Неповний робочий день. Як табелювати?

pakarabama
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 22 рази
Подякували: 2 рази

Повідомлення pakarabama »

На підприємстві всі працівники оформлені на неповний робочий день. Тобто в табелі робочого часу замість 8 годин кожного дня стоїть 4 години. Так, наприклад, у січні 2012 року 20 робочих днів - тоді відпрацьовано 10 робочих днів. Водночас, у лютому 2012 р. 21 робочий день, і якщо рахувати по 4 години робочих годин щодня у цьому місяці - виходить 10.5 робочих днів. Попередній бухгалтер, для того, щоб було ціле число робочих днів, табелювала останні 2 робочі дні місяця по 2 години. Тобто, у лютому виходить 10 робочих днів. Головний бухгалтер говорить, що все вірно, і потрібно щоб було ціле число робочих днів. Розумних пояснень щодо цього я не отримала. Як на мене, необхідно табелювати всі дні по 4 години. По-переше, тому що працівники втрачають зарплату за 4 години (1 день), а по-друге, не бачу законних підстав в табелі проставляти по 2 години робочого дня, тільки для того, щоб було ціле число.
Шановні бухгалтера, можливо я чогось не знаю або не розумію в цьому питанні. Яка ваша думка із зазначеного питання.

pakarabama
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 22 рази

Повідомлення pakarabama »

Невже ніхто не знає?

Foks
Гений
Гений
Дякував (ла): 20 разів
Подякували: 36 разів

Повідомлення Foks »

Я работникам на неполном рабочем дне проставляю количество отработанных часов каждый день. Например, февраль - отработан 21 рабочий день по 4 часа, итого 84 часа. За отработанное время и зарплату начисляю, исходя из ставки за 8-ми часовой рабочий день.

сотрудник
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 45 разів
Подякували: 83 рази

Повідомлення сотрудник »

pakarabama писав:На підприємстві всі працівники оформлені на неповний робочий день. Тобто в табелі робочого часу замість 8 годин кожного дня стоїть 4 години. Так, наприклад, у січні 2012 року 20 робочих днів - тоді відпрацьовано 10 робочих днів. Водночас, у лютому 2012 р. 21 робочий день, і якщо рахувати по 4 години робочих годин щодня у цьому місяці - виходить 10.5 робочих днів. Попередній бухгалтер, для того, щоб було ціле число робочих днів, табелювала останні 2 робочі дні місяця по 2 години. Тобто, у лютому виходить 10 робочих днів. Головний бухгалтер говорить, що все вірно, і потрібно щоб було ціле число робочих днів. Розумних пояснень щодо цього я не отримала. Як на мене, необхідно табелювати всі дні по 4 години. По-переше, тому що працівники втрачають зарплату за 4 години (1 день), а по-друге, не бачу законних підстав в табелі проставляти по 2 години робочого дня, тільки для того, щоб було ціле число.
Шановні бухгалтера, можливо я чогось не знаю або не розумію в цьому питанні. Яка ваша думка із зазначеного питання.
Сумбурно написано.
По-моему,так отработано 20 р.д по 4 часа в январе ;21 р.д. в феврале.Приказ составлен ведь на неполный раб.день ,а не месяц.

IrinkaSvetl
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1696 разів
Подякували: 3006 разів

Повідомлення IrinkaSvetl »

1. http://legalexpert.in.ua/komkodeks/kzot ... 45-56.html Стаття 56. Неповний робочий час (с комментариями)
2. http://www.vip-advocate.com.ua/vidi_rob ... chasu.html Неповний робочий час (неповний робочий день, неповний робочий тиждень) Зразок заяви про встановлення неповного робочого часу. Зразок наказу про встановлення неповного робочого дня
3. http://www.korosten.in.ua/index.php?page=1528 Документальне оформлення переведення працівників на неповний робочий день

Лиманская
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 3 рази

Повідомлення Лиманская »

а как отразиться оплата труда ниже минимальной зарплаты на стаже?

сотрудник
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 45 разів
Подякували: 83 рази

Повідомлення сотрудник »

Лиманская писав:а как отразиться оплата труда ниже минимальной зарплаты на стаже?
Вы о страховом ,для ПФ?
пропорционально.Т.е. в стаж полный месяц не пойдет

Відповісти

Повернутись до “Зарплата, індексація”