Начисление аванса, помогите!

Ната2727
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 475 разів
Подякували: 70 разів

Повідомлення Ната2727 »

Дякую.

lesyshka
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 47 разів
Подякували: 26 разів

Повідомлення lesyshka »

Venera писав:
lesyshka писав:
Бюгюльмэ писав:Я выплачиваю 55% от оклада, с работников при выплате аванса ничего не удерживаю, НДФЛ накручиваю сверху, ЕСВ 3,6 тоже. При выплате зарплаты за месяц - рассчитываю всё правильно, с применением НСЛ и удерживаю с работников. Ведомость начисления з/платы - одна, за весь месяц.
Я раньше тоже так делала, только ведомости две. Но сегодня программист сказал, что нужно аванс начислять, а не просто выплачивать. Так установлено во всех программах. И главное за фактически отработанное время. Так что придется перестраиваться
Это после какого изменения и в какой программе?

Во всех версиях 1С, было всегда

cometa
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2642 рази
Подякували: 1922 рази

Повідомлення cometa »

lesyshka писав:
Бюгюльмэ писав:Я выплачиваю 55% от оклада, с работников при выплате аванса ничего не удерживаю, НДФЛ накручиваю сверху, ЕСВ 3,6 тоже. При выплате зарплаты за месяц - рассчитываю всё правильно, с применением НСЛ и удерживаю с работников. Ведомость начисления з/платы - одна, за весь месяц.
Я раньше тоже так делала, только ведомости две. Но сегодня программист сказал, что нужно аванс начислять, а не просто выплачивать. Так установлено во всех программах. И главное за фактически отработанное время. Так что придется перестраиваться
Мне нравится "ПРОГРАММИСТ СКАЗАЛ" У нас уже программисты законодатели бух.учета.
Вам удобно так, вы делаете так. Кому-то удобно начислять раз в месяц. Начисляет раз в месяц. А аванс выплачивает не меньше половины. Ничем это не ограничивается.

Лада
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 57 разів
Подякували: 158 разів

Повідомлення Лада »

Кодекс законів про працю України
Стаття 115. Строки виплати заробітної плати
Заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (а в разі відсутності таких органів - представниками, обраними і уповноваженими трудовим колективом), але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.
У разі коли день виплати заробітної плати збігається з вихідним, святковим або неробочим днем, заробітна плата виплачується напередодні.
Розмір заробітної плати за першу половину місяця визначається колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (а в разі відсутності таких органів - представниками, обраними і уповноваженими трудовим колективом), але не менше оплати за фактично відпрацьований час з розрахунку тарифної ставки (посадового окладу) працівника.
Заробітна плата працівникам за весь час щорічної відпустки виплачується не пізніше ніж за три дні до початку відпустки.
Звичайно можна платити і аванс (виплата наперед) хоть щотижня, але зарплату нараховувати та виплачувати згідно табеля за першу половину та за другу половину місяця.
Табель - підстава для нарахування. Можна використовувати табель за місяць, але в ньому має бути підсумок за І-у половину.
Програміст сказав "та буде так" #smile3#

aniri
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 401 раз
Подякували: 1233 рази

Повідомлення aniri »

а табель обязательно вести на малом предприятии?

cometa
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення cometa »

В приведенной Вами цитате не сказано, что я должна обязательно рассчитывать зарплату за первую половину месяца. Если у меня оклады по 2000,00 грн и я в аванс буду начислять 1200 грн., я не нарушу законодательство ( это будет больше чем отработано) Я вот о чем. И не программисту решать, что предприятие укажет в кол.договоре. Или вы считаете, что я не права?

Берса
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2195 разів
Подякували: 3439 разів

Повідомлення Берса »

Его требуют при некоторых проверках. уменя требовали его только при проверке мин. труда и была проверка соцстраха по декретчице.

Лада
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 57 разів
Подякували: 158 разів

Повідомлення Лада »

aniri писав:а табель обязательно вести на малом предприятии?
Табель - підстава для нарахування.

cometa
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення cometa »

Да, налоговая у меня никогда не проверяла. Но Прокуратура, комиссия по труду требуют по любому поводу.

Olga_R
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 17 разів
Подякували: 39 разів

Повідомлення Olga_R »

cometa писав:
Да, налоговая у меня никогда не проверяла. Но Прокуратура, комиссия по труду требуют по любому поводу.
у нас и налоговая проверяла, правда мы крупные, и они взяли выборочно подразделения, но что то там "хотели увидеть"

Відповісти

Повернутись до “Зарплата, індексація”