ФОП и кассовий аппарат

Згальні питання, ставки податку, книга обліку доходів (для ПДВ доходів і витрат)
иск
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 585 разів
Подякували: 77 разів

Повідомлення иск »

ФОП на 3 групі надають послуги, клієнти розраховуються на роз/рахонок, РРО не потібно?

ЕленаС.
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 4011 разів
Подякували: 3242 рази

Повідомлення ЕленаС. »

иск писав:ФОП на 3 групі надають послуги, клієнти розраховуються на роз/рахонок, РРО не потібно?
Нет.
Если оплата экваиринг, то это РРО.

-Latka-
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 10 разів
Подякували: 1256 разів

Повідомлення -Latka- »

bosdima писав:
Vladvik писав:1. Покупателям выписывайте счёт с указанием Вашего расчетного счёта. Покупатель оплачивает счёт своей картой и оплачивает все комиссии. Вам на счёт приходит полная сумма.
2. Забудьте о перечислении средств на карточку.
Дякую :)
Цей варіант в нас теж працює, але судячи з статистики ним користується не більше 2% людей, іншим простіше оплатити через інтернет еквайрінг, сидячи на теплому стільці за 2 хв., а не бігати в банк :)
В нас немає оплат на карточку, всі гроші надходять лише на розрахунковий рахунок, але з картки платника через інтернет еквайрінг (Лікпей).
РРО я ставлю, доречі, але користування ним хочу обмежити до мінімуму і хочу зрозуміти, як правильно проводити через нього кошти, які надходять через інтернет еквайрінг :)
Прояснитесь с банком, при зачислении на р/с у вас не должна сниматься комиссия, ее платит покупатель. Если у вас такие условия договора, то наш банк например показывает сумму зачисления (полную) и списание комиссии отдельно

иск
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 585 разів
Подякували: 77 разів

Повідомлення иск »

ЕленаС. писав:
иск писав:ФОП на 3 групі надають послуги, клієнти розраховуються на роз/рахонок, РРО не потібно?
Нет.
Дякую, у мене транспортне оброблення вантажів , а що таке экваиринг?

МитинаАлла
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 573 рази
Подякували: 2321 раз

Повідомлення МитинаАлла »

иск писав:
ЕленаС. писав:
Нет.
Дякую, у мене транспортне оброблення вантажів , а що таке экваиринг?
Эква́йринг (от англ. acquiring — приобретение) — приём к оплате платёжных карт в качестве средства оплаты товара, работ, услуг. Осуществляется уполномоченным банком-эквайером (англ. acquiring bank) путём установки на предприятиях торговли (услуг) платёжных терминалов (POS-терминалов) или импринтеров.

В настоящий момент в мире существует более 18 миллионов предприятий торговли и сервиса, где имеется возможность оплатить покупки с помощью платёжных карт.

Большая часть рынка эквайринговых услуг занята банками — членами Visa и MasterCard. В США широкое распространение получили также карты American Express.

Существует также Интернет-эквайринг — приём к оплате платёжных карт через Интернет с использованием специально разработанного web-интерфейса, позволяющего провести расчёты в интернет-магазинах и оплатить на специальных электронных платежных системах различные услуги (мобильную и фиксированную телефонную связь, коммунальные услуги, Интернет и пр.).

К эквайрингу также принято относить выдачу наличных средств держателям банковских карт. Такая выдача, как правило, осуществляется через банкомат или с помощью специально настроенного POS-терминала (ПВН — пункт выдачи наличных). К данной сфере также относятся различные устройства самообслуживания, принимающие карты.

bosdima
УченикУченик
Дякував (ла): 2 рази

Повідомлення bosdima »

-Latka- писав: Прояснитесь с банком, при зачислении на р/с у вас не должна сниматься комиссия, ее платит покупатель. Если у вас такие условия договора, то наш банк например показывает сумму зачисления (полную) и списание комиссии отдельно
У нас інтернет еквайрінг, лікпей ніяких інших можливостей не надає, тільки за наш рахунок.
Та і, здається, не можна стягувати комісію з клієнта при даному типі розрахунку, але тут точно не знаю, можливо помиляюсь.
В стаціонарних магазинах така сама схема, як і у Вас. Протягом дня люди розраховуються картками, а на наступний день кошти, за мінусом комісії, надходять на рахунку і в призначенні вказано, яка сума комісії. З інтернет еквайрінгом трошки інша штука, гроші зараховують миттєво 24 години на добу, 7 днів на тиждень, за мінусом комісії і без вказання суми комісії.

soie
ЗнатокЗнаток
Подякували: 1 раз

Повідомлення soie »

Розничная торговля, 3-я группа. Есть платежные терминалы Приват-банка на точках. Оплата карточкой через терминал - нужно РРО?

ЕленаС.
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 4011 разів
Подякували: 3242 рази

Повідомлення ЕленаС. »

soie писав:Розничная торговля, 3-я группа. Есть платежные терминалы Приват-банка на точках. Оплата карточкой через терминал - нужно РРО?
Что Вы вкладываете в понятие "платежный терминал" и "оплата карточкой ч/з терминал"?

soie
ЗнатокЗнаток
Подякували: 1 раз

Повідомлення soie »

ЕленаС. писав:
soie писав:Розничная торговля, 3-я группа. Есть платежные терминалы Приват-банка на точках. Оплата карточкой через терминал - нужно РРО?
Что Вы вкладываете в понятие "платежный терминал" и "оплата карточкой ч/з терминал"?
Есть договор с банком на обслуживание пластиковых карт (эквайринг), установлен POS-терминал.

МитинаАлла
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 573 рази
Подякували: 2321 раз

Повідомлення МитинаАлла »

soie писав:
ЕленаС. писав:
Есть договор с банком на обслуживание пластиковых карт (эквайринг), установлен POS-терминал.
ЗАКОН УКРАЇНИ
Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг

Стаття 3. Суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов'язані:
1) проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених цим Законом, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок;
Нужен РРО

Закрито

Повернутись до “3-тя група. Фізичні особи-підприємці”