Доброго вечора шановне товариство. Мене звати Юрій я займаюсь виробництвом металевих виробів вже півроку, плачу єдиний податок як книжка пише. В кінці 2014 року в мене збільшилась кількість замовлень і я вирішив, що пора взяти на роботу ще трьох хлопців бо я один несправляюсь. Пішов я в центр зайнятості і вони мені підібрали трьох хлопців які мені підходять, хороші спеціалісти добре себе показали на стажировці. Домовився я зними про зарплату 4500 грн. в місяць на кожного. Пішов я довольний в центр зайнятості і кажу шо беру їх нароботу, а мені в центрі зайнятості відповідають. цитую:(а ви в курсі що в нас в середньому податок на зарплату електро-газозварювальника 60% ВІД ЗАРПЛАТИ) я кажу бути такого не може, я ж не є великою фірмою чи заводом, 60% з кожної зарпати це 8100 грн. на місяць получається + мої податки це виходить в районі 9000 грн. не в квартал а на кожний місяць податків, це не податки а ПОВНИЙ КОСМОС. Вихід звичайно є: поставити офіційну зарплату мінімальною, а все остальне видавати на руки.
Питання до вас шановне товариство в тому: чому в нас настільки великі податки на заробітню плату, що їх неможливо платити? Я ще дуже молодий мені тільки 26 років і може я чогось нерозумію? але 60% з кожної зарпати??? Я особисто хотів би працювати по білому#:(
чому в Україні дуже великі податки на зарплату ?
- Natalenna
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 3872 рази
- Подякували: 3194 рази
Ви домовилися про 4500 грн. на руки чи у договорі буде 4500 прописано?
Який у вас клас ризику по ЄСВ?
Який у вас клас ризику по ЄСВ?
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво
45 клас ризику. в договорі поки що нічого неписав, думаю яку офіційну зарплату поставити. і домомовився я з хлопцями 4500 грн. на руки
- Natalenna
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 3872 рази
- Подякували: 3194 рази
Ну, якщо на руки 4500, то у договорі потрібно писати десь 5700. А щодо нарахувань то на тих 5700 потрібно нарахувати 38,11 по вашому класу ризику, хоча, можливо ви попадете під новий закон з такою ЗПyurka писав:45 клас ризику. в договорі поки що нічого неписав, думаю яку офіційну зарплату поставити. і домомовився я з хлопцями 4500 грн. на руки
А так по Вашому питанню: держава у нас така...Коротка та повна відповіді ідентичні:
Відповідно до п. 3 розд. ІІ «Перехідні положення» Закону України від 28 грудня 2014 року № 77-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці» з 1 січня 2015 року при нарахуванні заробітної плати (доходів) фізичним особам та/або при нарахуванні винагороди за цивільно-правовими договорами ставки єдиного внеску, встановлені частиною п’ятою ст. 8 та ст. 10 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями для платників єдиного внеску, визначених в абзацах другому та третьому п. 1 частини першої ст. 4 та ст. 10, застосовуються з коефіцієнтом 0,4 (крім виключень, передбачених цією частиною), у випадку, якщо платником виконуються одночасно такі умови:
1) загальна база нарахування єдиного внеску за місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід) та/або винагорода за цивільно-правовими договорами, в 2,5 рази або більше перевищує загальну середньомісячну базу нарахування єдиного внеску платника за 2014 рік; або якщо загальна база нарахування єдиного внеску не перевищує в 2,5 рази, або більше загальну середньомісячну базу нарахування єдиного внеску платника за 2014 рік, то платник замість коефіцієнту 0,4 застосовує коефіцієнт, що розраховується шляхом ділення загальної середньомісячної бази нарахування єдиного внеску платника за 2014 рік на загальну базу нарахування єдиного внеску за місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід) та/або винагорода, за цивільно-правовими договорами (але в будь-якому випадку коефіцієнт не може бути менше 0,4);
2) середня заробітна плата по підприємству збільшилася мінімум на 30 відсотків у порівнянні з середньою заробітною платою за 2014 рік;
3) середній платіж на одну застраховану особу після застосування коефіцієнта складе не менше ніж 700 гривень;
4) середня заробітна плата по підприємству складе не менше трьох мінімальних заробітних плат.
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
якщо я попадаю під новий закон тоді скільки мені прийдеться платити податків з трьох зарплат якщо я буду працювати по білому і напишу в договорі 4500 грн.? можете мені дати відповідь будьласка в цифрах.
І держава у нас справді така... як при таких податках можна розказувати що в нас нема грошей в бюджетті...
І держава у нас справді така... як при таких податках можна розказувати що в нас нема грошей в бюджетті...