перехідні відпускні
Підкажіть, будь-ласка, як в обліку відображати перехідні відпускні тобто з 21 лютого по 4 березня 2011? За три дні до відпустки я виплачу всю суму відпускних та сплачу податки зі всієї суми відпускних. В розрахунково-платіжній відомості за лютий потрібно показувати всю суму відпускних, чи тільки ту частину, яка припадає на лютий, а частину березня в відомості за березень? Тобто фонд оплати праці за лютий включає всю суму відпускних( за лютий та березень), чи тільки частину за лютий? В ПФУ сказали, що в додатку 1 фонд оплати праці має включати всю суму, а далі в додатку 6 розбиваємо по місяцях.
Я в ведомостях разбиваю по месяцам, а в отчете ПФ как и Вас информировал ПФ. Единств. неудобство, если отчет ПФ в программе, то приходится вручную корректировать. В бухучете расходы должны отражаться в периоде к которому они относятся.
Дякую за відповідь AntonLazo. А як, бути з нарахуванням ПДФО у світлі ПКУ, якщо вся сума відпускних більша десятикратного розміру мінімальної зарплати (9410 грн) і за різницю треба сплатити 17%, але якщо розбити по місяцях, то не перевищує і можна нарахувати 15% ПДФО. Я думаю, що можна зіслатися на пункт 169,4,1 розділу 4 ПКУ "якщо платник податку отримує доходи у вигляді зарплати за період її збереження згідно із законодавством, у тому числі за час відпустки або перебування платника податку на лікарняному, то з метою визначення граничної суми доходу,що дає право на отримання податкової соц пільги, та в інших випадках їх оподаткування, такі доходи (їх частина відносяться до відповідних періодів їх нарахування" і нарахувати 15%.