіт були задіяні наняті механізми, автокран і авто по доставці груза. Ми ці витрати відобразили в акті виконаних робіт. Машини наймалися за готівку і без документів. Обєкт перевіряє поліція і дала запит на підтвердженя цих витрат. Ми проводили розрахунок за готівку і відповідно нам ненадали ніяких документів. Доставка і розгрузка відбулася по факту. Груз на місці. Чи можемо ми якимось документом (актом) відобразити ці витрати
- Яков
- Гигант Мысли

- Дякував (ла): 14246 разів
- Подякували: 28087 разів
Хм-ммЄвдокія писав: ↑27 травня 2026, 05:58Перевірки витрат ФОП
Якщо платили "комусь" готівкою, то повинні були утримати ПДФО та ВЗ при виплаті доходу, якщо це фізособа, а також нарахувати ЄСВ на роботи/послуги (і перерахувати); відобразити в Д1 та 4ДФ Податкового розрахунку.
Якщо платили "комусь" готівкою, якщо це ФОП з "підконтрольній" території, мали б отриамати фіскальний чек, а також відобразити в 4ДФ Податкового розрахунку.
Якщо ФОП має відповідні КВЕДи "по доставці груза" в ЄДР та в реєстрі платників ЄП, то він може надавати такі послуги (механізми, автокран і авто мають бути відображені як об'єкти оподаткування в 20-ОПП). На запит поліції можна надати документи (але їх, механізми, автокран і авто — можуть "забрати" до ТЦК)
Якщо ФОП НЕ має відповідні КВЕДи "по доставці груза" в ЄДР та в реєстрі платників ЄП, то він НЕ може надавати такі послуги (механізми, автокран і авто) та включати в акти виконаних робіт.