как считать налог 4-я группа юр лицо.

Загальні питання бухалтерського і податкового обліку, ставки податку, звітність
ВВС
Гений
Гений
Дякував (ла): 267 разів
Подякували: 365 разів

Повідомлення ВВС »

nata19121982 писав:Девочки!Подскажите с нового года хотим перейти на ЕН с общей системы,кроме заявления какие еще нужно документы подавать?(копия договора аренды,справка статистика,и т.д.)
Вместе с заявлением подаете Розрахунок доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування . Копий договоров и т.д. не надо

inka-snejinka
УченикУченик
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення inka-snejinka »

Извините сразу, если вдруг не туда пишу, но я за помощью. Если что, то отправьте куда нужно, я первый раз пишу на форуме.
Я не бухгалтер, а начальник отдела сбыта. У мужа есть юр лицо, 4 группа, на едином налоге. Сейчас никак действий не ведеться, ни приходов, ни расходов, ни наемных работников. Когда повторно нам влепили штраф в размере 1020 грн (или что-то такое) за несвоевременную сдачу деклараций, то я решила взять все в свои руки и начать сдавать "пустышки". Путем длительного времяпрепровождения в нете со всякими статьями, форумами и пр, а еще методом "научного тыка" (будем откровенны, без него никак не обошлось) я уже дважды сдала пустую декларацию с ПДВ и однажды о едином налоге. На днях нам позвонили с налоговой и сказали о Едином социальном взносе. И тут у меня вопрос. Нужно ли нам его вообще подавать? Я тут вычитала, что если юр лицо не использует труд физ лиц на условиях трудового договора (или пр. условиях, предусмотренных трудовым законодательством), то отчет о ЕСВ подавать не нужно. В тоже время, если руководитель является наемным сотрудником на предприятии, то необходимо насчитывать з\п, а, соответственно и платить ЕВС. Если мой муж прописан как директор, то ему нужно насчитывать з\п даже если деятельность не ведеться? Или это касается только наемных работников. Извините, если глупости спрашиваю. И еще... пустую декларацию о ПДВ я сдала через айФин, а вот составить пустой реестр налоговых накладных у меня не выходит, а эта самая налоговая его просит. Может кто и тут мне подскажет?

Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 3872 рази
Подякували: 3194 рази

Повідомлення Natalenna »

inka-snejinka писав:Извините сразу, если вдруг не туда пишу, но я за помощью. Если что, то отправьте куда нужно, я первый раз пишу на форуме.
Я не бухгалтер, а начальник отдела сбыта. У мужа есть юр лицо, 4 группа, на едином налоге. Сейчас никак действий не ведеться, ни приходов, ни расходов, ни наемных работников. Когда повторно нам влепили штраф в размере 1020 грн (или что-то такое) за несвоевременную сдачу деклараций, то я решила взять все в свои руки и начать сдавать "пустышки". Путем длительного времяпрепровождения в нете со всякими статьями, форумами и пр, а еще методом "научного тыка" (будем откровенны, без него никак не обошлось) я уже дважды сдала пустую декларацию с ПДВ и однажды о едином налоге. На днях нам позвонили с налоговой и сказали о Едином социальном взносе. И тут у меня вопрос. Нужно ли нам его вообще подавать? Я тут вычитала, что если юр лицо не использует труд физ лиц на условиях трудового договора (или пр. условиях, предусмотренных трудовым законодательством), то отчет о ЕСВ подавать не нужно. В тоже время, если руководитель является наемным сотрудником на предприятии, то необходимо насчитывать з\п, а, соответственно и платить ЕВС. Если мой муж прописан как директор, то ему нужно насчитывать з\п даже если деятельность не ведеться? Или это касается только наемных работников. Извините, если глупости спрашиваю. И еще... пустую декларацию о ПДВ я сдала через айФин, а вот составить пустой реестр налоговых накладных у меня не выходит, а эта самая налоговая его просит. Может кто и тут мне подскажет?
Я так зрозуміла, що у вас 3% з ПДВ.
ЮО на єдиному податку повинно здавати:
1. Дека з єдиного податку - 1 раз у квартал
2. ПДВ + реєстр (пустий реєстр можна зробити в опз) - раз в місяць
3. ЄСВ - раз в місяць, якщо у вас є наймані працівники і тоді ж 1дф (окрім пістих,їх можна не подавати), у вашій ситуації, я би звільнила директора і поставила засновника керувати фірмою, тоді йому можна не нараховувати зп
4. баланс і звіт про фін результати, раз у квартал
5. статистична звітність (на сайті зі статистики введіть ваш єдрпоу і вам видасть, які статистичні звіти вони хочуть бачити.

решта все від виду діяльності залежить. може, щось забула,форумчани поправлять.
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво

na-ta
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 12 разів
Подякували: 7 разів

Повідомлення na-ta »

Нужен совет.
Все поступившие деньги на счет - это наш доход. А если мы возвращаем ошибочно перечисленные деньги. Можно их отминусовать из дохода? Есть ли какое то разьяснение по этому поводу.

ScAudit
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 34 рази
Подякували: 647 разів
Контактна інформація:

Повідомлення ScAudit »

na-ta писав:Нужен совет.
Все поступившие деньги на счет - это наш доход. А если мы возвращаем ошибочно перечисленные деньги. Можно их отминусовать из дохода? Есть ли какое то разьяснение по этому поводу.
на ваш вопрос здесь тоже есть ответ
Чи включається до доходу ФОП - платника ЄП другої групи сума коштів, помилково перерахована на його розрахунковий рахунок від СГ - неплатника ЄП, і чи може він продовжувати застосовувати спрощену систему оподаткування?
ВІДПОВІДЬ:

Коротка:
До складу доходу фізичної особи – підприємця - платника єдиного податку не включається сума коштів помилково перерахована на його розрахунковий рахунок, яка була повернута у зв’язку з поверненням товару, розірванням договору або за листом-заявою про повернення коштів у звітному кварталі. При цьому, така фізична особа – підприємець – платник єдиного податку може продовжувати перебувати на другій групи.
У разі неповернення помилково перерахованих коштів у звітному кварталі, ця сума включається до граничного обсягу доходу та оподатковується за ставкою 15 відсотків єдиного податку.

Повна:
Згідно з пп.2 п.291.4 ст.291 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) до платників єдиного податку, які відносяться до другої групи, належать, зокрема, фізичні особи - підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:
не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб;
обсяг доходу не перевищує 1000000 гривень.
Доходом фізичної особи - підприємця платника єдиного податку є дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначеній п.292.3 ст.292 ПКУ (пп.1 п.292.1 ст.292 ПКУ).
о складу доходу, визначеного пп.1 п.292.1 ст.292 ПКУ, не включаються, зокрема, суми коштів (аванс, передоплата), що повертаються покупцю товару (робіт, послуг) - платнику єдиного податку та/або повертаються платником єдиного податку покупцю товару (робіт, послуг), якщо таке повернення відбувається внаслідок повернення товару, розірвання договору або за листом-заявою про повернення коштів (п.292.11 ст.292 ПКУ).
До доходу, отриманого від провадження діяльності, не зазначеної у свідоцтві платника єдиного податку віднесеного до першої або другої групи встановлюється ставка єдиного податку у розмірі 15 відсотків (пп.2 п.293.4 ст.293 ПКУ).
Свідоцтво платника податку анулюється органом державної податкової служби у випадках визначених п.299.15 ст.299 ПКУ, якими не передбачено його анулювання при отриманні коштів від провадження діяльності, не зазначеної у свідоцтві платника єдиного податку.
Отже, до складу доходу фізичної особи – підприємця - платника єдиного податку не включається сума коштів помилково перерахована на його розрахунковий рахунок, яка була повернута у зв’язку з повернення товару, розірванням договору або за листом-заявою про повернення коштів у звітному кварталі. При цьому, така фізична особа – підприємець – платник єдиного податку може продовжувати перебувати на другій групи.
У разі неповернення помилково перерахованих коштів у звітному кварталі, ця сума включається до граничного обсягу доходу та оподатковується за ставкою 15 відсотків єдиного податку.

Irina777
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1778 разів
Подякували: 1096 разів

Повідомлення Irina777 »

na-ta писав:Нужен совет.

Вы юр. лицо 4 гр.? Если так, то:

НКУ 292.11. До складу доходу, визначеного цією статтею, не включаються:
5) суми коштів (аванс, передоплата), що повертаються покупцю товару (робіт, послуг) - платнику єдиного податку та/або повертаються платником єдиного податку покупцю товару (робіт, послуг), якщо таке повернення відбувається внаслідок повернення товару, розірвання договору або за листом-заявою про повернення коштів;

Т.е. сумму возврата не включаете, если есть подтверждающие документы ( Доп.соглашение к договору ,письмо о возврате средств и т.д. ).

na-ta
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 12 разів
Подякували: 7 разів

Повідомлення na-ta »

НКУ 292.11. До складу доходу, визначеного цією статтею, не включаються:
5) суми коштів (аванс, передоплата), що повертаються покупцю товару (робіт, послуг) - платнику єдиного податку та/або повертаються платником єдиного податку покупцю товару (робіт, послуг), якщо таке повернення відбувається внаслідок повернення товару, розірвання договору або за листом-заявою про повернення коштів;

Т.е. сумму возврата не включаете, если есть подтверждающие документы ( Доп.соглашение к договору ,письмо о возврате средств и т.д. ). [/quote]

Спасибо, мой вариант - письмо на возврат денег.

Natalka2012
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 17 разів
Подякували: 1 раз

Повідомлення Natalka2012 »

Здравствуйте! Подскажите пожалуйста (планируем перейти на единый налог) из всего прочитанного выше я правильно разобралась:
- наша база налогообложения это все то что зашло к нам на счет за квартал по нашим продажам (+подарки) без учета периода самой продажи. Т.е. если продали в 1 квартале а оплатили во 2-м, то и налогом облагать будем во 2-м а в первом при подсчете не обращаем внимания на реализацию?

Natalka2012
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 17 разів
Подякували: 1 раз

Повідомлення Natalka2012 »

и еще, если ЕН 3% и мы платим НДС, то берем доходы за минусом ндс? к примеру поступило 100грн. а учитываем как доход 83,33?

ScAudit
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 34 рази
Подякували: 647 разів
Контактна інформація:

Повідомлення ScAudit »

Natalka2012 писав:Здравствуйте! Подскажите пожалуйста (планируем перейти на единый налог) из всего прочитанного выше я правильно разобралась:
- наша база налогообложения это все то что зашло к нам на счет за квартал по нашим продажам (+подарки) без учета периода самой продажи. Т.е. если продали в 1 квартале а оплатили во 2-м, то и налогом облагать будем во 2-м а в первом при подсчете не обращаем внимания на реализацию?
если в 1 квартале вы на общей системе и что-то продали, а во втором квартале вы на ЕН и вам пришли деньги, то во втором квартале вы эту сумму в ЕН не ставите - п.6) ст.292.11 НКУ

Відповісти

Повернутись до “4-я група. Юридичні особи”