Начисление аванса, помогите!

Юлия11
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 435 разів
Подякували: 31 раз

Повідомлення Юлия11 »

Сегодня, 22 марта, нужно выплатить аванс работникам. Как начислить аванс: исходя из фактического начисления заработной платы с 1 по 16 число, или с 1 по 15 число, или с 1 по 21 число, чтобы не нарушить действующее законодательство?

cometa
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2642 рази
Подякували: 1922 рази

Повідомлення cometa »

Юлия11 писав:Сегодня, 22 марта, нужно выплатить аванс работникам. Как начислить аванс: исходя из фактического начисления заработной платы с 1 по 16 число, или с 1 по 15 число, или с 1 по 21 число, чтобы не нарушить действующее законодательство?
За отработанное время с 01 по 15 число.

lara777
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 18 разів
Подякували: 354 рази

Повідомлення lara777 »

cometa писав:
Юлия11 писав:Сегодня, 22 марта, нужно выплатить аванс работникам. Как начислить аванс: исходя из фактического начисления заработной платы с 1 по 16 число, или с 1 по 15 число, или с 1 по 21 число, чтобы не нарушить действующее законодательство?
Я с вами согласна

Antonl
Гений
Гений
Дякував (ла): 562 рази
Подякували: 131 раз

Повідомлення Antonl »

lara777 писав:
cometa писав:
Я с вами согласна
А я нет. Аванс должен выплачиваться за число дней, не меньшее, чем уже отработано согласно табелю учета рабочего времени. А это значит, если платите сегодня, то как минимум по вчерашний день.

ЛанаСвет
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 16 разів
Подякували: 15 разів

Повідомлення ЛанаСвет »

а я беру 55% от зар.платы, т.к. никто не болеет и все отрабатывают полный месяц.

Тюша
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2126 разів
Подякували: 5235 разів

Повідомлення Тюша »

Я расчитываю количество отработанных дней с 1-15 каждого месяца, и начисляю по этим данным.
Причем беру только с оклада, а все надбавки и пр. выплачиваю в конце месяца

Antonl
Гений
Гений
Дякував (ла): 562 рази
Подякували: 131 раз

Повідомлення Antonl »

«Розмір заробітної плати за першу половину місяця визначається колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (а в разі відсутності таких органів – представниками, обраними і уповноваженими трудовим колективом), але не менше оплати за фактично відпрацьований час з розрахунку тарифної ставки (посадового окладу) працівника».
Читаем одно и то же, но понимаем его по разному. Я понимаю буквально: НЕ МЕНШЕ ОПЛАТИ ЗА ФАКТИЧНО ВІДПРАЦЬОВАНИЙ ЧАС.

cometa
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2642 рази
Подякували: 1922 рази

Повідомлення cometa »

Согласна с Тюшей и ЛанаСвет. Либо 55%, либо за отработанное с 01 по 15 . Я делаю как Тюша. Antonl вы решили пошутить. Нигде и никто не считает аванс по вчерашний день.

lara777
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 18 разів
Подякували: 354 рази

Повідомлення lara777 »

ЛанаСвет писав:а я беру 55% от зар.платы, т.к. никто не болеет и все отрабатывают полный месяц.
Согласно Стаття 115. КЗТ "Строки виплати заробітної плати

Заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (а в разі відсутності таких органів - представниками, обраними і уповноваженими трудовим колективом), але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.

У разі коли день виплати заробітної плати збігається з вихідним, святковим або неробочим днем, заробітна плата виплачується напередодні.

Розмір заробітної плати за першу половину місяця визначається колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (а в разі відсутності таких органів - представниками, обраними і уповноваженими трудовим колективом), але не менше оплати за фактично відпрацьований час з розрахунку тарифної ставки (посадового окладу) працівника.

Заробітна плата працівникам за весь час щорічної відпустки виплачується не пізніше ніж за три дні до початку відпустки. "

Так как в данной статье речь идет о заработной плате за первую половину месяца (аванс), то зарплата должна рассчитываться исходя из фактического отработаного времени в периоде с 1 по 15 числа.
Процентовкой рассчитывать аванс нельзя.

tunika
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1966 разів
Подякували: 3127 разів

Повідомлення tunika »

Во блин! Я раньше рассчитывала исходя из фактически отработанного времени, потом узнала о "не менее 50%" и стала выплачивать в аванс 55%.
А если в коллективном договоре прописать эти 55%?

Відповісти

Повернутись до “Зарплата, індексація”