Подскажите,пожалуйста,можно ли для избежания двойного налогообложения единым налогом,осуществлять налоговый учет валютной выручки от экспорта и свободную продажу этой же выручки в один и тот же день? Защитит ли это нас от обложения по сути одних и тех же сумм 3%-мя процентами дважды? Заранее спасибо.#smile3#
А как вы можете дважды налогообложить, то у вас доход от продажи, а то как помеляли на другую валюту(перебросили теже деньги на свой другой счет), только если курсовая разница при обмене меньший (у вашу пользу) то на эту разницу тоже начисляете 3%.
Алисса писав:Подскажите,пожалуйста,можно ли для избежания двойного налогообложения единым налогом,осуществлять налоговый учет валютной выручки от экспорта и свободную продажу этой же выручки в один и тот же день? Защитит ли это нас от обложения по сути одних и тех же сумм 3%-мя процентами дважды? Заранее спасибо.#smile3#
да Вы правы , я тоже считаю, что получается дважды : Доход от реализ.товара в иностр.валюте и дох.от продажи валюты ( в бух учете это доход , а мы теперь работаем как в бухучете) - я думаю упустили законотворцы, должны исправить , но когда исправят ??? и исправят ли ???
к сожалению мыслить как VITAA (выше) - закон не дает права...
я уже задавала этот же вопрос тут на форуме ранее (у меня тоже валюта и др.проблемы) - смотрите :
Появились на сайте ГНС в ЕБНЗ ответы по юрлицам на ЕН в рубрике : 240.04 порядок визначення доходів та їх склад
(там кроме коротких есть и полные ответы по этим вопросам ): http://www.sta.gov.ua/control/uk/taxqabase/catalog
1.Чи здійснюється перерахунок іноземної валюти, яка на дату закінчення звітного періоду обліковується на поточному рахунку ЮО - платника ЄП та чи включається курсова різниця від такого перерахунку до доходу?
Коротка відповідь : Діє з 01.01.2012 Перерахунок іноземної валюти, яка на дату закінчення звітного періоду обліковується на поточному рахунку юридичної особи - платника єдиного податку, здійснюється на дату звітного балансу на весь залишок іноземної валюти відповідно до положень (стандартів) бухгалтерського обліку. Курсові різниці від такого перерахунку відображаються у складі доходів або витрат платника податку. Доходом платника єдиного податку для юридичної особи є сума позитивної курсової різниці від перерахунку залишків іноземної валюти. У разі утворення від’ємної курсової різниці від перерахунку залишків іноземної валюти, її величина не зменшує базу оподаткування єдиним податком.
2.Як визначається дохід ЮО - платника ЄП від продажу іноземної валюти, отриманої від здійснення операцій з експорту товарів (робіт, послуг)?
Коротка відповідь : Діє з 01.01.2012 Дохід, отриманий від здійснення операцій з експорту товарів (робіт, послуг), виражений в іноземній валюті, перераховується у гривнях за офіційним курсом гривні до іноземної валюти, встановленим Національним банком України на дату отримання такого доходу. При цьому враховується сума позитивної курсової різниці від продажу такої іноземної валюти. У разі утворення від’ємної курсової різниці від продажу валюти її величина не зменшує базу оподаткування єдиним податком.