= ІНДЕКСАЦІЯ ЗАРПЛАТИ: питання, відповіді, поради =

мюсля
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1025 разів
Подякували: 1019 разів

Повідомлення мюсля »

TigRon писав:
мюсля писав:подскажите, пжлста, если сотрудникам в январе 2015 была повышена ЗП, это повышение превысило сумму индексации в январе 2015, январь стал базовым месяцем и в феврале, когда право на индексацию еще не наступило, поднимем ЗП еще, скажем на 5 грн, и так будем делать все последующие месяца, индексацию проводить не нужно будет?
если последнее повышение было в январе 2015 следующее право на индексацию может наступить в марте 2015 и если индекс потребительских превышает порог в 101% нужно индексировать ЗП. чтобы не индексировать зп нужно повышать зп раз в 3 месяца или же следить за индексом и (возможно) повышать реже
я так понимаю, что если раз в три мес повышать, то это повышение должно превысить сумму индексации.
т.е. исходя из моего примера, в марте я должна увеличить ЗП на сумму больше или = индексации, чтобы не индексировать ее в теч. след. 2-х мес, когда опять наступит право работника на индексацию и коэф будет выше 101%.. а если я буду подымать ЗП КАЖДЫЙ месяц на ЛЮБУЮ сумму, индексировать ЗП не нужно?#wall# я уже запуталась в том, что и раньше до конца понять не могла#g_cray2# т.е. в индексации, чтоб ее...

eMelya
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 83 рази
Подякували: 897 разів

Повідомлення eMelya »

мюсля писав:
TigRon писав:
мюсля писав:подскажите, пжлста, если сотрудникам в январе 2015 была повышена ЗП, это повышение превысило сумму индексации в январе 2015, январь стал базовым месяцем и в феврале, когда право на индексацию еще не наступило, поднимем ЗП еще, скажем на 5 грн, и так будем делать все последующие месяца, индексацию проводить не нужно будет?
если последнее повышение было в январе 2015 следующее право на индексацию может наступить в марте 2015 и если индекс потребительских превышает порог в 101% нужно индексировать ЗП. чтобы не индексировать зп нужно повышать зп раз в 3 месяца или же следить за индексом и (возможно) повышать реже
я так понимаю, что если раз в три мес повышать, то это повышение должно превысить сумму индексации.
т.е. исходя из моего примера, в марте я должна увеличить ЗП на сумму больше или = индексации, чтобы не индексировать ее в теч. след. 2-х мес, когда опять наступит право работника на индексацию и коэф будет выше 101%.. а если я буду подымать ЗП КАЖДЫЙ месяц на ЛЮБУЮ сумму, индексировать ЗП не нужно?#wall# я уже запуталась в том, что и раньше до конца понять не могла#g_cray2# т.е. в индексации, чтоб ее...
Если перекроете индексацию в январе 2015 года, то можете повышать каждый второй месяц после повышения хоть на 5 грн (меньше не солидно :) ) - индексации не будет. Т.е. в данном случае нужно повысить зарплату в марте индексация ещё появится.

мюсля
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1025 разів
Подякували: 1019 разів

Повідомлення мюсля »

eMelya писав:
мюсля писав:
TigRon писав: если последнее повышение было в январе 2015 следующее право на индексацию может наступить в марте 2015 и если индекс потребительских превышает порог в 101% нужно индексировать ЗП. чтобы не индексировать зп нужно повышать зп раз в 3 месяца или же следить за индексом и (возможно) повышать реже
Если перекроете индексацию в январе 2015 года, то можете повышать каждый второй месяц после повышения хоть на 5 грн (меньше не солидно :) ) - индексации не будет. Т.е. в данном случае нужно повысить зарплату в марте индексация ещё появится.
уточню для особо одаренных#sigh# : у меня в янв повышение больше суммы индек., янв=базовым, в феврале всем подымаю на 5 грн и все последующие месяца +5 грн и фсе, сплю спокойно, ничего не индексирую, да?#dance#

TigRon
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 11 разів
Подякували: 5 разів

Повідомлення TigRon »

мюсля писав:
eMelya писав:
мюсля писав: я так понимаю, что если раз в три мес повышать, то это повышение должно превысить сумму индексации.
уточню для особо одаренных#sigh# : у меня в янв повышение больше суммы индек., янв=базовым, в феврале всем подымаю на 5 грн и все последующие месяца +5 грн и фсе, сплю спокойно, ничего не индексирую, да?#dance#
да)) можете повышать даже через месяц и также спокойно спать)) индексация вас не коснется))

Юлия@@@
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 14 разів
Подякували: 1 раз

Повідомлення Юлия@@@ »

Добрый день форумчане! #smile3# Правильно ли я понимаю: Человек был на больничном с с 19.01.15 по 30.01.2015 на больничном, начислены эти больничные в феврале месяце, в феврале он взял 3 дня за свой счет и после этого сразу пошел в отпуск по 13.03.15. Получается у него нет ни одного отработанного дня.
Индексировать ему нечего? Т.к. нет отработанных дне.

eMelya
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення eMelya »

Юлия@@@ писав:Добрый день форумчане! #smile3# Правильно ли я понимаю: Человек был на больничном с с 19.01.15 по 30.01.2015 на больничном, начислены эти больничные в феврале месяце, в феврале он взял 3 дня за свой счет и после этого сразу пошел в отпуск по 13.03.15. Получается у него нет ни одного отработанного дня.
Индексировать ему нечего? Т.к. нет отработанных дне.
За февраль не индексируются, за январь - пропорционально отработанным дням до 19 числа.

Ксения***
УченикУченик
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення Ксения*** »

Допоможіть розібратися. Останнє підвищення з/пл було у січні 2014р. оклад 665грн за 36год. Нараховували індексацію з базовим місяцем січень 2014р. У січні індексація становила 138,99грн. Тепер у лютому збільшили оклад 900грн за 48год. Що робити з індексацією? Чи повинна вона нараховуватись і як саме?

І другий приклад: Останнє підвищення з/пл було у січні 2014р. ставка 1330грн . Нараховували індексацію з базовим місяцем січень 2014р. У січні індексація становила 254,56грн Тепер у лютому збільшили ставку 1350 грн. Чи буде тут фіксована індексація? Думаю що треба 254,56 (індексація за січень 2015р.мінус 20грн підвищення з/пл у лютому= 234,56грн (це і буде фіксована сума індексації і її потрібно плюсувати до з/пл до ..... незнаю скільки ) Так правильно?

eMelya
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення eMelya »

Ксения*** писав:Допоможіть розібратися. Останнє підвищення з/пл було у січні 2014р. оклад 665грн за 36год. Нараховували індексацію з базовим місяцем січень 2014р. У січні індексація становила 138,99грн. Тепер у лютому збільшили оклад 900грн за 48год. Що робити з індексацією? Чи повинна вона нараховуватись і як саме?
Таких окладів не існує, можливо доходи на 0,5 ставки?
Ксения*** писав:І другий приклад: Останнє підвищення з/пл було у січні 2014р. ставка 1330грн . Нараховували індексацію з базовим місяцем січень 2014р. У січні індексація становила 254,56грн Тепер у лютому збільшили ставку 1350 грн. Чи буде тут фіксована індексація? Думаю що треба 254,56 (індексація за січень 2015р.мінус 20грн підвищення з/пл у лютому= 234,56грн (це і буде фіксована сума індексації і її потрібно плюсувати до з/пл до ..... незнаю скільки ) Так правильно?
Все правильно, тільки якщо у лютому збільшилися доходи, то і поточну індексацію беремо за лютий.

Ксения***
УченикУченик
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення Ксения*** »

eMelya писав:
Ксения*** писав:Допоможіть розібратися. Останнє підвищення з/пл було у січні 2014р. оклад 665грн за 36год. Нараховували індексацію з базовим місяцем січень 2014р. У січні індексація становила 138,99грн. Тепер у лютому збільшили оклад 900грн за 48год. Що робити з індексацією? Чи повинна вона нараховуватись і як саме?
Таких окладів не існує, можливо доходи на 0,5 ставки?

Правильно по трудовому договору: оплата праці працівника у розмірі 665грн. Час виконання робіт: згідно обліку роботи та розкладу занять, сумарний облік робочого часу за місяць складає 36год. Якщо було більше годин доблачували, якщо меньше нараховували меньше. В лютому змінили: 900грн за 48год.
Ксения*** писав:І другий приклад: Останнє підвищення з/пл було у січні 2014р. ставка 1330грн . Нараховували індексацію з базовим місяцем січень 2014р. У січні індексація становила 254,56грн Тепер у лютому збільшили ставку 1350 грн. Чи буде тут фіксована індексація? Думаю що треба 254,56 (індексація за січень 2015р.мінус 20грн підвищення з/пл у лютому= 234,56грн (це і буде фіксована сума індексації і її потрібно плюсувати до з/пл до ..... незнаю скільки ) Так правильно?
Все правильно, тільки якщо у лютому збільшилися доходи, то і поточну індексацію беремо за лютий.
Тобто треба брати уже сумму індексації за лютий 299,63грн мінус підвищення з/пл у лютому 20грн=279,63грн (цю суму ми і будемо проставляти в графі індексація за лютий; і її ми будемо проставляти поки не збільшимо з/пл на суму приблизно 280грн+1330грн( чи 1350грн?), доплюсовуючи потім іще і індексацію поточну, коли вона стане вище за фіксовану (чи різницю між фіксованою і поточною ? запуталась))

А базовим місяцем так і буде січень 2014 року? Чи все ж таки лютий 2015 року для обох прикладів?

eMelya
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення eMelya »

Ксения*** писав:Правильно по трудовому договору: оплата праці працівника у розмірі 665грн. Час виконання робіт: згідно обліку роботи та розкладу занять, сумарний облік робочого часу за місяць складає 36год. Якщо було більше годин доблачували, якщо меньше нараховували меньше. В лютому змінили: 900грн за 48год.

Тобто треба брати уже сумму індексації за лютий 299,63грн мінус підвищення з/пл у лютому 20грн=279,63грн (цю суму ми і будемо проставляти в графі індексація за лютий; і її ми будемо проставляти поки не збільшимо з/пл на суму приблизно 280грн+1330грн( чи 1350грн?), доплюсовуючи потім іще і індексацію поточну, коли вона стане вище за фіксовану (чи різницю між фіксованою і поточною ? запуталась))

А базовим місяцем так і буде січень 2014 року? Чи все ж таки лютий 2015 року для обох прикладів?
1. Якщо збільшився оклад чи почасова ставка, то місяць стає базовий, якщо збільшився об'єм роботи - то базовий місяць не змінюється. З Вашого прикладу не зрозуміло, яка в них оплата праці, щоб робити висновок.
2. Індексація 279,63 грн буде фіксованою сумою індексації. Вона нараховується постійно пропорційно відпрацьованому часу. Базовим місяцем буде лютий 2015 року, наступна поточна індексація можлива через два місяці.

Відповісти

Повернутись до “Зарплата, індексація”