= ІНДЕКСАЦІЯ ЗАРПЛАТИ: питання, відповіді, поради =

eMelya
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 83 рази
Подякували: 897 разів

Повідомлення eMelya »

blize писав:Я правильно поняла, что если начислили премию больше суммы фиксированной индексации, то индексацию не нужно было начислять? Я начислила, это наказуемо?
А, если в следующем месяце премии не будет опять, что с индексацией? Опять начислять ту же сумму фиксированной?
Разовая премия ничего не меняет. А также её изменение размера в пределах первоначально установленного размера п.5 порядка 1078

Люлик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3428 разів
Подякували: 2781 раз

Повідомлення Люлик »

подскажите, начисляется ли сейчас индексация бюджетникам, или есть какой-то нормативный акт о не начислении?

Stellina29
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 19 разів
Подякували: 7 разів

Повідомлення Stellina29 »

Подскажите пожалуйста.сотрудник уволился 29 октября.базовый период для индексации сентябрь 2014 года при зарплате 1500 грн.начисляю зарплату 1428,57 за октябрь и есть индексация,её мне и нужно посчитать.в интернет калькуляторе считаю что за октябрь полная сумма составляет 697,27.Как я понимаю я должна взять только её часть,пропорционально отработанному времени(697,27/21 раб.д)*20 факт.отработ=664,07. Проверьте пожалуйста!!!!!🙏🙏🙏🙏🙏🙏

Irina777
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1778 разів
Подякували: 1096 разів

Повідомлення Irina777 »

Stellina29 писав:Подскажите пожалуйста.сотрудник уволился 29 октября.базовый период для индексации сентябрь 2014 года при зарплате 1500 грн.начисляю зарплату 1428,57 за октябрь и есть индексация,её мне и нужно посчитать.в интернет калькуляторе считаю что за октябрь полная сумма составляет 697,27.Как я понимаю я должна взять только её часть,пропорционально отработанному времени(697,27/21 раб.д)*20 факт.отработ=664,07. Проверьте пожалуйста!!!!!🙏🙏🙏🙏🙏🙏
Все верно.

eMelya
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення eMelya »

Люлик писав:подскажите, начисляется ли сейчас индексация бюджетникам, или есть какой-то нормативный акт о не начислении?
Если имеется ввиду начисление индексации в месяцы после сентября (базового месяца), то не начисляется. А вообще всё как обычно, как только порог индексации превысит 101% начнется начисление текущей индексации. Фиксированная сума индексации начисляется и выплачивается ежемесячно само собой. Реальные документы, которые бы разрешили не начислять индексацию отсутствуют.

Люд_мила
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 6 разів

Повідомлення Люд_мила »

Дуже потрібна допомога!!!! В вересні було підвищення з/п і нараховано фіксовану суму індексації в розмірі 736,12 грн. В жовтні знову підвищили з/п на 561,20 грн. Що робити з фіксованою сумою? Вона залишиться такою ж чи її потрібно зменшити на 561,20 грн???

Inna Medvetska
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 78 разів
Подякували: 146 разів

Повідомлення Inna Medvetska »

Допоможіть правильно визначити базовий місяць.
в серпні 2011 року був працівник з з/п 2500 грн, індексація нараховувалася як потрібно.
потім фірма призупинила діяльність і з 01.09.14 працівника перевили на зп 1220 грн і індексація продовжувалася нараховуватися, так як базовий місяць залишився то й же серпень 2011 року.
тепер з 01.09.15 підвищили мін зп і ставка стала 1380 грн. який тепер буде базовий місяць? бо програма мені зовсім індексацію не нараховує і не розуміє, що я з неї хочу, а я так розумію, що в працівника повинна залишитися фіксована сума індексації до того часу поки підвищення зп не перевищить цю суму

eMelya
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення eMelya »

Люд_мила писав:Дуже потрібна допомога!!!! В вересні було підвищення з/п і нараховано фіксовану суму індексації в розмірі 736,12 грн. В жовтні знову підвищили з/п на 561,20 грн. Що робити з фіксованою сумою? Вона залишиться такою ж чи її потрібно зменшити на 561,20 грн???
Фіксована сума індексації залишається без змін.
"Якщо наступне підвищення заробітної плати не перевищує фіксовану величину, то здійснюється підвищення заробітної плати та додається раніше зафіксована величина індексації" порядок 1078

eMelya
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення eMelya »

Inna Medvetska писав:Допоможіть правильно визначити базовий місяць.
в серпні 2011 року був працівник з з/п 2500 грн, індексація нараховувалася як потрібно.
потім фірма призупинила діяльність і з 01.09.14 працівника перевили на зп 1220 грн і індексація продовжувалася нараховуватися, так як базовий місяць залишився то й же серпень 2011 року.
тепер з 01.09.15 підвищили мін зп і ставка стала 1380 грн. який тепер буде базовий місяць? бо програма мені зовсім індексацію не нараховує і не розуміє, що я з неї хочу, а я так розумію, що в працівника повинна залишитися фіксована сума індексації до того часу поки підвищення зп не перевищить цю суму
Підвищення окладу, вересень 2015 року - базовий місяць. Вираховуєте фіксовану суму індексації, яка нараховується постійно (як звичайна, тільки незмінна доплата) пропорційно відпрацьованому часу. Тільки підвищення доходу, яке буде більшим за суму фіксованої індексації відмінить нарахування фіксованої індексації.

Inna Medvetska
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 78 разів
Подякували: 146 разів

Повідомлення Inna Medvetska »

eMelya писав:
Inna Medvetska писав:Допоможіть правильно визначити базовий місяць.
Підвищення окладу, вересень 2015 року - базовий місяць. Вираховуєте фіксовану суму індексації, яка нараховується постійно (як звичайна, тільки незмінна доплата) пропорційно відпрацьованому часу. Тільки підвищення доходу, яке буде більшим за суму фіксованої індексації відмінить нарахування фіксованої індексації.
дякую, я так і думала, але потрібно було впевнитися

Відповісти

Повернутись до “Зарплата, індексація”