= АЛИМЕНТЫ = расчет, исполнительные листы, 4ДФ

Лиственница
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 122 рази
Подякували: 80 разів

Повідомлення Лиственница »

Iuliia писав:Подскажите пожалуйста - с 2014го года удерживаем из зп сотрудника алименты, отчет в исполнительную службу не подавался ни разу. Сейчас сотрудник просит подготовить для него все отчеты. В инструкции порядок подачи менялся в 2016м - до 2016го надо было подавать раз в полгода, теперь - раз в квартал. Как лучше сделать отчеты - как в инструкции, сначала полугодовые, после 2016го - квартальные? И какая ответственность за неподачу этих отчетов?
А почему сотрудник интересуется этими отчетами? Такие вопросы лучше решать с исполнителем.

люда5
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 41 раз
Подякували: 32 рази

Повідомлення люда5 »

Помогите,не сталкивалась с алиментами.Получили письмо от вик.службы. Написано: мною,держ.виконавцем и т.д по стягнення аліметнів з ФИО на користь ФИО у розмірі 1200,00 грн щомісячнр від усіх видів доходів.
ВСТАНОВЛЕНО що работает на ТОВ ит.д.... ПОСТАНОВЛЯЮ: 1.Звернути стягнення на зп боржника. Пропонується з усіх видів доходів проводити утримання в розмірі 50%(25-погашення заборгованості,25-поточні аліменти) до повного погашення заборгованості.Заборгованість станом на 1.03.18 становить 61000,00грн. Бухгалтера зобовязано нарахувати заборгованність по сплаті аліментів з 01.01.18р????,розрахунок надіслати.И выплачивать на адрес. Вопрос
1. когда начинать начислять,пишут долг на 1.03.18,а начислить с 01.01.18?
2.какую сумму я должна начислить и выплатить? половину зп? или 1200 плюс 25% в счет погашения задолженности.
3.и главный вопрос как это все платить на адрес,у меня все получают зп на карту. выдать директору на его карту деньги в подотчет и потом приложить к авансовому?
4.Могу я выплачивать с апреля,напишу что получила письмо 2.04 а не сегодня, оно без уведомления было,обычное.

Всем заранее спасибо

Яночка
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 592 рази
Подякували: 529 разів

Повідомлення Яночка »

1. Если пишут долг на 01.03.18, значит начинайте удерживать из зарплаты за март
2. Про сумму не совсем понятно, если 50%, значит удерживайте 50% после удержания всех налогов, при чем 1200 я не пойму
3. Я плачу на адрес таким образом: перечисляю со своего счета в банке на ближайшее почтовое отделение (которое работает с безналом) сумму алиментов + почтовый сбор, на почту ношу почтовый перевод на имя адрес получателя алиментов

люда5
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 41 раз
Подякували: 32 рази

Повідомлення люда5 »

Спасибо,я зп за март выплачиваю 30.03, думаю удерживать с апреля .С почтой надо определится как это все проводить,за день не успею,а так месяц еще впереди. Можно еще поподробней по почте? и не понятно по постанове зачем я должна сделать начисления с 01.01.18? если у них сумма долга на 01.03.18-61000? я так понимаю на 1.03-61000+25% зп(алименты за март)=задолженность на 1.04. и с апреля начисляю 25% алименты за апрель,а выплачиваю -50%-25-алименты и 25 гашу задолженность.

Яночка
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 592 рази
Подякували: 529 разів

Повідомлення Яночка »

если сумма долга на 01.03.18-61000,то на 1.03-61000+25% зп(алименты за март)=задолженность на 1.04.
и с апреля удерживаете -50%-25-алименты и 25 - задолженность.
Что вам по почте не понятно?

O'Rybka
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 85 разів
Подякували: 99 разів

Повідомлення O'Rybka »

Прочитала ось таке:
"Під час утримання аліментів слід уважно стежити за строками сплати ПДФО, ЄСВ і військового збору.

Пояснімо: працівникам нараховують зарплату в останній день календарного місяця (скажімо, 30 листопада). Цього ж дня проводять утримання аліментів і вартості їх переказу із зарплати працівника (Дт 661 Кт 685). Саме ця частина зарплати, котра припадає на аліменти й вартість їх переказу, вважається виплаченою працівнику в день проведення утримання (30 листопада). Тобто умовна дата — 30 листопада — є відправною точкою для сплати ПДФО, ЄСВ та військового збору.

Таким чином, незважаючи на те що саму зарплату (за мінусом усіх утримань) працівнику можуть виплатити пізніше, наприклад, 5 грудня, ПДФО та військовий збір із частини зарплати, що дорівнює сумі утриманих аліментів, плюс вартість переказу треба перерахувати не пізніше наступного банківського дня, що настає за днем утримання аліментів (30 листопада), тобто 1 грудня (пп. 168.1.4, пп. 1.4 п. 161 підрозділу 10 р. ХХ «Перехідні положення» ПКУ)."
Джерело: http://ibuh.info/uk/alimenty-na-ditei-o ... a-v-obliku

Знаю, що п.168.1.4 внесено зміни.

Але оця фраза "частина зарплати, котра припадає на аліменти й вартість їх переказу, вважається виплаченою працівнику в день проведення утримання (30 листопада). Тобто умовна дата — 30 листопада — є відправною точкою для сплати ПДФО, ЄСВ та військового збору." не дає спокою.

Чи потрібно перераховувати суму податків на частину зарплати, що припадає на аліменти, раніше, аніж виплата самої зарплати та аліментів через банківську установу? Тобто сплата податків в частині суми аліментів 04.04.2018 при нарахуванні зарплати 31.03.2018р., та виплати такої зарплати 06.04.2018р.?

mbamber
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 271 раз
Подякували: 617 разів

Повідомлення mbamber »

O'Rybka писав:частина зарплати, котра припадає на аліменти й вартість їх переказу, вважається виплаченою працівнику в день проведення утримання
Ким вважається? В п.168.1.4 чинного ПК ви щось таке бачите? То або стаття застаріла, або в автора сезонне загострення.

O'Rybka
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 85 разів
Подякували: 99 разів

Повідомлення O'Rybka »

Я теж не вважаю думку автора коректною, бо в п.168.1.4 мова йде про негрошову форма та готівкову з каси підприємства, а до чого про загал говорити....
Дякую за відгук.

melnikova
УченикУченик
Дякував (ла): 3 рази

Повідомлення melnikova »

Шановні, підскажіть будь ласка, ФОП прийняв на роботу аліментщика з боргом по аліментам, які наші дії: чекати листа від виконавчої служби чи топати до них самій за ним? Із теми зрозуміла, що поки немає виконавчого листа -нама і сплати аліментів. Вперше стикаюся з цим.

New2015
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 10 разів
Подякували: 4 рази

Повідомлення New2015 »

люда5 писав:Помогите,не сталкивалась с алиментами.Получили письмо от вик.службы. Написано: мною,держ.виконавцем и т.д по стягнення аліметнів з ФИО на користь ФИО у розмірі 1200,00 грн щомісячнр від усіх видів доходів.
ВСТАНОВЛЕНО що работает на ТОВ ит.д.... ПОСТАНОВЛЯЮ: 1.Звернути стягнення на зп боржника. Пропонується з усіх видів доходів проводити утримання в розмірі 50%(25-погашення заборгованості,25-поточні аліменти) до повного погашення заборгованості.Заборгованість станом на 1.03.18 становить 61000,00грн. Бухгалтера зобовязано нарахувати заборгованність по сплаті аліментів з 01.01.18р????,розрахунок надіслати.И выплачивать на адрес. Вопрос
1. когда начинать начислять,пишут долг на 1.03.18,а начислить с 01.01.18?
2.какую сумму я должна начислить и выплатить? половину зп? или 1200 плюс 25% в счет погашения задолженности.
3.и главный вопрос как это все платить на адрес,у меня все получают зп на карту. выдать директору на его карту деньги в подотчет и потом приложить к авансовому?
4.Могу я выплачивать с апреля,напишу что получила письмо 2.04 а не сегодня, оно без уведомления было,обычное.

Всем заранее спасибо
по вопросу 3.
Попросите жену алиментщика написать заявление , чтобы платить алименты на ее карту. + предоставить реквизиты карты. Регистрируете ее заявление в журнале вход. почты и платите платежным поручением через банк.

Відповісти

Повернутись до “Аліменти”