Стаття 10. Порядок надання щорічних відпусток
... Право працівника на щорічні основну та додаткові відпустки повної тривалості у перший рік роботи настає після закінчення
шести місяців безперервної роботи на даному підприємстві.
У разі надання працівникові зазначених щорічних відпусток до
закінчення шестимісячного терміну безперервної роботи їх
тривалість визначається пропорційно до відпрацьованого часу, за
винятком випадків, передбачених частиною сьомою цієї статті.
Щорічні відпустки повної тривалості до настання
шестимісячного терміну безперервної роботи у перший рік роботи на
даному підприємстві за бажанням працівника надаються:
1) жінкам - перед відпусткою у зв'язку з вагітністю та
пологами або після неї, а також жінкам, які мають двох і більше
дітей віком до 15 років або дитину-інваліда;
2) інвалідам;
3) особам віком до вісімнадцяти років;
4) чоловікам, дружини яких перебувають у відпустці у зв'язку
з вагітністю та пологами;
5) особам, звільненим після проходження строкової військової
або альтернативної (невійськової) служби, якщо після звільнення із
служби вони були прийняті на роботу протягом трьох місяців, не
враховуючи часу переїзду до місця проживання; { Пункт 5 частини
сьомої статті 10 із змінами, внесеними згідно із Законом N 1276-VI
( 1276-17 ) від 16.04.2009 }
6) сумісникам - одночасно з відпусткою за основним місцем
роботи;
7) працівникам, які успішно навчаються в навчальних закладах
та бажають приєднати відпустку до часу складання іспитів, заліків,
написання дипломних, курсових, лабораторних та інших робіт,
передбачених навчальною програмою;
8) працівникам, які не використали за попереднім місцем
роботи повністю або частково щорічну основну відпустку і не
одержали за неї грошової компенсації;
9) працівникам, які мають путівку (курсівку) для
санаторно-курортного (амбулаторно-курортного) лікування;
10) батькам - вихователям дитячих будинків сімейного типу;
11) в інших випадках, передбачених законодавством,
колективним або трудовим договором.
...
Он отработал в сентябре уже будет 2 года, в отпуске не был, в сентябре 2012 был год как он работает,в отпуск я его не отправляла,отправляю только сейчас ,получается что он никак не может получить отпускные за период сент 11-сент12,т.к. я их не начислила..?
MILANA писав:У меня сотрудник был принят в сентябре 2012 г. , с этих пор я не отправляла его отпуск ,сейчас отправляю первый раз,он напомнил,что ему должны выплатить отпускные,как же их выплатить за первый год работы ?если отпускные эти не начислялись??
Вы пишите, что принят в 2012, а на самом деле в 2011? Как начислите, так и выплатите. Компенсация не выплачивается, если не использован отпуск в 24 дня/год. Отправьте в 2 отпуска, т.е на 48 к.д. или ч/з месяц в следующий и т.д. варианты на Ваше усмотрение.
MILANA писав:Он отработал в сентябре уже будет 2 года, в отпуске не был, в сентябре 2012 был год как он работает,в отпуск я его не отправляла,отправляю только сейчас ,получается что он никак не может получить отпускные за период сент 11-сент12,т.к. я их не начислила..?
Правильная мысль пока вы их не начислите, работник отпускныке не получит. А бухгалтер начисляет отпускные на основании приказа где написано продолжительность отпуска в кал днях. Вот будет там предоставить отпуск 48 кал дней за отработанный период с сен.2011 по сен.2013 вот вы и начислите отпускные за 48 дней и выплатите работнику за 3 дня до начала отпуска.
Подскажите, пожалуйста, с отпускными, начисляю впервые.
Работник был принят 01.04.2012. С 01 июля 2013 года идёт в отпуск и после отпуска сразу уволняется.
1) За 3 дня до отпуска расчетные не выплачивались, есть заявление, чтоб выплатить в день аванса, т.е. сегодня 22-го. Так возможно? Или надо было 5 июля выплатить в день выплаты з/пл за 2 пол. июня?
2) Для расчета отпускных мне брать фонд з/пл за год с 01.04.12 по 01.04.13?
3) В последний день отпуска и соответственно это будет являться последним днем увольнения, нужно выплатить компенсацию отпуска за 2 месяца май и июнь 2013. Верно?
Blanka писав:Подскажите, пожалуйста, с отпускными, начисляю впервые.
Работник был принят 01.04.2012. С 01 июля 2013 года идёт в отпуск и после отпуска сразу уволняется.
1) За 3 дня до отпуска расчетные не выплачивались, есть заявление, чтоб выплатить в день аванса, т.е. сегодня 22-го. Так возможно? Или надо было 5 июля выплатить в день выплаты з/пл за 2 пол. июня?
2) Для расчета отпускных мне брать фонд з/пл за год с 01.04.12 по 01.04.13?
3) В последний день отпуска и соответственно это будет являться последним днем увольнения, нужно выплатить компенсацию отпуска за 2 месяца май и июнь 2013. Верно?
1. Можно
2. 01.07.12-30.06.13
3. Компенсация за период: 01.04.13-по день увольнения.