Начисление аванса, помогите!
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 789 разів
- Подякували: 1308 разів
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 57 разів
- Подякували: 158 разів
cometa писав:В приведенной Вами цитате не сказано, что я должна обязательно рассчитывать зарплату за первую половину месяца. Если у меня оклады по 2000,00 грн и я в аванс буду начислять 1200 грн., я не нарушу законодательство ( это будет больше чем отработано) Я вот о чем. И не программисту решать, что предприятие укажет в кол.договоре. Или вы считаете, что я не права?
Для бухгалтера "визначається" можна трактувати як "розраховується". Можна заплатити більше, сплативши відповідні податки, а потім - перерахувати в розрізі місяця, бо бувають надбавки і т.п.Розмір заробітної плати за першу половину місяця визначається... , але не менше оплати за фактично відпрацьований час з розрахунку тарифної ставки (посадового окладу) працівника.
Але є фраза "за фактично відпрацьований час". Бухгалтер - робить і відповідає, програміст - реалізує згідно закону, за вимогою підприємства, і не вирішує, а пропонує, не відповідає за те, що бухгалтер щось не так зробив згідно законодавства, не перевірив після програміста #smile3#
Наголошу ще раз: говоримо про з/п, а не про аванс.
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 2170 разів
- Подякували: 4361 раз
Да, к авансу НЛС не применяют, только при расчете з/платы за весь месяц.
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 195 разів
- Подякували: 15 разів
Підкажіть, будь-ласка, аванс плачу в розмрі 53%, один з працівників був на лікарняному по 10 квітня, як правильно порахувати суму авансудля цього працівника?
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 461 раз
- Подякували: 520 разів
Посчитайте за фактически отработанное и больничныеГалина_2004 писав:Підкажіть, будь-ласка, аванс плачу в розмрі 53%, один з працівників був на лікарняному по 10 квітня, як правильно порахувати суму авансудля цього працівника?
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 195 разів
- Подякували: 15 разів
Я так і думала зробити, але засумнівалась, чи так буде грамотно, тому що всім у відсотках, а одному за фактично відпрацьований час.