Аванс или з/плата за первую и вторую половину месяца.

Tatjana25
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 29 разів
Подякували: 3 рази

Повідомлення Tatjana25 »

Тюша писав:
Tatjana25 писав:
irina2101 писав: Это действительно так?
Только что позвонилав Министерство доходов и сборов на гарячую линию там сказали НДФЛ считать за минусом ЕСВ т.е. НДФЛ 1100-ЕСВ 3,6% *15%
Не совсем понятно какой конкретно вопрос вы задали Минздоху по поводу "НДФЛ считать за минусом ЕСВ".
Если применительно к полной зарплате за месяц- тогда, как говорится "и коню понятно", а если за первую половину месяца-вопрос.Я ранее тоже считала НДФЛ с аванса за вычетом ЕСВ, но потом "начиталась" ИХ писем и рекомендаций-и решила в аванс не учитывать ЕСВ при подсчете НДФЛ, а в все учитывать к месячным доходам.
Как это не понятно какой вопрос?? я задала то что меня интересовало. При расчете з/п за 1-ю половину месяца т.е. аванса НДФЛ считать за минусом ЕСВ в части удержания либо начисленый аванс *15%. На что мне ответили НДФЛ считать за минусом ЕСВ

Счастливая
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1483 рази
Подякували: 559 разів

Повідомлення Счастливая »

Tatjana25 писав: А НСЛ за январь еще считаем как 573,5 да? Т.к. 609грн еще не утверждена
Почему, бюджет ведь утвердили.

READYN
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1267 разів
Подякували: 504 рази

Повідомлення READYN »

Подскажите, для расчета заплаты за 1 половину месяца за февраль,
берем 15 кал. дней?

Оксана 1
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 98 разів
Подякували: 644 рази

Повідомлення Оксана 1 »

READYN писав:Подскажите, для расчета заплаты за 1 половину месяца за февраль,
берем 15 кал. дней?
20 рабочих дней в месяце, до 15.02.2014 отработано 10 раб. дней (при 5-тидневке)

ИРИНА_ОК
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 62 рази
Подякували: 75 разів

Повідомлення ИРИНА_ОК »

Tatjana25 писав:
Тюша писав:
Tatjana25 писав: Только что позвонилав Министерство доходов и сборов на гарячую линию там сказали НДФЛ считать за минусом ЕСВ т.е. НДФЛ 1100-ЕСВ 3,6% *15%
Не совсем понятно какой конкретно вопрос вы задали Минздоху по поводу "НДФЛ считать за минусом ЕСВ".
Если применительно к полной зарплате за месяц- тогда, как говорится "и коню понятно", а если за первую половину месяца-вопрос.Я ранее тоже считала НДФЛ с аванса за вычетом ЕСВ, но потом "начиталась" ИХ писем и рекомендаций-и решила в аванс не учитывать ЕСВ при подсчете НДФЛ, а в все учитывать к месячным доходам.
Как это не понятно какой вопрос?? я задала то что меня интересовало. При расчете з/п за 1-ю половину месяца т.е. аванса НДФЛ считать за минусом ЕСВ в части удержания либо начисленый аванс *15%. На что мне ответили НДФЛ считать за минусом ЕСВ

НСЛ применяется к МЕСЯЧНОЙ з/п, следоват в аванс не учитывается

ВОТ ЭТО ДА
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 75 разів
Подякували: 3 рази

Повідомлення ВОТ ЭТО ДА »

Девочки, а подскажите пожалуйста не будет ошибкой, если я постоянно выдаю аванс в сумме 700 грн, а оклад у меня 1250 грн. Аванс 21-22 числа, а зарплата с 1 -3 числа? Налоги перечисляю в аванс все.

1111111111
Гений
Гений
Дякував (ла): 71 раз
Подякували: 111 разів

Повідомлення 1111111111 »

ВОТ ЭТО ДА писав:Девочки, а подскажите пожалуйста не будет ошибкой, если я постоянно выдаю аванс в сумме 700 грн, а оклад у меня 1250 грн. Аванс 21-22 числа, а зарплата с 1 -3 числа? Налоги перечисляю в аванс все.
нет не будет, самое главное что не меньше 55%

IRYNA11
Гений
Гений
Дякував (ла): 162 рази
Подякували: 41 раз

Повідомлення IRYNA11 »

Доброго дня!!!
Знову звертаюся до вас!!! Можливо мені хтось допоможе?????

Ми виплачуємо з/п 2 частинами. Наприклад оклад 1250
з/п за 1 половину лютого (людина працює 5 днів по 8 годин) буде: 1250 /20*10=625,00 - нарахований аванс, ПСП до авансу не застосовую

до сплати податків 625*3,6=22,50 ПФ
(625-22,50)*15%=90,38 ПДФО

на руки людині 625,00-22,50-90,38=512,12
та ПФ 36,8% - 230,00

Але прочитала консультацію податкової і тепер не знаю як робити правельно:
При виплаті авансу податок на доходи фізичних осіб перераховується до бюджету за першу половину місяця.
При цьому, алгоритм розрахунку податку на доходи фізичних осіб (із застосуванням ставок 15% та/або 17% та зі зменшенням суми нарахованої заробітної плати на суму єдиного соціального внеску та податкової соціальної пільги) не застосовується.

Тоді як правильно. Зовсім заплуталася, ДОПОМОЖІТЬ!!!!

Flory
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 20 разів
Подякували: 31 раз

Повідомлення Flory »

IRYNA11 писав:Доброго дня!!!
Знову звертаюся до вас!!! Можливо мені хтось допоможе?????

Ми виплачуємо з/п 2 частинами. Наприклад оклад 1250
з/п за 1 половину лютого (людина працює 5 днів по 8 годин) буде: 1250 /20*10=625,00 - нарахований аванс, ПСП до авансу не застосовую

до сплати податків 625*3,6=22,50 ПФ
(625-22,50)*15%=90,38 ПДФО

на руки людині 625,00-22,50-90,38=512,12
та ПФ 36,8% - 230,00

Але прочитала консультацію податкової і тепер не знаю як робити правельно:
При виплаті авансу податок на доходи фізичних осіб перераховується до бюджету за першу половину місяця.
При цьому, алгоритм розрахунку податку на доходи фізичних осіб (із застосуванням ставок 15% та/або 17% та зі зменшенням суми нарахованої заробітної плати на суму єдиного соціального внеску та податкової соціальної пільги) не застосовується.

Тоді як правильно. Зовсім заплуталася, ДОПОМОЖІТЬ!!!!
База податкових знань. Пікатегорія 103.07 порядок сплати (перерахування, повернення) податку. ПИТАННЯ: Чи потрібно при виплаті авансу одночасно нараховувати та перераховувати в бюджет ПДФО та чи необхідно для визначення бази для нарахування ПДФО зменшувати суму авансу на ЄВ?
ПОВНА ВІДПОВІДЬ: Відповідно до ст. 24 Закону України від 24 березня 1995 року № 108/95-ВР «Про оплату праці» із змінами та доповненнями заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (а в разі відсутності таких органів - представниками, обраними і уповноваженими трудовим колективом), але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.
Згідно зі пп. 168.1.2 п. 168.1 ст. 168 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року із змінами та доповненнями (далі - ПКУ) податок сплачується (перераховується) до бюджету під час виплати оподатковуваного доходу єдиним платіжним документом. Банки приймають платіжні документи на виплату доходу лише за умови одночасного подання розрахункового документа на перерахування цього податку до бюджету.
Пунктом 164.6 ст. 164 ПКУ передбачено, що під час нарахування доходів у формі заробітної плати база оподаткування визначається як нарахована заробітна плата, зменшена на суму єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, страхових внесків до Накопичувального фонду, а у випадках, передбачених законом, - обов’язкових страхових внесків до недержавного пенсійного фонду, які відповідно до закону сплачуються за рахунок заробітної плати працівника, а також на суму податкової соціальної пільги за її наявності.
Враховуючи вищевикладене, при виплаті авансу податок на доходи фізичних осіб перераховується до бюджету за першу половину місяця.

Три года при начислении аванса не применяла НСП, а вот 3,6% отминусовывала при начислении ПДФО в аванс. Теперь не буду. Спасибо, что подняли этот вопрос. Век живи, век учись.

IRYNA11
Гений
Гений
Дякував (ла): 162 рази
Подякували: 41 раз

Повідомлення IRYNA11 »

А як бути тоді з розрахунком авансу??? Я все більше і більше заплутуюсь!!!!!

Відповісти

Повернутись до “Зарплата, індексація”