я всегда выплачиваю в аванс, хот и один день отработал в первой половине месяца, так же и называется ЗП за первою половину, а отпускные это отпускные, но это сугубо мое субъективное мнение, при проверке управление труда на это не смотрела, ну по крайней мере ничего мне не говорилиmargadon писав:Спасибо вам за ответ, но я считаю, что выплата отпускных приравнивается к выплате аванса, но найти официалку к своему мнению не могу, того и написала...может у кого есть официальное разъяснение, буду благодарна.svetabez писав:Выплачивать в авансmargadon писав:Добрый день! Подскажите пожалуйста, работник в отпуске с 10 по 31.12.2016 вкл. Отпускные выплатила 7 числа. Выплачивать ли мне ему аванс за дни перед отпуском? Или за все отработанные дни выплатить за вторую половину месяца?
Заробітна плата
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 413 разів
- Подякували: 346 разів
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 600 разів
- Подякували: 239 разів
Спасибо и вам за ответ, но тогда у меня возникает другой вопрос: рассчитаю з/пл. за первую половину месяца, естественно без налоговой льготы. И отпускные выплатила без льготы. Тогда за месяц, сумма на руки и НДФЛ у меня неправильные будут.@Лиса писав:я всегда выплачиваю в аванс, хот и один день отработал в первой половине месяца, так же и называется ЗП за первою половину, а отпускные это отпускные, но это сугубо мое субъективное мнение, при проверке управление труда на это не смотрела, ну по крайней мере ничего мне не говорилиmargadon писав:Спасибо вам за ответ, но я считаю, что выплата отпускных приравнивается к выплате аванса, но найти официалку к своему мнению не могу, того и написала...может у кого есть официальное разъяснение, буду благодарна.svetabez писав: Выплачивать в аванс
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 413 разів
- Подякували: 346 разів
в данном конкретном случае, у Вас это будет окончательный расчет за месяц я бы льготу применила, Вы же ничего не нарушаете больше выплат за декабрь у Вас нету и не будетmargadon писав:Спасибо и вам за ответ, но тогда у меня возникает другой вопрос: рассчитаю з/пл. за первую половину месяца, естественно без налоговой льготы. И отпускные выплатила без льготы. Тогда за месяц, сумма на руки и НДФЛ у меня неправильные будут.@Лиса писав:я всегда выплачиваю в аванс, хот и один день отработал в первой половине месяца, так же и называется ЗП за первою половину, а отпускные это отпускные, но это сугубо мое субъективное мнение, при проверке управление труда на это не смотрела, ну по крайней мере ничего мне не говорилиmargadon писав: Спасибо вам за ответ, но я считаю, что выплата отпускных приравнивается к выплате аванса, но найти официалку к своему мнению не могу, того и написала...может у кого есть официальное разъяснение, буду благодарна.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 447 разів
- Подякували: 1989 разів
якщо відпустка без збереження з/п цілий місяць, тоді не нараховуємо і не сплачуємо,Діна 1977 писав:Добрий вечір. Підскажіть будь ласка, якщо працівник в січні буде у відпустці за свій рахунок, потрібно нараховувати мінзарплату і податки? Я не бухгалтер я тільки вчусь.
якщо будуть нарахування з/п хоча б за один день- тоді єсв сплачуємо з мінім.з/п
-
- Ученик
- Дякував (ла): 1 раз
Доброго дня! Потрібна ваша допомога. Виникла конфліктна ситуація з гол.бух. Сьогодні отримав наказ про надання відпустки працівникам з 3 січня 2017 року. Я маю нарахувати і виплатити їх в грудні і включити їх в розрахунок за грудень. Ось на її думку це витрати 2017 року і ми їх не маємо включати у витрати і відповідно при поданні декларації на прибуток за 2016 рік ми ці суми виключаємо з витрат та включаємо в декларацію за 2017 рік. Якщо це не вірно і ми їх включаємо у витрати цього року, то підскажіть закон, де це вказано. Дуже вдячний за допомогу.
-
- Профи
- Дякував (ла): 24 рази
добрый день! нужна ваша помощь, приняли зарплату 3200 налоги с такой зарплаты не потянем, как можно обдурить судьбу чтобы меньше платить налоги, переводить на полставки, или почасовую оплату, или всех уволить и в тень?без вас не разберусь#wall#
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 440 разів
- Подякували: 271 раз
А ще таке питання, якщо в січні не нараховується зарплата ну і не платиться податок то цей місяць не враховується в стаж для пенсії? Буде розрив так я розумію?Nadiy писав:якщо відпустка без збереження з/п цілий місяць, тоді не нараховуємо і не сплачуємо,Діна 1977 писав:Добрий вечір. Підскажіть будь ласка, якщо працівник в січні буде у відпустці за свій рахунок, потрібно нараховувати мінзарплату і податки? Я не бухгалтер я тільки вчусь.
- Ребекка
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 7198 разів
- Подякували: 2402 рази
Ви я так розумію резерв відпусток не створюєте? Був би резерв і ніякого конфлікту не було і в майбутньому не буде з податківцямиВолодимирМ писав:Доброго дня! Потрібна ваша допомога. Виникла конфліктна ситуація з гол.бух. Сьогодні отримав наказ про надання відпустки працівникам з 3 січня 2017 року. Я маю нарахувати і виплатити їх в грудні і включити їх в розрахунок за грудень. Ось на її думку це витрати 2017 року і ми їх не маємо включати у витрати і відповідно при поданні декларації на прибуток за 2016 рік ми ці суми виключаємо з витрат та включаємо в декларацію за 2017 рік. Якщо це не вірно і ми їх включаємо у витрати цього року, то підскажіть закон, де це вказано. Дуже вдячний за допомогу.
- Ребекка
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 7198 разів
- Подякували: 2402 рази
розрив буде, а для чого зараз потрібен безперервний стаж?Діна 1977 писав:А ще таке питання, якщо в січні не нараховується зарплата ну і не платиться податок то цей місяць не враховується в стаж для пенсії? Буде розрив так я розумію?Nadiy писав:якщо відпустка без збереження з/п цілий місяць, тоді не нараховуємо і не сплачуємо,Діна 1977 писав:Добрий вечір. Підскажіть будь ласка, якщо працівник в січні буде у відпустці за свій рахунок, потрібно нараховувати мінзарплату і податки? Я не бухгалтер я тільки вчусь.
І відпустка без збереження з/п не може перевищувати 15 днів за рік.