Дякую за відповідь. Але хочу закрити це питання вже, щоб не чекати того строку. Може як варіант показати в жовтні дохід і підготувати акт надання послуг...Analityk писав: ↑22 січня 2025, 14:15Оставьте как дебиторскую задолженность (авансовый платеж). Так как сегодня клиент сказал одно, завтра или на протяжении трех лет может быть другое..... Пройдет срок исковой давности и спишите в доход.Liliya 87 писав: ↑22 січня 2025, 12:49Добрий день! Підскажіть будь ласка я бути. 26.08.24р клієнт на рахунок заплатив передоплату 1000грн за послугу. Сьогодні клієнт сказав що послугою не буде користуватися, а 1000грн залишає нам за тещо що ми проробляли відповідну роботу для тих послуг. Як показати цю 1000грн в доході за 4квартал? Які документи підкласти під цей прихід коштів і якою датою? Дякую.
ФОП – 3 група, 5%
-
Liliya 87
- Знаток
- Дякував (ла): 8 разів
- Подякували: 1 раз
1. Реєстрація ФОП 3 квартал 2024 (кінець 3 кварталу)
2. ФОП-3, єдиний податок, 5% з 4 кварталу 2024 року
3. Надійшло за 4 квартал 2 500 000 грн (сфера айті).
Був переліміт чи ні?
2. ФОП-3, єдиний податок, 5% з 4 кварталу 2024 року
3. Надійшло за 4 квартал 2 500 000 грн (сфера айті).
Був переліміт чи ні?
- Tasa
- Акула НКУ

- Дякував (ла): 1935 разів
- Подякували: 6628 разів
- Контактна інформація:
Не було.
- Яков
- Гигант Мысли

- Дякував (ла): 14226 разів
- Подякували: 28060 разів
Так. Мало того, якщо має найманих працівників, то декларація за 1 квартал 2025 — також по новій формі якої ще немає (буде ЄП 5% та ВЗ 1%)

Підкажіть, будь ласка. ФОП на єдиному податку 3 групи - мобілізований (офіцер). Вирішив не закривати ФОП, але діяльність зупинив - планую продовжувати подавати декларації поквартально, тільки вони будуть нульові, бо діяльність фактично призупинена.
Питання - в ЄСВ. Чи потрібно повідомити ДПС про мою мобілізацію в цьому випадку, і скористатись пільгою не платити ЄСВ за себе? З іншого боку держава буде платити зарплату, як офіцеру, відповідно буде сплачувати і ЄСВ за мене, що знову ж таки знімає з мене обов'язок сплачувати ЄСВ за себе. Тобто можна і не повідомляти ДПС про мобілізацію, а просто подавати "нульову" декларацію, а в річній декларації, в додатку 1 вказувати 0 ЄСВ з місяця, наступного від дати мобілізації?
Питання - в ЄСВ. Чи потрібно повідомити ДПС про мою мобілізацію в цьому випадку, і скористатись пільгою не платити ЄСВ за себе? З іншого боку держава буде платити зарплату, як офіцеру, відповідно буде сплачувати і ЄСВ за мене, що знову ж таки знімає з мене обов'язок сплачувати ЄСВ за себе. Тобто можна і не повідомляти ДПС про мобілізацію, а просто подавати "нульову" декларацію, а в річній декларації, в додатку 1 вказувати 0 ЄСВ з місяця, наступного від дати мобілізації?
- Яков
- Гигант Мысли

- Дякував (ла): 14226 разів
- Подякували: 28060 разів
так, дякую.
ну а все ж таки, такий варіант:
робочий? ну, типу як звітує ФОП, який ще має другу роботу(наприклад, державну) по якій за нього сплачує ЄСВ роботодавець? не створить такий підхід боргу по ЄСВ, якщо не повідомляти ДПС?kubarttt писав: ↑15 червня 2025, 14:19З іншого боку держава буде платити зарплату, як офіцеру, відповідно буде сплачувати і ЄСВ за мене, що знову ж таки знімає з мене обов'язок сплачувати ЄСВ за себе. Тобто можна і не повідомляти ДПС про мобілізацію, а просто подавати "нульову" декларацію, а в річній декларації, в додатку 1 вказувати 0 ЄСВ з місяця, наступного від дати мобілізації?