Вместе с заявлением подаете Розрахунок доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування . Копий договоров и т.д. не надоnata19121982 писав:Девочки!Подскажите с нового года хотим перейти на ЕН с общей системы,кроме заявления какие еще нужно документы подавать?(копия договора аренды,справка статистика,и т.д.)
как считать налог 4-я группа юр лицо.
-
- Гений
- Дякував (ла): 267 разів
- Подякували: 365 разів
-
- Ученик
- Дякував (ла): 1 раз
Извините сразу, если вдруг не туда пишу, но я за помощью. Если что, то отправьте куда нужно, я первый раз пишу на форуме.
Я не бухгалтер, а начальник отдела сбыта. У мужа есть юр лицо, 4 группа, на едином налоге. Сейчас никак действий не ведеться, ни приходов, ни расходов, ни наемных работников. Когда повторно нам влепили штраф в размере 1020 грн (или что-то такое) за несвоевременную сдачу деклараций, то я решила взять все в свои руки и начать сдавать "пустышки". Путем длительного времяпрепровождения в нете со всякими статьями, форумами и пр, а еще методом "научного тыка" (будем откровенны, без него никак не обошлось) я уже дважды сдала пустую декларацию с ПДВ и однажды о едином налоге. На днях нам позвонили с налоговой и сказали о Едином социальном взносе. И тут у меня вопрос. Нужно ли нам его вообще подавать? Я тут вычитала, что если юр лицо не использует труд физ лиц на условиях трудового договора (или пр. условиях, предусмотренных трудовым законодательством), то отчет о ЕСВ подавать не нужно. В тоже время, если руководитель является наемным сотрудником на предприятии, то необходимо насчитывать з\п, а, соответственно и платить ЕВС. Если мой муж прописан как директор, то ему нужно насчитывать з\п даже если деятельность не ведеться? Или это касается только наемных работников. Извините, если глупости спрашиваю. И еще... пустую декларацию о ПДВ я сдала через айФин, а вот составить пустой реестр налоговых накладных у меня не выходит, а эта самая налоговая его просит. Может кто и тут мне подскажет?
Я не бухгалтер, а начальник отдела сбыта. У мужа есть юр лицо, 4 группа, на едином налоге. Сейчас никак действий не ведеться, ни приходов, ни расходов, ни наемных работников. Когда повторно нам влепили штраф в размере 1020 грн (или что-то такое) за несвоевременную сдачу деклараций, то я решила взять все в свои руки и начать сдавать "пустышки". Путем длительного времяпрепровождения в нете со всякими статьями, форумами и пр, а еще методом "научного тыка" (будем откровенны, без него никак не обошлось) я уже дважды сдала пустую декларацию с ПДВ и однажды о едином налоге. На днях нам позвонили с налоговой и сказали о Едином социальном взносе. И тут у меня вопрос. Нужно ли нам его вообще подавать? Я тут вычитала, что если юр лицо не использует труд физ лиц на условиях трудового договора (или пр. условиях, предусмотренных трудовым законодательством), то отчет о ЕСВ подавать не нужно. В тоже время, если руководитель является наемным сотрудником на предприятии, то необходимо насчитывать з\п, а, соответственно и платить ЕВС. Если мой муж прописан как директор, то ему нужно насчитывать з\п даже если деятельность не ведеться? Или это касается только наемных работников. Извините, если глупости спрашиваю. И еще... пустую декларацию о ПДВ я сдала через айФин, а вот составить пустой реестр налоговых накладных у меня не выходит, а эта самая налоговая его просит. Может кто и тут мне подскажет?
- Natalenna
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 3872 рази
- Подякували: 3194 рази
Я так зрозуміла, що у вас 3% з ПДВ.inka-snejinka писав:Извините сразу, если вдруг не туда пишу, но я за помощью. Если что, то отправьте куда нужно, я первый раз пишу на форуме.
ЮО на єдиному податку повинно здавати:
1. Дека з єдиного податку - 1 раз у квартал
2. ПДВ + реєстр (пустий реєстр можна зробити в опз) - раз в місяць
3. ЄСВ - раз в місяць, якщо у вас є наймані працівники і тоді ж 1дф (окрім пістих,їх можна не подавати), у вашій ситуації, я би звільнила директора і поставила засновника керувати фірмою, тоді йому можна не нараховувати зп
4. баланс і звіт про фін результати, раз у квартал
5. статистична звітність (на сайті зі статистики введіть ваш єдрпоу і вам видасть, які статистичні звіти вони хочуть бачити.
решта все від виду діяльності залежить. може, щось забула,форумчани поправлять.
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво
Бухгалтерський облік - це мистецтво
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 34 рази
- Подякували: 647 разів
- Контактна інформація:
на ваш вопрос здесь тоже есть ответna-ta писав:Нужен совет.
Все поступившие деньги на счет - это наш доход. А если мы возвращаем ошибочно перечисленные деньги. Можно их отминусовать из дохода? Есть ли какое то разьяснение по этому поводу.
Чи включається до доходу ФОП - платника ЄП другої групи сума коштів, помилково перерахована на його розрахунковий рахунок від СГ - неплатника ЄП, і чи може він продовжувати застосовувати спрощену систему оподаткування?
ВІДПОВІДЬ:
Коротка:
До складу доходу фізичної особи – підприємця - платника єдиного податку не включається сума коштів помилково перерахована на його розрахунковий рахунок, яка була повернута у зв’язку з поверненням товару, розірванням договору або за листом-заявою про повернення коштів у звітному кварталі. При цьому, така фізична особа – підприємець – платник єдиного податку може продовжувати перебувати на другій групи.
У разі неповернення помилково перерахованих коштів у звітному кварталі, ця сума включається до граничного обсягу доходу та оподатковується за ставкою 15 відсотків єдиного податку.
Повна:
Згідно з пп.2 п.291.4 ст.291 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) до платників єдиного податку, які відносяться до другої групи, належать, зокрема, фізичні особи - підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:
не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб;
обсяг доходу не перевищує 1000000 гривень.
Доходом фізичної особи - підприємця платника єдиного податку є дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначеній п.292.3 ст.292 ПКУ (пп.1 п.292.1 ст.292 ПКУ).
о складу доходу, визначеного пп.1 п.292.1 ст.292 ПКУ, не включаються, зокрема, суми коштів (аванс, передоплата), що повертаються покупцю товару (робіт, послуг) - платнику єдиного податку та/або повертаються платником єдиного податку покупцю товару (робіт, послуг), якщо таке повернення відбувається внаслідок повернення товару, розірвання договору або за листом-заявою про повернення коштів (п.292.11 ст.292 ПКУ).
До доходу, отриманого від провадження діяльності, не зазначеної у свідоцтві платника єдиного податку віднесеного до першої або другої групи встановлюється ставка єдиного податку у розмірі 15 відсотків (пп.2 п.293.4 ст.293 ПКУ).
Свідоцтво платника податку анулюється органом державної податкової служби у випадках визначених п.299.15 ст.299 ПКУ, якими не передбачено його анулювання при отриманні коштів від провадження діяльності, не зазначеної у свідоцтві платника єдиного податку.
Отже, до складу доходу фізичної особи – підприємця - платника єдиного податку не включається сума коштів помилково перерахована на його розрахунковий рахунок, яка була повернута у зв’язку з повернення товару, розірванням договору або за листом-заявою про повернення коштів у звітному кварталі. При цьому, така фізична особа – підприємець – платник єдиного податку може продовжувати перебувати на другій групи.
У разі неповернення помилково перерахованих коштів у звітному кварталі, ця сума включається до граничного обсягу доходу та оподатковується за ставкою 15 відсотків єдиного податку.
- Irina777
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 1778 разів
- Подякували: 1096 разів
na-ta писав:Нужен совет.
Все поступившие деньги на счет - это наш доход. А если мы возвращаем ошибочно перечисленные деньги. Можно их отминусовать из дохода? Есть ли какое то разьяснение по этому поводу.
Вы юр. лицо 4 гр.? Если так, то:
НКУ 292.11. До складу доходу, визначеного цією статтею, не включаються:
5) суми коштів (аванс, передоплата), що повертаються покупцю товару (робіт, послуг) - платнику єдиного податку та/або повертаються платником єдиного податку покупцю товару (робіт, послуг), якщо таке повернення відбувається внаслідок повернення товару, розірвання договору або за листом-заявою про повернення коштів;
Т.е. сумму возврата не включаете, если есть подтверждающие документы ( Доп.соглашение к договору ,письмо о возврате средств и т.д. ).
-
- Мудрец
- Дякував (ла): 12 разів
- Подякували: 7 разів
НКУ 292.11. До складу доходу, визначеного цією статтею, не включаються:
5) суми коштів (аванс, передоплата), що повертаються покупцю товару (робіт, послуг) - платнику єдиного податку та/або повертаються платником єдиного податку покупцю товару (робіт, послуг), якщо таке повернення відбувається внаслідок повернення товару, розірвання договору або за листом-заявою про повернення коштів;
Т.е. сумму возврата не включаете, если есть подтверждающие документы ( Доп.соглашение к договору ,письмо о возврате средств и т.д. ). [/quote]
Спасибо, мой вариант - письмо на возврат денег.
-
- Гуру
- Дякував (ла): 17 разів
- Подякували: 1 раз
Здравствуйте! Подскажите пожалуйста (планируем перейти на единый налог) из всего прочитанного выше я правильно разобралась:
- наша база налогообложения это все то что зашло к нам на счет за квартал по нашим продажам (+подарки) без учета периода самой продажи. Т.е. если продали в 1 квартале а оплатили во 2-м, то и налогом облагать будем во 2-м а в первом при подсчете не обращаем внимания на реализацию?
- наша база налогообложения это все то что зашло к нам на счет за квартал по нашим продажам (+подарки) без учета периода самой продажи. Т.е. если продали в 1 квартале а оплатили во 2-м, то и налогом облагать будем во 2-м а в первом при подсчете не обращаем внимания на реализацию?
-
- Гуру
- Дякував (ла): 17 разів
- Подякували: 1 раз
и еще, если ЕН 3% и мы платим НДС, то берем доходы за минусом ндс? к примеру поступило 100грн. а учитываем как доход 83,33?
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 34 рази
- Подякували: 647 разів
- Контактна інформація:
если в 1 квартале вы на общей системе и что-то продали, а во втором квартале вы на ЕН и вам пришли деньги, то во втором квартале вы эту сумму в ЕН не ставите - п.6) ст.292.11 НКУNatalka2012 писав:Здравствуйте! Подскажите пожалуйста (планируем перейти на единый налог) из всего прочитанного выше я правильно разобралась: