На підприємстві всі працівники оформлені на неповний робочий день. Тобто в табелі робочого часу замість 8 годин кожного дня стоїть 4 години. Так, наприклад, у січні 2012 року 20 робочих днів - тоді відпрацьовано 10 робочих днів. Водночас, у лютому 2012 р. 21 робочий день, і якщо рахувати по 4 години робочих годин щодня у цьому місяці - виходить 10.5 робочих днів. Попередній бухгалтер, для того, щоб було ціле число робочих днів, табелювала останні 2 робочі дні місяця по 2 години. Тобто, у лютому виходить 10 робочих днів. Головний бухгалтер говорить, що все вірно, і потрібно щоб було ціле число робочих днів. Розумних пояснень щодо цього я не отримала. Як на мене, необхідно табелювати всі дні по 4 години. По-переше, тому що працівники втрачають зарплату за 4 години (1 день), а по-друге, не бачу законних підстав в табелі проставляти по 2 години робочого дня, тільки для того, щоб було ціле число.
Шановні бухгалтера, можливо я чогось не знаю або не розумію в цьому питанні. Яка ваша думка із зазначеного питання.
Неповний робочий день. Як табелювати?
-
pakarabama
- Профи
- Дякував (ла): 22 рази
- Подякували: 2 рази
-
pakarabama
- Профи
- Дякував (ла): 22 рази
- Подякували: 2 рази
-
Foks
- Гений

- Дякував (ла): 20 разів
- Подякували: 36 разів
Я работникам на неполном рабочем дне проставляю количество отработанных часов каждый день. Например, февраль - отработан 21 рабочий день по 4 часа, итого 84 часа. За отработанное время и зарплату начисляю, исходя из ставки за 8-ми часовой рабочий день.
-
сотрудник
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 45 разів
- Подякували: 83 рази
Сумбурно написано.pakarabama писав:На підприємстві всі працівники оформлені на неповний робочий день. Тобто в табелі робочого часу замість 8 годин кожного дня стоїть 4 години. Так, наприклад, у січні 2012 року 20 робочих днів - тоді відпрацьовано 10 робочих днів. Водночас, у лютому 2012 р. 21 робочий день, і якщо рахувати по 4 години робочих годин щодня у цьому місяці - виходить 10.5 робочих днів. Попередній бухгалтер, для того, щоб було ціле число робочих днів, табелювала останні 2 робочі дні місяця по 2 години. Тобто, у лютому виходить 10 робочих днів. Головний бухгалтер говорить, що все вірно, і потрібно щоб було ціле число робочих днів. Розумних пояснень щодо цього я не отримала. Як на мене, необхідно табелювати всі дні по 4 години. По-переше, тому що працівники втрачають зарплату за 4 години (1 день), а по-друге, не бачу законних підстав в табелі проставляти по 2 години робочого дня, тільки для того, щоб було ціле число.
Шановні бухгалтера, можливо я чогось не знаю або не розумію в цьому питанні. Яка ваша думка із зазначеного питання.
По-моему,так отработано 20 р.д по 4 часа в январе ;21 р.д. в феврале.Приказ составлен ведь на неполный раб.день ,а не месяц.
-
IrinkaSvetl
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 1696 разів
- Подякували: 3006 разів
1. Стаття 56. Неповний робочий час (с комментариями)
2. Неповний робочий час (неповний робочий день, неповний робочий тиждень) Зразок заяви про встановлення неповного робочого часу. Зразок наказу про встановлення неповного робочого дня
3. Документальне оформлення переведення працівників на неповний робочий день
2. Неповний робочий час (неповний робочий день, неповний робочий тиждень) Зразок заяви про встановлення неповного робочого часу. Зразок наказу про встановлення неповного робочого дня
3. Документальне оформлення переведення працівників на неповний робочий день