Luda_avon@ukr.net писав:Здравствуйте! Подскажите , до загальної звітної декларації платника единого податку 4 група додається розрахунок частки? Чи відправляється тільки із звітною?
Розрахунок частки є самостійним звітом, він не входить у жодний з пакетів. Я просто здав його разом з іншими.
Мене також цікавить дане питання. В кінці декларації потрібно поставити галочку, що до декларації додаються:
1.Додаток
2.Розрахунок.
Так в обох деклараціях(1.звітна 2.Звітна загальна) ставити дві галочки?
Luda_avon@ukr.net писав:Здравствуйте! Подскажите , до загальної звітної декларації платника единого податку 4 група додається розрахунок частки? Чи відправляється тільки із звітною?
Розрахунок частки є самостійним звітом, він не входить у жодний з пакетів. Я просто здав його разом з іншими.
Мене також цікавить дане питання. В кінці декларації потрібно поставити галочку, що до декларації додаються:
1.Додаток
2.Розрахунок.
Так в обох деклараціях(1.звітна 2.Звітна загальна) ставити дві галочки?
Кілька попередніх сторінок цієї теми дають відповідь і на це питання.
За порадою свого інспектора податкової я у загальній звітній декларації ставив позначку про відомості та про розрахунок, у звітній декларації - позначку про відомості.
Татьяна 85 писав:Добрый день. Может кто сталкивался, подаем декларацию по ед. налогу 4группы, но планируем перейти с него на налог на прибыль с 01.06.17, каков механизм перехода? Уточненка и снятие начислений за 3-4квартал?
И еще момент, что в случае перехода сельхозпредприятия единщика 4гр на общую систему налогообложения физические лица – собственники земельных участков, земельных долей (паев), у которых сельхозпредприятие такие участки (паи) арендует, утрачивают льготу по уплате земельного налога (п. 281.3 НК). То есть такие физические лица – арендодатели будут вынуждены платить земельный налог сами? Для физ. лиц ставка 1% от ден. оценки земли за 1га?
Ось що пише ПКУ у частині земельного податку:
281.3. Від сплати податку звільняються на період дії єдиного податку четвертої групи власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі за умови передачі земельних ділянок та земельних часток (паїв) в оренду платнику єдиного податку четвертої групи.
На інші питання відповіді не знаю, на жаль.
Але мене теж цікавить супутнє питання: може хто з колег розраховував та поділиться досвідом, на якій системі оподаткування у фінансовому плані вигідніше бути - на загальній, чи на ЄП 4 групи?
Что касается уплаты налога на землю, была в налоговой, инспектор говорит что арендодатели при переходе предприятия арендатора с единого налога 4гр на общую систему будут вынуждены платить земельный налог сами 0,3% от денежной оценки земли с 1га, в среднем от 750-до 850грн за пай в зависимости от района и денежной оценки в этом районе, скорее всего эти расходы лягут на предприятие + налог на прибыль.