Єдиний податок 4-група, сільгоспвиробники

Загальні питання бухалтерського і податкового обліку, ставки податку, звітність
voko
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 219 разів
Подякували: 323 рази

Повідомлення voko »

Nin4ka писав:
Kassy79 писав:А хтось намагався взяти витяг про нормативну оцінку через сайт публічної кадастрової карти? map.land.gov.ua/kadastrova-kartа
Да, я заказывала. После оформления заявки на ел. адрес пришло уведомление с номером заявления. Вы можете на сайте отслеживать статус обработки документа. Через неделю забрали в районном ЦНАПЕ бумажный документ, только толку от него никакого#wall# (во всяком случаи у нас).
А в електронній формі цей документ побачити можна? Для особливо лінивих, щоб не ходити за паперовим аналогом...

Nin4ka
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 112 разів
Подякували: 7 разів

Повідомлення Nin4ka »

никогда не задавалась вопросом. Возможно,при оформлении заявки нужно смотреть способ получения. Я звонила на горячую линию геокадастра, т.к. был статус "опрацьовано" а на почту уведомление не приходило, девушка сказала в районе можете забрать.
Подскажите, кто каким программным обеспечение пользуется при заполнении декларации?просто есть вероятность ошибиться с таким количеством кадастровых номеров, или существует только ручной способ?)

fgrubin
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 27 разів
Подякували: 140 разів

Повідомлення fgrubin »

А в мене ситуація така. Є земельна ділянка для ведення ФГ, що була раніше в постійному користуванні, а зараз вона повністю приватизована між членами ФГ.
Так от, знаючи про це, геокадастр мені в минулому році видав таку довідку про НГО на цю землю:

"Грошова оцінка землі, що знаходиться у користуванні господарства на території такої-то сільської ради рілля (постійне користування) - 29672,39 грн

Інших земельних ділянок по цій с/р у нас нема.

Позиція начальника геокадастру полягає в тому, що земельні ділянки, що приватизовані членами ФГ, у розмірі земельної частки(паю), не мають технічної документації про визначення НГО, а отже треба брати НГО середню по сільській раді.

І тому вони малюють таку НГО, як і видавали раніше, коли ця земля була у постійному користуванні.

Але при приватизації розмір земельної ділянки для членів ФГ визначався виходячи саме з вартості земельної частки (паю) по території сільської ради.

От цікаво, чому мені просто не вкажуть у довідці вартість земельної частки паю по сільській раді.
Бо саме так вказують тим підприємствам, що орендують земельні паї, які приватизовані під час розпаювання КСП.

Ось сусіди показали свіжу довідку з геокадастра. Там вказано окремо:
НГО ріллі в розрізі сільських рад
Вартість земельних часток (паїв) в розрізі сільських рад району.

Питання, навіщо так подавати довідку? Невже ми повинні враховувати вартість земельної часки паю для розрахунку НГО одного гектара земельної ділянки на яку не існує технічки про НГО?
Це ж приводить до переплат, або недоплат в бюджет.

Може ж правильно буде, немаючи технічки про НГО, брати НГО землі в розрізі сільських рад без прив'язки до вартості земельних часток (паїв)?

voko
Высший разум
Высший разум

Повідомлення voko »

Nin4ka писав: Подскажите, кто каким программным обеспечение пользуется при заполнении декларации?просто есть вероятность ошибиться с таким количеством кадастровых номеров, или существует только ручной способ?)
У мене Медок, вносити треба вручну. Маю в excel’і чорновий варіант, до якого впродовж року вношу зміни при надходженні-вибутті земельних ділянок, зміні власників тощо. Ось з цього чорновика копіпастом переношу інформацію у форму Декларації в Медку. Помилки, звісно, можливі, не виключаю, що вони є. Поки вони ще не навчили програму виловлювати ці помилки, гадаю, ми можемо їх несвідомо або свідомо допускати. Дуже сумніваюсь, що інспектор у податковій буде перевіряти ті номери чи серії та номери державних актів. Головне, щоб кількість землі у додатку відповідала кількості землі у Декларації.

Забув додати. Якщо ви торік здавали Декларацію, можна копіювати її на 2017 рік і доповнити/вилучити потрібне/не потрібне. Бланк не змінився з минулого року.

Nin4ka
Мастер
Мастер

Повідомлення Nin4ka »

voko писав:
Nin4ka писав: Подскажите, кто каким программным обеспечение пользуется при заполнении декларации?просто есть вероятность ошибиться с таким количеством кадастровых номеров, или существует только ручной способ?)
У мене Медок, вносити треба вручну. Маю в excel’і чорновий варіант, до якого впродовж року вношу зміни при надходженні-вибутті земельних ділянок, зміні власників тощо. Ось з цього чорновика копіпастом переношу інформацію у форму Декларації в Медку. Помилки, звісно, можливі, не виключаю, що вони є. Поки вони ще не навчили програму виловлювати ці помилки, гадаю, ми можемо їх несвідомо або свідомо допускати. Дуже сумніваюсь, що інспектор у податковій буде перевіряти ті номери чи серії та номери державних актів. Головне, щоб кількість землі у додатку відповідала кількості землі у Декларації.
#thank2#
У меня тоже в экселе вся информация, только вместо Медок, Сота, не очень удобно каждый столбик каждой строчки отдельно копировать((( но лучше чем ничего. А вы показываете земли, право аренды которых не зарегистрировано(если у вас такие есть)?
+ по поводу "звітна - загальна декларация": если одна с/р то и в загальной и звитной дублируем информацию?
На горячей линии сказали: на даний момент відповіді не має...#g_cray2#

Kassy79
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 13 разів
Подякували: 64 рази

Повідомлення Kassy79 »

Nin4ka писав:
Kassy79 писав:А хтось намагався взяти витяг про нормативну оцінку через сайт публічної кадастрової карти? map.land.gov.ua/kadastrova-kartа
Да, я заказывала. После оформления заявки на ел. адрес пришло уведомление с номером заявления. Вы можете на сайте отслеживать статус обработки документа. Через неделю забрали в районном ЦНАПЕ бумажный документ, только толку от него никакого#wall# (во всяком случаи у нас).
а чего толку никакого?

voko
Высший разум
Высший разум

Повідомлення voko »

Nin4ka писав: А вы показываете земли, право аренды которых не зарегистрировано(если у вас такие есть)?
Та показую, що там :) Не показати і не заплатити податок гірше, ніж показати і заплатити. Досі податкова до цього зауважень не мала. А далі поживемо - побачимо.
Nin4ka писав: + по поводу "звітна - загальна декларация": если одна с/р то и в загальной и звитной дублируем информацию?
На горячей линии сказали: на даний момент відповіді не має...#g_cray2#
Зараз буду уточняти з інспектором, бо вже кортить здатись. Дізнаюсь - напишу.

Luda_avon@ukr.net
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 88 разів
Подякували: 15 разів

Повідомлення Luda_avon@ukr.net »

Здравствуйте! Подавала в ел.форма заявку на НГО, для расчета единого налога 4 группа с\г, перезвонили мне, что можна забрать. Забрала.... но пишут " Витяг з технічної докуметації про НГО зем.ділянки не можемо надати, так як грошова оцінка за межами населеного понкту Погребівської сільської ради не проводилася. Надаємо інформацію про грошову оцінку зем.ділянки на території Погребівської сільради цільове призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробницва площею 6,76 га становить 257872,78грн. Для декларации ед.налога 4 группа правильно делаю расчет? 257872,78/6,76га=38146,86 за 1га х1,124=42877,07грн х 0,95%=407,33грн или не так? Подскажите....#wall#

voko
Высший разум
Высший разум

Повідомлення voko »

Звітна/загальна звітна.

Зробив звітну з додатком. Скопіював і створив загальну звітну з додатком.

У звітній ставлю код КОАТУУ сільської ради, у загальній звітній - код КОАТУУ районного центру.

Номер звіту: у звітній 1, у загальній звітній 2.

Інформація "До Декларації додаються": у звітній позначаю Додаток "Відомості...", у загальній звітній - Додаток "Відомості..." і "Розрахунок частки..."

Nin4ka
Мастер
Мастер

Повідомлення Nin4ka »

Kassy79 писав:
Nin4ka писав:
а чего толку никакого?
Дали ответ: за межами нас. пункту не розроблялась ТД. Но! этот зем. участок оформлен у нотариуса как наследство и в свидетельстве указано: "згідно Витягу з ТД про НГО вартість складає...." В ЦНАПЕ сказали обращайтесь к этому нотариусу, у нас нет этой ТД! может я чегото не понимаю...#dntknw#

Відповісти

Повернутись до “4-я група. Юридичні особи”