= РОЗРАХУНОК ВІДПУСКНИХ =

Вечірка
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 909 разів
Подякували: 548 разів

Повідомлення Вечірка »

K@nfetk@ писав:Девочки, проверьте, пожалуйста, правильно ли я рассчитала отпускные?

Отпуск с 25.07.12. Расчетный период - июль 2011 -июнь 2012. Работает с 13.05.2012. В феврале брал 12 кал.дней бесплатного отпуска. Зарплата за 12 мес. составила 18979,30 грн.

Среднедневной заработок= 18979,30 / (366-12-10) = 55,17.

Сумма отпускных = 55,17*24 = 1324,08.

И вопрос еще: 1) мы с этими отпускными поступаем так как и с з/п? удерживаем 3,6%, 15% и начисляем ЕСВ?
работает с 11 года, правильно я понимаю?
да, отпуск за свой счет отнимается, удержания/начисления как и из зарплаты

K@nfetk@
Мыслитель
Мыслитель
Дякував (ла): 37 разів

Повідомлення K@nfetk@ »

Вечірка писав:
K@nfetk@ писав:Девочки, проверьте, пожалуйста, правильно ли я рассчитала отпускные?

Отпуск с 25.07.12. Расчетный период - июль 2011 -июнь 2012. Работает с 13.05.2012. В феврале брал 12 кал.дней бесплатного отпуска. Зарплата за 12 мес. составила 18979,30 грн.

Среднедневной заработок= 18979,30 / (366-12-10) = 55,17.

Сумма отпускных = 55,17*24 = 1324,08.

И вопрос еще: 1) мы с этими отпускными поступаем так как и с з/п? удерживаем 3,6%, 15% и начисляем ЕСВ?
работает с 11 года, правильно я понимаю?
да, отпуск за свой счет отнимается, удержания/начисления как и из зарплаты
Да, работает с 2011! Спасибо большое за ответ!

NewBuh
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 10 разів

Повідомлення NewBuh »

Девочки, подскажите , у меня работник с 6 июля по 29 в отпуске.За этот период я начислила отпускные, заплатила ЕСВ из той суммы и потом удержала подоходный 15%. Но есть еще рабочие дни с 2.07пожалуйста по 5 .07 и 29,30 июля, тут мне нужно начислить зарплату исходя из мин. ставки 1102 грн ( т.е. высчитать з/п в день и умнож .на 6дней) и снова применить ЕСВ 3,6% , НДФЛ и ЕСВ36,8%?
И все удержания (из отпускных и из з/п ) уплатить отдельными суммами?

Kristin
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 402 рази
Подякували: 178 разів

Повідомлення Kristin »

Да, все правильно.

Наталія Солило
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 7 разів
Подякували: 8 разів

Повідомлення Наталія Солило »

Як розрахувати середню з/п , якщо у січні та грудні був встановлений з ініціативи власника неповний роб. день в грудні, січні 10 роб. днів (40 год), тобто за день відпрацьовано 4 години.

Ин
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 5117 разів
Подякували: 17317 разів

Повідомлення Ин »

Мацюк Наталія писав:Як розрахувати середню з/п , якщо у січні та грудні був встановлений з ініціативи власника неповний роб. день в грудні, січні 10 роб. днів (40 год), тобто за день відпрацьовано 4 години.
так саме як і при повному робочому дні, просто сума за день буде меньша, ніж за повний робочий:
з-та за 12 попередніх місяців/ 356 к.д.= середньодена з/та х к-ть кал. днів відпустки.

Наталія Солило
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 7 разів
Подякували: 8 разів

Повідомлення Наталія Солило »

Ин писав:
Мацюк Наталія писав:Як розрахувати середню з/п , якщо у січні та грудні був встановлений з ініціативи власника неповний роб. день в грудні, січні 10 роб. днів (40 год), тобто за день відпрацьовано 4 години.
так саме як і при повному робочому дні, просто сума за день буде меньша, ніж за повний робочий:
з-та за 12 попередніх місяців/ 356 к.д.= середньодена з/та х к-ть кал. днів відпустки.
Є лист Мін праці, де зазначено, що при розрахунку середньої з/п в умовах неповного дня треба віднімати не лише святкові і неробочі, а й ті дні робота в яких не проводилась, а також виключати час протягом якого заробіток зберігався часково. У моїй ситуації в робочий день, коли всі стандартно відпрацювали 8 год, ми працювали 4 год, за місяць таких "неповних" 10 днів. Я не розумію ці мої "неповні" дні - це час протягом якого заробіток зберігався часково???

Валюша с
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1530 разів
Подякували: 1615 разів

Повідомлення Валюша с »

Татьяна бух писав:
Rifma писав:ребята, подскажите, если отпуск переходящий (кусок в одном месяце, кусок- в другом), как быть с НДФЛ, с НСЛ? СПАСИБО!
НДФЛ И ед.взнос рассчитывают помесячно, а перечисляют одной суммой. Если на момент начисления отпускных общий месячный доход не известен, то лучше НСЛ не применять.
А если известен! Девочки ситуация след. (проверьте пож.#blush# )
Дир идет в отпуск с 27.07 по 10.07 - на 15 к.д. , 13.08 -выход на работу (11 и 12 вых.)
Я хочу начислить выплатить зп за июль месяц + отпускные за 5 дней отпуска в июле с применением НСЛ - можно в этом случае применить НСЛ?,
а с остальных 10 дней отпуска переходящих в август заплатить НДФЛ без применения НСЛ! Правильно или нет?#g_cray2#
И нужно применять коэффициент к отпускным если оклад повышался???:-({|=

Романтика
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1353 рази
Подякували: 936 разів

Повідомлення Романтика »

Валюша с писав: Дир идет в отпуск с 27.07 по 10.07 - на 15 к.д. , 13.08 -выход на работу (11 и 12 вых.)
Я хочу начислить выплатить зп за июль месяц + отпускные за 5 дней отпуска в июле с применением НСЛ - можно в этом случае применить НСЛ?,
а с остальных 10 дней отпуска переходящих в август заплатить НДФЛ без применения НСЛ! Правильно или нет?#g_cray2# #g_crazy#
Можете делать выплату за июль с применением НСЛ, потом еще в августе при начислении з/п сделаете перерасчтет з/п+отпускные с учетом НСЛ за август
Пунктом 10 Порядку № 100 передбачено коригування сум виплат, що обчислюються виходячи із середньої заробітної плати.

Згідно з абзацом першим п. 10 Порядку № 100 у випадках підвищення тарифних ставок та посадових окладів на підприємстві, в установі, організації відповідно до актів законодавства, а також за рішеннями, передбаченими в колективних договорах (угодах), як у розрахунковому періоді, так і в періоді, протягом якого за працівником зберігається середній заробіток, заробітна плата, уключаючи премії та інші виплати, що враховуються при обчисленні середньої заробітної плати, за проміжок часу до підвищення коригуються на коефіцієнт їх підвищення.

Якщо ж підвищення відбулося в періоді, коли за працівником зберігався середній заробіток, такий середній заробіток коригують у частині, що стосується днів збереження заробітної плати від дня підвищення тарифних ставок (окладів), — абзац другий п. 10 Порядку № 100.

Здійснювати коригування заробітної плати згідно з вимогами п. 10 Порядку № 100 бюджетні установи та організації мають обов'язково. На госпрозрахункових підприємствах коригування заробітної плати провадиться з урахуванням їх фінансових можливостей, але, на думку Мінпраці, не може не здійснюватися взагалі. Можливе тільки зниження коефіцієнти коригування (див. лист Мінпраці від 24.10.2008 р. № 696/13/84-08).

ОксанаAL
УченикУченик

Повідомлення ОксанаAL »

Работала, работала, прочитала все тему и запутала сама себя. Подскажите, пожалуйста, права ли я. Для расчета отпускных берем заработок за 12 месяцев (например: январь 2011 - декабрь 2011) за исключением (согл. Порядка 100) в моем случае:
- мат. помощь к юбилейным датам, на лечение и др.
- стоимость подарков к праздникам (День Коммунальника)
- компенсация за неиспользованный отпуск (не при увольнении)
При этом интересует должна ли я исключить из заработка за 12 месяцев:
- премию ко Дню Коммунальника
- доначисленную заработною плату в октябре 2011 за период ноябрь-декабрь 2010 и январь 2011
- индексацию за август, сентябрь 2011
А так же какую сумму больничных включать если: начислено работнику 500 грн. После проверки ФСС ТВП установлено, что сумма больничных завышена, т.е. должна составлять 450 грн. moody smiley: moody smiley: moody smiley:
Да чуть не забыла. Когда была проверка из ФСС ТВП из среднего заработка "Премию ко Дню Коммунальника" не исключали, а прибавляли пропорционально отработанным дням в месяце начисления.

Відповісти

Повернутись до “Відпускні”