Добрий день! Підскажіть будь ласка я бути. 26.08.24р клієнт на рахунок заплатив передоплату 1000грн за послугу. Сьогодні клієнт сказав що послугою не буде користуватися, а 1000грн залишає нам за тещо що ми проробляли відповідну роботу для тих послуг. Як показати цю 1000грн в доході за 4квартал? Які документи підкласти під цей прихід коштів і якою датою? Дякую.
Оставьте как дебиторскую задолженность (авансовый платеж). Так как сегодня клиент сказал одно, завтра или на протяжении трех лет может быть другое..... Пройдет срок исковой давности и спишите в доход.
Дякую за відповідь. Але хочу закрити це питання вже, щоб не чекати того строку. Може як варіант показати в жовтні дохід і підготувати акт надання послуг...
Добрий вечір. Фоп 3 група ЄП 5% не має найманих працівників подає звіт по ЄП за 1 квартал 2025 року по новій формі якої ще немає? В новій формі буде ЄП 5% та ВЗ 1%?
Добрий вечір. Фоп 3 група ЄП 5% не має найманих працівників подає звіт по ЄП за 1 квартал 2025 року по новій формі якої ще немає? В новій формі буде ЄП 5% та ВЗ 1%?
Так. Мало того, якщо має найманих працівників, то декларація за 1 квартал 2025 — також по новій формі якої ще немає (буде ЄП 5% та ВЗ 1%)
Підкажіть, будь ласка. ФОП на єдиному податку 3 групи - мобілізований (офіцер). Вирішив не закривати ФОП, але діяльність зупинив - планую продовжувати подавати декларації поквартально, тільки вони будуть нульові, бо діяльність фактично призупинена.
Питання - в ЄСВ. Чи потрібно повідомити ДПС про мою мобілізацію в цьому випадку, і скористатись пільгою не платити ЄСВ за себе? З іншого боку держава буде платити зарплату, як офіцеру, відповідно буде сплачувати і ЄСВ за мене, що знову ж таки знімає з мене обов'язок сплачувати ЄСВ за себе. Тобто можна і не повідомляти ДПС про мобілізацію, а просто подавати "нульову" декларацію, а в річній декларації, в додатку 1 вказувати 0 ЄСВ з місяця, наступного від дати мобілізації?
З іншого боку держава буде платити зарплату, як офіцеру, відповідно буде сплачувати і ЄСВ за мене, що знову ж таки знімає з мене обов'язок сплачувати ЄСВ за себе. Тобто можна і не повідомляти ДПС про мобілізацію, а просто подавати "нульову" декларацію, а в річній декларації, в додатку 1 вказувати 0 ЄСВ з місяця, наступного від дати мобілізації?
робочий? ну, типу як звітує ФОП, який ще має другу роботу(наприклад, державну) по якій за нього сплачує ЄСВ роботодавець? не створить такий підхід боргу по ЄСВ, якщо не повідомляти ДПС?