Колеги, підкажіть відповідь, будь ласка на таке питання. Розраховую лікарняний за серпень і червень місяць є в розрахунковому періоді. Працівник працював так: 1,2 = суб, неділя; 3-14 відпустка без збереження; 15,16=суб неділя; з 17-30.06- лікарняний. Дні суботи і неділі червня треба враховувати при обчисленні лікарняного чи ні. Зрозуміло мені про лікарняні, відпустку без збереження. А от ці звичайні вихідні треба враховувати чи ні? Бо 1с взяла ці 4 дні. Дякую
Колеги, підкажіть відповідь, будь ласка на таке питання. Розраховую лікарняний за серпень і червень місяць є в розрахунковому періоді. Працівник працював так: 1,2 = суб, неділя; 3-14 відпустка без збереження; 15,16=суб неділя; з 17-30.06- лікарняний. Дні суботи і неділі червня треба враховувати при обчисленні лікарняного чи ні. Зрозуміло мені про лікарняні, відпустку без збереження. А от ці звичайні вихідні треба враховувати чи ні? Бо 1с взяла ці 4 дні. Дякую
Добрий день. Підкажіть, як правильно розрахувати кількість днів оплати лікарняного. Працівник захворів 22 квітня 2024 р. Останній лікарняний закритий 22 серпня 2024 року. Загальна тривалість лікарняного не має перевищувати 120 к.д. В моєму випадку тривалість 123 дні. Телефонували лікарю з проханням виправити дату закриття лікарняного на 19 серпня 2024 року. Він сказав, що знає, що перевищив кількість днів, але виправлення не зробив. На МСЕК не направляли, інвалідності також немає. Я сформувала в ПФУ заявку на оплату лікарняного, де в коментарях пояснила причину меншої кількості календарних днів, що підлягають оплаті. Отримала відповідь, що підприємство не має права зменшувати кількість днів для оплати. Сказали, що я маю написати лист в ПФУ , щоб допомогли розібратися. Написала. Отримала відповідь, що я маю звернутись в лікарню, яка виписувала лікарняний , з питанням, чи направляли хворого на МСЕК? Мені не важко це зробити. Але що дасть письмова відповідь лікарні, що на МСЕК не направляли [ лікар по релефону нам відповів, що направлення на комісію не було]. Якими мають бути мої подальші дії? Допоможіть, будь ласка.
В мене трошки інша ситуація, лікарняний з 30.04.2024р по 27.08.2024р. це вже 120 днів. потім продовжили на 8 днів, я дзвонила в ПФУ і вони сказали, що я не можу оплачувати і краще звертатись на гарячу лінію МОЗ 0800602019 або 1677. але через 3 дні в мене лікарняний видалили. Направили на МСЕК сьогодні 12.09., тоді в мене працівник ці дні буде без збереження зарплати.
Запуталась в трех соснах с больничными, пришлось выводить с начала года. Чтобы зря не пропал труд, бросаю ссылку на файл (там в куче 663, 331 и по заявлениям отдельно) https://drive.google.com/file/d/1HhSm0z ... sp=sharing
Знову питання щодо розрахунку стажу для лікарняних: трудова працівника оцифрована, у витязі з ЕТК (так само як і в паперовій трудовій) зазначено, що з 27.11.2007 по 30.12.2011 він був працевлаштований, однак у Формі ОК-7 взагалі немає даних про це (навіть за 2011), у Довідці про трудовий і страховий стаж частина місяців відображена з нулями, частина - із сімками, а 2010-2011 повністю відсутні (навіть з нулями немає, після 2009 одразу йде 2013). Як правильно у такому випадку розраховувати стаж?
Довідка ОК-5 формується за будь-який період, починаючи з 2000 року, і містить дані щодо суми заробітку для обчислення пенсії, визначення страхового стажу, сплати страхових внесків. На підставі цієї довідки застрахована особа отримує інформацію щодо набутого страхового та заробітної плати, яка буде врахована при призначенні пенсії.
Довідка ОК-7 містить відомості про суми заробітної плати, з якої сплачується єдиний соціальний внесок, та страховий стаж за період із 2011 року. Зазвичай, довідку ОК-7 використовують для визначення страхового стажу для розрахунку сум лікарняних, нарахування допомоги по безробіттю тощо.