Начисление аванса, помогите!
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 435 разів
- Подякували: 31 раз
Сегодня, 22 марта, нужно выплатить аванс работникам. Как начислить аванс: исходя из фактического начисления заработной платы с 1 по 16 число, или с 1 по 15 число, или с 1 по 21 число, чтобы не нарушить действующее законодательство?
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 2642 рази
- Подякували: 1922 рази
За отработанное время с 01 по 15 число.Юлия11 писав:Сегодня, 22 марта, нужно выплатить аванс работникам. Как начислить аванс: исходя из фактического начисления заработной платы с 1 по 16 число, или с 1 по 15 число, или с 1 по 21 число, чтобы не нарушить действующее законодательство?
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 18 разів
- Подякували: 354 рази
Я с вами согласнаcometa писав:За отработанное время с 01 по 15 число.Юлия11 писав:Сегодня, 22 марта, нужно выплатить аванс работникам. Как начислить аванс: исходя из фактического начисления заработной платы с 1 по 16 число, или с 1 по 15 число, или с 1 по 21 число, чтобы не нарушить действующее законодательство?
-
- Гений
- Дякував (ла): 562 рази
- Подякували: 131 раз
А я нет. Аванс должен выплачиваться за число дней, не меньшее, чем уже отработано согласно табелю учета рабочего времени. А это значит, если платите сегодня, то как минимум по вчерашний день.lara777 писав:Я с вами согласнаcometa писав:За отработанное время с 01 по 15 число.Юлия11 писав:Сегодня, 22 марта, нужно выплатить аванс работникам. Как начислить аванс: исходя из фактического начисления заработной платы с 1 по 16 число, или с 1 по 15 число, или с 1 по 21 число, чтобы не нарушить действующее законодательство?
- Тюша
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 2126 разів
- Подякували: 5235 разів
Я расчитываю количество отработанных дней с 1-15 каждого месяца, и начисляю по этим данным.
Причем беру только с оклада, а все надбавки и пр. выплачиваю в конце месяца
Причем беру только с оклада, а все надбавки и пр. выплачиваю в конце месяца
-
- Гений
- Дякував (ла): 562 рази
- Подякували: 131 раз
«Розмір заробітної плати за першу половину місяця визначається колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (а в разі відсутності таких органів – представниками, обраними і уповноваженими трудовим колективом), але не менше оплати за фактично відпрацьований час з розрахунку тарифної ставки (посадового окладу) працівника».
Читаем одно и то же, но понимаем его по разному. Я понимаю буквально: НЕ МЕНШЕ ОПЛАТИ ЗА ФАКТИЧНО ВІДПРАЦЬОВАНИЙ ЧАС.
Читаем одно и то же, но понимаем его по разному. Я понимаю буквально: НЕ МЕНШЕ ОПЛАТИ ЗА ФАКТИЧНО ВІДПРАЦЬОВАНИЙ ЧАС.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 18 разів
- Подякували: 354 рази
Согласно Стаття 115. КЗТ "Строки виплати заробітної платиЛанаСвет писав:а я беру 55% от зар.платы, т.к. никто не болеет и все отрабатывают полный месяц.
Заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (а в разі відсутності таких органів - представниками, обраними і уповноваженими трудовим колективом), але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.
У разі коли день виплати заробітної плати збігається з вихідним, святковим або неробочим днем, заробітна плата виплачується напередодні.
Розмір заробітної плати за першу половину місяця визначається колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (а в разі відсутності таких органів - представниками, обраними і уповноваженими трудовим колективом), але не менше оплати за фактично відпрацьований час з розрахунку тарифної ставки (посадового окладу) працівника.
Заробітна плата працівникам за весь час щорічної відпустки виплачується не пізніше ніж за три дні до початку відпустки. "
Так как в данной статье речь идет о заработной плате за первую половину месяца (аванс), то зарплата должна рассчитываться исходя из фактического отработаного времени в периоде с 1 по 15 числа.
Процентовкой рассчитывать аванс нельзя.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 1966 разів
- Подякували: 3127 разів
Во блин! Я раньше рассчитывала исходя из фактически отработанного времени, потом узнала о "не менее 50%" и стала выплачивать в аванс 55%.
А если в коллективном договоре прописать эти 55%?
А если в коллективном договоре прописать эти 55%?