=РОЗРАХУНОК КОМПЕНСАЦІЇ ЗА НЕВИКОРИСТАНУ ВІДПУСТКУ=

SMSka2017
УченикУченик
Дякував (ла): 2 рази

Повідомлення SMSka2017 »

Natalenna писав:
SMSka2017 писав:Добрый день! Подскажите, могу ли выплатить расчетные сотруднику за день до приказа об увольнении? Увольняется человек 14-го числа, но в этот день не будет доступа к Клиент-банку. Могу ли выплатить копменсацию 13-го?
Спасибо!
ви можете зробити наказ 13-го, хоча так не прийнято виплачувати, оскільки людина може не вийти на роботу в останній день...
А як же 13-го, якщо 14-го ще працює і за 14-те повинна нарахувати зп?

Наталья Т
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 13 разів
Подякували: 18 разів

Повідомлення Наталья Т »

Доброе утро. Подскажите пожалуйста, при расчете компенсации за неиспользованный отпуск при увольнении, я так понимаю, необходимо учитывать коэффициент повышения оклада, а при расчете больничных его тоже надо учитывать?

Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 3872 рази
Подякували: 3194 рази

Повідомлення Natalenna »

SMSka2017 писав:
Natalenna писав:
SMSka2017 писав:Добрый день! Подскажите, могу ли выплатить расчетные сотруднику за день до приказа об увольнении? Увольняется человек 14-го числа, но в этот день не будет доступа к Клиент-банку. Могу ли выплатить копменсацию 13-го?
Спасибо!
ви можете зробити наказ 13-го, хоча так не прийнято виплачувати, оскільки людина може не вийти на роботу в останній день...
А як же 13-го, якщо 14-го ще працює і за 14-те повинна нарахувати зп?
ви 13-го видаєте наказ звільнити 14-го підставою для наказу є заява людини у якій вона пише, коли хоче розірвати договір з вами.
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво

ИркаЮрковна
УченикУченик
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення ИркаЮрковна »

Доброго дня чи ночі)
Допоможіть розібратися в ситуації.
31.03 звільнили працівника, а лише 14.04 нарахували компенсацію відпустки 268,91, з суми вирахували лише військовий збір, а ПДФО не вирахували (попередній бухгалтер стверджувала, що цього робити не потрібно....може, я чогось не знаю і є якісь умови, при яких не сплачується він...)
ситуацію з несплатою податку можна виправити тим, були помилково надлишково перераховані кошти в бюджет, тобто я у дф1 покажу, що ми заплатили його.
а що робити з тим, що на руки ми видали фактично більше, ніж мали видати?
буду дуже вдячна за будь-яку підказку

Week_end
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 52 рази
Подякували: 19 разів

Повідомлення Week_end »

ИркаЮрковна писав:Доброго дня чи ночі)
31.03 звільнили працівника, а лише 14.04 нарахували компенсацію відпустки 268,91, з суми вирахували лише військовий збір, а ПДФО не вирахували (попередній бухгалтер стверджувала, що цього робити не потрібно....може, я чогось не знаю і є якісь умови, при яких не сплачується він...)
ситуацію з несплатою податку можна виправити тим, були помилково надлишково перераховані кошти в бюджет, тобто я у дф1 покажу, що ми заплатили його.
На компенсацию, которая рассчитывается уже уволенному сотруднику, не начисляется только евс, пдфо необходимо было удержать обязательно. Если выдали уволенному больше, то тут либо его просить вернуть разницу, либо вносить самостоятельно данную сумму за него.

Ktyjxrf
УченикУченик

Повідомлення Ktyjxrf »

Week_end писав:
ИркаЮрковна писав:Доброго дня чи ночі)
На компенсацию, которая рассчитывается уже уволенному сотруднику, не начисляется только евс, пдфо необходимо было удержать обязательно. Если выдали уволенному больше, то тут либо его просить вернуть разницу, либо вносить самостоятельно данную сумму за него.
А почему ЕСВ не облагаеться ?

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1931 раз
Подякували: 6619 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

Ktyjxrf писав:А почему ЕСВ не облагаеться ?
Тут відповідь https://news.dtkt.ua/ua/labor/social-protection/38313

Ktyjxrf
УченикУченик

Повідомлення Ktyjxrf »

Tasa писав:
Ktyjxrf писав:А почему ЕСВ не облагаеться ?
Тут відповідь https://news.dtkt.ua/ua/labor/social-protection/38313
А если я выплатила в июне компенсацию уволенному сотруднику и ЕСВ уплатила , что делать? оставить как есть или подать корегуючу?

Week_end
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 52 рази
Подякували: 19 разів

Повідомлення Week_end »

Подавайте, раз начисления у Вас прошли позже. В отчете по ЕСВ этой суммы по уволенному сотруднику быть не должно. Она отражается только в 1-ДФ как "інші доходи".

ИркаЮрковна
УченикУченик
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення ИркаЮрковна »

а каким документом внести сумму (работник согласен вернуть)? Просто приходный кассовый?

Відповісти

Повернутись до “Відпускні”