Директор-учредитель

Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 3872 рази
Подякували: 3194 рази

Повідомлення Natalenna »

Natalenna писав:Доброго вечора! Назріло питання. Є новостворена фірма у листопаді 2014 р. У фірмі засновник Петренко, він же і директор. Діяльності поки що нема, зарплати він собі не нараховував.
Є протокол де Петренко призначає себе директором і наказ де він "приступає до виконання обов'язків директора". Якщо такий наказ є, то, відповідно, зарплата мала би нараховуватися.
Вище в темі я читала, що можна зробити протокол + наказ, що у звязку із відсутністю діяльності зарплата не нараховується. Але мене беруть сумніви: нааз він підписує як директор, а не як засновник...
І зразу другий момент випливає: припустимо, діяльність почнеться у лютому, тоді ж почнеться нараховуватися зарплата, а як тоді бути із звітом по ЄСВ і 1дф? За 4 квартал нічого не здавалося, коли показувати його прийняття?
Підкажіть, люди добрі, по цьому питанню, хто зможе. Як вилізти із ситуації із мінімальними штрафами? Мені щось нічого в голову не йде...
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво

Ariana
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 17 разів
Подякували: 21 раз

Повідомлення Ariana »

Natalenna писав:Доброго вечора! Назріло питання. Є новостворена фірма у листопаді 2014 р. У фірмі засновник Петренко, він же і директор. Діяльності поки що нема, зарплати він собі не нараховував.
Є протокол де Петренко призначає себе директором і наказ де він "приступає до виконання обов'язків директора". Якщо такий наказ є, то, відповідно, зарплата мала би нараховуватися.
Вище в темі я читала, що можна зробити протокол + наказ, що у звязку із відсутністю діяльності зарплата не нараховується. Але мене беруть сумніви: нааз він підписує як директор, а не як засновник...
І зразу другий момент випливає: припустимо, діяльність почнеться у лютому, тоді ж почнеться нараховуватися зарплата, а як тоді бути із звітом по ЄСВ і 1дф? За 4 квартал нічого не здавалося, коли показувати його прийняття?
Была похожая ситуация. Удалите приказ и напишите в свою налоговую заявление, типа "не провадили фінансово - господарську діяльність з .......2014. Нарахування фонду оплати праці в цей період не відбувалось, відповідно й звіти не подавалися. " Начнете деятельность - составите протокол. ЕСВ будете платить когда начнете платить зп, в 1ДФ покажете ту дату, когда согласно приказа учредитель станет директором.

Igor_79
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 6 разів
Подякували: 6 разів

Повідомлення Igor_79 »

Люди, підкажіть (в одній із темі форуму є приклад-статстаття щодо законності ненарахування зарплати директору-засновнику), якщо у мене в Статуті ТОВ (завірений держ.реєстратором) прописано наступне:

1) "6.1. Учасники Товариства мають право:
- приймати участь в управлінні Товариством в порядку, передбаченому цим Статутом;
- виконувати функції Директора Товариства у випадках та в порядку, передбачених цим Статутом та чинним законодавством України;"
2) "8.3.2.3. Суміщення Директором Товариства посад в органах управління інших підприємств, установ та організацій, допускається. Директор не має право прямо чи побічно одержувати винагороду за вплив на прийняття рішень Зборами Учасників Товариства або інших структурних органів управління Товариством.
При відсутності Директора Товариства, а також в інших випадках, коли Директор не може виконувати свої обов'язки, його функції виконує заступник, або інша, уповноважена Директором Товариства чи рішенням Зборів Учасників Товариства особа. Функції Директора Товариства у випадках, передбачених цим Статутом, може також виконувати безпосередньо один із Учасників Товариства за власним бажанням, питання про дозвіл на виконання функцій Директора Товариства учасником Товариства вирішується на Загальних зборах Учасників Товариства."

А в найпершому протоколі ("ПРОТОКОЛ № 1. ЗАГАЛЬНИХ ЗБОРІВ ЗАСНОВНИКІВ ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "Прікора") має місце наступне:
"ПОРЯДОК ДЕННИЙ:
...
5.Про вибори директора ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "Прікора" та надання йому права першого підпису.

...

П’яте питання
Виступив: Федорчук Ігор Васильович з пропозицією, щоб був призначений директор ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "Прікора" - , надати йому право першого підпису.
Вирішили: Федорчук Ігор Васильович наділяється повноваженнями директора ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "Прікора" та йому надається право першого підпису.

ГОЛОСУВАЛИ З УСІХ ПИТАНЬ:
“ЗА” - одноголосно.
Рішення прийняті.
ПРИСУТНІ:
Федорчук Ігор Васильович"

Можу я собі законно не нараховувати та не виплачувати зарплату, як директора-засновника-учасника? Що для цього мені потрібно зробити чи який ще протокол написати?
Моє ТОВ тільки но (з 15 січня 2015р.) розпочинає діяльнсть. Перші 2000,00 гривні вже на рахунок фірми за товар поступили.
Найманих робітників і т.п. в мене нема. На фірмі сам-однесенький працюю.

Ariana
Гуру
Гуру

Повідомлення Ariana »

Igor_79 писав:Люди, підкажіть (в одній із темі форуму є приклад-статстаття щодо законності ненарахування зарплати директору-засновнику), якщо у мене в Статуті ТОВ (завірений держ.реєстратором) прописано наступне:

1) "6.1. Учасники Товариства мають право:
- приймати участь в управлінні Товариством в порядку, передбаченому цим Статутом;
- виконувати функції Директора Товариства у випадках та в порядку, передбачених цим Статутом та чинним законодавством України;"
2) "8.3.2.3. Суміщення Директором Товариства посад в органах управління інших підприємств, установ та організацій, допускається. Директор не має право прямо чи побічно одержувати винагороду за вплив на прийняття рішень Зборами Учасників Товариства або інших структурних органів управління Товариством.
При відсутності Директора Товариства, а також в інших випадках, коли Директор не може виконувати свої обов'язки, його функції виконує заступник, або інша, уповноважена Директором Товариства чи рішенням Зборів Учасників Товариства особа. Функції Директора Товариства у випадках, передбачених цим Статутом, може також виконувати безпосередньо один із Учасників Товариства за власним бажанням, питання про дозвіл на виконання функцій Директора Товариства учасником Товариства вирішується на Загальних зборах Учасників Товариства."

А в найпершому протоколі ("ПРОТОКОЛ № 1. ЗАГАЛЬНИХ ЗБОРІВ ЗАСНОВНИКІВ ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "Прікора") має місце наступне:
"ПОРЯДОК ДЕННИЙ:
...
5.Про вибори директора ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "Прікора" та надання йому права першого підпису.

...

П’яте питання
Виступив: Федорчук Ігор Васильович з пропозицією, щоб був призначений директор ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "Прікора" - , надати йому право першого підпису.
Вирішили: Федорчук Ігор Васильович наділяється повноваженнями директора ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "Прікора" та йому надається право першого підпису.

ГОЛОСУВАЛИ З УСІХ ПИТАНЬ:
“ЗА” - одноголосно.
Рішення прийняті.
ПРИСУТНІ:
Федорчук Ігор Васильович"

Можу я собі законно не нараховувати та не виплачувати зарплату, як директора-засновника-учасника? Що для цього мені потрібно зробити чи який ще протокол написати?
Моє ТОВ тільки но (з 15 січня 2015р.) розпочинає діяльнсть. Перші 2000,00 гривні вже на рахунок фірми за товар поступили.
Найманих робітників і т.п. в мене нема. На фірмі сам-однесенький працюю.
Если бы Вы назначили себе директором, то зп должна была бы выплачиваться (директор - это штатная должность). А если в протоколе сказано, что все обязанности директора возложить на учредителя, то всё ок. Можно зп не платить, так как в штате никого нет.

Igor_79
ЗнатокЗнаток

Повідомлення Igor_79 »

Ariana писав:
Если бы Вы назначили себе директором, то зп должна была бы выплачиваться (директор - это штатная должность). А если в протоколе сказано, что все обязанности директора возложить на учредителя, то всё ок. Можно зп не платить, так как в штате никого нет.
А у меня в протокле так и написано? #blush# #blush#
Мне тогда Отчетность ЕСВ, 1ДФ - нулевки подавать? Только эдиный налог оплачиваю по налоговой декларации? Правильно, я понял?
Как долго я омгу себе зарплату таким образом не начислять и не выплачивать?

Ariana
Гуру
Гуру

Повідомлення Ariana »

Igor_79 писав:
Ariana писав:
А у меня в протокле так и написано? #blush# #blush#
Мне тогда Отчетность ЕСВ, 1ДФ - нулевки подавать? Только эдиный налог оплачиваю по налоговой декларации? Правильно, я понял?
Как долго я омгу себе зарплату таким образом не начислять и не выплачивать?
Да, сдаете пустышки. ЕН платите как положено.
Нет штата - нет зп. Пока не станете директором - зп не видать Вам #smile3#
Никаких сроков и ограничений здесь нет.

Igor_79
ЗнатокЗнаток

Повідомлення Igor_79 »

Ariana писав: Пока не станете директором - зп не видать Вам #smile3#
То есть?! Что нужно для того, чтоб не стать директором в штате?

примечание:
Мое собственное ООО - это мое второе место работы. Основное мое место работы, - это другое ООО, где лежит моя трудовая книжка и где я официально трудоустроен.
В нулевом отчете ЕСВ мне нужно учитывать застрахованных сотрудников (штатных -0, как я понял, так как я, как директор, не штатный сотрудник)...я ж, получается, у себя на фирме совместитель (работаю на другой основной же еще, пока до меня очередь там в сокращении не дошла)-директор-учредитель еще?

Ariana
Гуру
Гуру

Повідомлення Ariana »

Igor_79 писав:
Ariana писав: Пока не станете директором - зп не видать Вам #smile3#
То есть?! Что нужно для того, чтоб не стать директором в штате?

примечание:
Мое собственное ООО - это мое второе место работы. Основное мое место работы, - это другое ООО, где лежит моя трудовая книжка и где я официально трудоустроен.
В нулевом отчете ЕСВ мне нужно учитывать застрахованных сотрудников (штатных -0, как я понял, так как я, как директор, не штатный сотрудник)...я ж, получается, у себя на фирме совместитель-директор-учредитель еще?
ВЫ не директор здесь, а учредитель, который выполняет обязанности директора и бухгалтера. Чтобы стать директором нужно проделать все те моменты, что Вы уже сделали и на собрании учредителей протоколом Вас назначить директором.
Пока этого не сделано - Вы не штатный сотрудник, поэтому можете смело не выплачивать себе зп.

Igor_79
ЗнатокЗнаток

Повідомлення Igor_79 »

Ariana писав: Пока этого не сделано - Вы не штатный сотрудник, поэтому можете смело не выплачивать себе зп.
В нулевом отчете ЕСВ мне нужно учитывать застрахованных сотрудников (штатных -0, как я понял, так как я, как директор, не штатный сотрудник) или нет? Я ж, получается, на своей то фирме совместитель (параллельно ж работаю в другой ООО - основной все еще, где пока до меня очередь там в сокращении не дошла)-директор-учредитель еще? #smile3#

Ariana
Гуру
Гуру

Повідомлення Ariana »

Igor_79 писав:
Ariana писав: Пока этого не сделано - Вы не штатный сотрудник, поэтому можете смело не выплачивать себе зп.
В нулевом отчете ЕСВ мне нужно учитывать застрахованных сотрудников (штатных -0, как я понял, так как я, как директор, не штатный сотрудник) или нет? Я ж, получается, на своей то фирме совместитель (параллельно ж работаю в другой ООО - основной все еще, где пока до меня очередь там в сокращении не дошла)-директор-учредитель еще? #smile3#
Я не поняла Ваш вопрос...
У Вас нет сотрудников. На этой фирме ВЫ - учредитель.

Відповісти

Повернутись до “Виплати працівникам, кадровий облік”