Алименты начисляются и удерживаются по исполнительному листу, собственно с чего и как должно быть написано в листе. Каких то особенных отчетов нет, когда будете возвращать исполнительный лист они просят дать расчеты для проверки. Я носила проверять все начисления после окончания года, так проще.Юлия@@@ писав:Добрый день. Никогда не имела дело с алиментами. #wall# #wall# #wall# Подскажите где можно почитать , как и с чего начисляется , что с них удерживается, какие отчеты подаются #help# #help# #help# #help#
= АЛИМЕНТЫ = расчет, исполнительные листы, 4ДФ
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 10 разів
- Подякували: 1256 разів
-
- Светоч Мысли
Да, но случаи бывают разные. Иногда в исполнительном листе пишут, что он задолжал за какой то период, тогда с работником выясняют отношения...Смотреть исполнительный нужно. В стандартной ситуации, да , как написалиЮлия@@@ писав:то есть я правильно поняла, что с начисленной з/п за минусом всех налогов ЕСВ, НДФЛ, В/З удерживают согласно исполнительного листа сумму алиментов.
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 195 разів
- Подякували: 15 разів
За грудень місяць не перерахувала вчасно аліменти, тобто зі з/п утримала. працівнику закрила з/п, а оплата по аліментах в мене зависла. Сьогодні оплачую разом зі січневими. А от чим мені це грозить? Скиньте, будь ласка, якесь посилання на цю тему.
Доброго дня! Допоможіть, будь ласка, така ситуація: виконавча служба відправила бухгалтеру на п-во виконавчого листа на утримання аліментів. Згідно виконавчого листа бухгалтер має утримувати 25% аліментів і 25% боргу. Сума забогованості близько 20 000грн. (це по моїх підрахунках - заборгованість за 2 роки). Бухгалтер відмовляється надати мені інформацію про суму боргу. У грудні 2014 (із зарплати за листопад 2014) я отримала 1600 гр (25% і 25%), у січні 2014 (із зарплати за грудень 2014) я отримала 750 грн (25% і 25%) - коли зателефонувала до бухгалтера, вона визвірилась і сказала, що баржник (колишній чоловік) взяв 3 неділі за свій рахунок. У лютому (із зарплати за січень 2015) я отримала 450 грн (25% і 25%), коли знову звернулась - вона знову визвірилась і сказала, що боржник знову взяв з неділі за власний рахунок. Від бухгалтера не можу отримати ніяких нормальних ні пояснень, ні розрахунків нічого. Знаю, що боржник - особа, яка здатна підкупити того кому йому потрібно,аби тільки сума аліментів була як умога меншою. Дитині 5 років, відвідує садочок - грошей катастрофічно не вистачає, живу сама без чоловіка і без батьків, з дитиною удвох, рік назад дитина дуже хворіла - звільнилась, вилікувала, на роботу зараз влаштуватись не можу, перебиваюсь підробітками пакувальниці, хоча за освітою бухгалтер, до звільнення 3 роки бухгалтером працювала.
Питання: 1) скільки днів за власний рахунок в рік може брати працівник? Боржник працює на державному підприємстві - в Інформаційно обчислювальному центрі Південно-Західної залізниці інженером.
2) яким чином я можу дізнатись від бухгалтера суму заборгованості по аліментах?
3) як я можу пересвідчитись, що бухгалтер вірно розраховує суму аліментів і утримує їх із зарплати працівника?
P.S. Коли на початку грудня 2014 я отримала перші аліменти, то боржник не знав що із його зарплати в кінці місяця утримаються аліменти, а коли вже дізнався то сума почала щомісяця удвічі зменшуватись.
Питання: 1) скільки днів за власний рахунок в рік може брати працівник? Боржник працює на державному підприємстві - в Інформаційно обчислювальному центрі Південно-Західної залізниці інженером.
3) як я можу пересвідчитись, що бухгалтер вірно розраховує суму аліментів і утримує їх із зарплати працівника?
P.S. Коли на початку грудня 2014 я отримала перші аліменти, то боржник не знав що із його зарплати в кінці місяця утримаються аліменти, а коли вже дізнався то сума почала щомісяця удвічі зменшуватись.
-
- Светоч Мысли
работник может быть в отпуске за свой счет 14 кал дней в год. Проверить каким образом удерживаются алименты по исполнительному листу может исполнительная служба, направившая этот лист . Я думаю вам стоит обратится в исполнительную службу. Можно конечно направить и письмо по юр адрессу предприятия с просьбой разьяснить суммы.ЛЮЛЮКО писав:Доброго дня! Допоможіть, будь ласка, така ситуація: виконавча служба відправила бухгалтеру на п-во виконавчого листа на утримання аліментів. Згідно виконавчого листа бухгалтер має утримувати 25% аліментів і 25% боргу. Сума забогованості близько 20 000грн. (це по моїх підрахунках - заборгованість за 2 роки). Бухгалтер відмовляється надати мені інформацію про суму боргу. У грудні 2014 (із зарплати за листопад 2014) я отримала 1600 гр (25% і 25%), у січні 2014 (із зарплати за грудень 2014) я отримала 750 грн (25% і 25%) - коли зателефонувала до бухгалтера, вона визвірилась і сказала, що баржник (колишній чоловік) взяв 3 неділі за свій рахунок. У лютому (із зарплати за січень 2015) я отримала 450 грн (25% і 25%), коли знову звернулась - вона знову визвірилась і сказала, що боржник знову взяв з неділі за власний рахунок. Від бухгалтера не можу отримати ніяких нормальних ні пояснень, ні розрахунків нічого. Знаю, що боржник - особа, яка здатна підкупити того кому йому потрібно,аби тільки сума аліментів була як умога меншою. Дитині 5 років, відвідує садочок - грошей катастрофічно не вистачає, живу сама без чоловіка і без батьків, з дитиною удвох, рік назад дитина дуже хворіла - звільнилась, вилікувала, на роботу зараз влаштуватись не можу, перебиваюсь підробітками пакувальниці, хоча за освітою бухгалтер, до звільнення 3 роки бухгалтером працювала.
Питання: 1) скільки днів за власний рахунок в рік може брати працівник?
-
- Профи
- Дякував (ла): 17 разів
- Подякували: 29 разів
-Latka- писав:работник может быть в отпуске за свой счет 14 кал дней в год. Проверить каким образом удерживаются алименты по исполнительному листу может исполнительная служба, направившая этот лист . Я думаю вам стоит обратится в исполнительную службу. Можно конечно направить и письмо по юр адрессу предприятия с просьбой разьяснить суммы.ЛЮЛЮКО писав:Доброго дня! Допоможіть, будь ласка, така ситуація: виконавча служба відправила бухгалтеру на п-во виконавчого листа на утримання аліментів. Згідно виконавчого листа бухгалтер має утримувати 25% аліментів і 25% боргу. Сума забогованості близько 20 000грн. (це по моїх підрахунках - заборгованість за 2 роки). Бухгалтер відмовляється надати мені інформацію про суму боргу. У грудні 2014 (із зарплати за листопад 2014) я отримала 1600 гр (25% і 25%), у січні 2014 (із зарплати за грудень 2014) я отримала 750 грн (25% і 25%) - коли зателефонувала до бухгалтера, вона визвірилась і сказала, що баржник (колишній чоловік) взяв 3 неділі за свій рахунок. У лютому (із зарплати за січень 2015) я отримала 450 грн (25% і 25%), коли знову звернулась - вона знову визвірилась і сказала, що боржник знову взяв з неділі за власний рахунок. Від бухгалтера не можу отримати ніяких нормальних ні пояснень, ні розрахунків нічого. Знаю, що боржник - особа, яка здатна підкупити того кому йому потрібно,аби тільки сума аліментів була як умога меншою. Дитині 5 років, відвідує садочок - грошей катастрофічно не вистачає, живу сама без чоловіка і без батьків, з дитиною удвох, рік назад дитина дуже хворіла - звільнилась, вилікувала, на роботу зараз влаштуватись не можу, перебиваюсь підробітками пакувальниці, хоча за освітою бухгалтер, до звільнення 3 роки бухгалтером працювала.
Питання: 1) скільки днів за власний рахунок в рік може брати працівник?
если он не инвалид 2 или 3 группы, то можно до 60 кал. дней в год.
-
- Гений
- Дякував (ла): 54 рази
- Подякували: 3 рази
Добрый день. Сотрудник получает з/п и доход за аренду автом. Правильный ли расчет алиментов в этом случае?
ЗП - 5000 грн, Аренда 1200 грн
есв 3,6 с ЗП - 5000*0,036=180
ндфл с ЗП - (5000-180)*0,15=723
воен. взнос - 5000*0,015=75
НДФЛ с аренды - 1200*0,15=180
воен взн с аренды - 1200*0,015=18
Итого алименты: (5000-180-723-75+1200-180-18)*0,25=1256,00
ЗП - 5000 грн, Аренда 1200 грн
есв 3,6 с ЗП - 5000*0,036=180
ндфл с ЗП - (5000-180)*0,15=723
воен. взнос - 5000*0,015=75
НДФЛ с аренды - 1200*0,15=180