Акциз. Электронное администрирование

yummy25
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 14 разів
Подякували: 65 разів

Повідомлення yummy25 »

Guest писав:http://sfs.gov.ua/diyalnist-/regulyator ... 69204.html

Прочтите Проект, в нём информация о том, что нас ждёт с 01.01.2017
Як на мене, то ця постанова все ж таки стосується тих, виробляє пальне. А якщо я пальне завезла на нафтобазу чи АЗС, і навіть не зливаючи у резервуар на нафтобазі, одразу ж розлила по інших машинах? Там в Постанові всюди йде мова "виробленого та реалізованого пального", а якщо пальне зберігається по договору зберігання?
І хто взагалі надасть такі кошті для переоснащення, держава? Чи може вони нам кредити надають дешеві? чи взагалі їх надають...

Наталья Т
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 13 разів
Подякували: 18 разів

Повідомлення Наталья Т »

yummy25 писав:
Guest писав:http://sfs.gov.ua/diyalnist-/regulyator ... 69204.html

Прочтите Проект, в нём информация о том, что нас ждёт с 01.01.2017
Як на мене, то ця постанова все ж таки стосується тих, виробляє пальне. А якщо я пальне завезла на нафтобазу чи АЗС, і навіть не зливаючи у резервуар на нафтобазі, одразу ж розлила по інших машинах? Там в Постанові всюди йде мова "виробленого та реалізованого пального", а якщо пальне зберігається по договору зберігання?
І хто взагалі надасть такі кошті для переоснащення, держава? Чи може вони нам кредити надають дешеві? чи взагалі їх надають...
Пояснювальна записка до проекту:
"....2. Мета і шляхи їх досягнення
Проект підготовлено з метою виконання норм Кодексу щодо забезпечення комплексного контролю за обігом пального.
Поставлена мета досягається шляхом створення багатофункціональної системи контролю з автоматизованого збору інформації щодо виробництва та реалізації пального, калібровки резервуарів, відстеження в режимі он-лайн наявності пального у резервуарах, перерахунку його залишків та надлишків, встановлення динамічних відхилень його залишків та інших параметрів отримання та відпуску пального в залежності від типу заправної станції....."
Так что боюсь этот проэкт будет относиться и к нефтебазам и к АЗС. Надеюсь что его отменят или как минимум перенесут.

yummy25
Оракул
Оракул

Повідомлення yummy25 »

Да , я пояснювальну теж читала і була в шоці від "заправний станцій". В маштабах країни, це катастрофа. Просто не має змоги купити за мільйони таке обладнання!!!!

NEL
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 100 разів
Подякували: 17 разів

Повідомлення NEL »

Друзья-оптовики, кто сдает пустую декларация. Додатки нужно подавать, и, если да, то какие. Заранее спасибо.

buhgalter4p
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 256 разів
Подякували: 110 разів

Повідомлення buhgalter4p »

+Додаток 1

yummy25
Оракул
Оракул

Повідомлення yummy25 »

УВАГА!

Податкова почала розсилати листи по акцизу. Такі питання і запити:

1. За березень 2016 року Акцизні накладні реєструвалися із запізненням, тепер предявляють претензії що несвоєчасно зареєстровані АН. Наприклад у мене з 1 по 16 березня реєстрація була 1 квітня, тепер і не знаю чи дійсно буде штраф чи ні?

2. У мене є списання палива з кодом "4" в межах природного убутку. Мені дали якусь таблицю, де по їх показниках в мене є обсяги понад норми природних втрат. Сижу ламаю голову звідки вони такі % втрат взяли.

3. В мене було коригування АН неплатникам, суми мізерні, тепер їх всіх мені вибрали і хочуть пояснень чого я їм коригувала. Ну що це таке??? Я що не маю права коригувати???

4. Іншим платникам прийшли запити, про те що вони як оптові торгівці продавали пальне "неплатникам" і чого не сплатили акциз з розрібу. Ну є ум????

Прошу допомоги, по АН за березень чи дійсно буде штраф?

NEL
Просвещенный
Просвещенный

Повідомлення NEL »

buhgalter4p писав:+Додаток 1
Подскажите, пожалуйста, что указывать в реквизитах "Розділ" и "Код операції"

buhgalter4p
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 256 разів
Подякували: 110 разів

Повідомлення buhgalter4p »

В; В1

NEL
Просвещенный
Просвещенный

Повідомлення NEL »

и еще вопрос. Бланк декларации поменялся или нет?

NATIKA
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 46 разів
Подякували: 19 разів

Повідомлення NATIKA »

yummy25 писав:УВАГА!

Податкова почала розсилати листи по акцизу. Такі питання і запити:

1. За березень 2016 року Акцизні накладні реєструвалися із запізненням, тепер предявляють претензії що несвоєчасно зареєстровані АН. Наприклад у мене з 1 по 16 березня реєстрація була 1 квітня, тепер і не знаю чи дійсно буде штраф чи ні?

2. У мене є списання палива з кодом "4" в межах природного убутку. Мені дали якусь таблицю, де по їх показниках в мене є обсяги понад норми природних втрат. Сижу ламаю голову звідки вони такі % втрат взяли.

3. В мене було коригування АН неплатникам, суми мізерні, тепер їх всіх мені вибрали і хочуть пояснень чого я їм коригувала. Ну що це таке??? Я що не маю права коригувати???

4. Іншим платникам прийшли запити, про те що вони як оптові торгівці продавали пальне "неплатникам" і чого не сплатили акциз з розрібу. Ну є ум????

Прошу допомоги, по АН за березень чи дійсно буде штраф?
за март не должно быть штрафа - это же был переходный период, а по поводу корректировок можно отписаться, что до подачи отчетности были обнаружены ошибки, их исправмили и подали правильно отчетность.Про розницу оптовикам проще объяснить, что они не АЗС и не торгуют через пистолет.

Відповісти

Повернутись до “Інші податки та збори”