Елена-НК писав:Работник отгулял отпуск за период с 01.04.16г-по 31.03.17г в апреле этого года и поэтому только 17 дней. Работает с 01.04.16г. С 01.12.17г по 13.12.17г. он работает, а с 14.12.17г. берет часть уже заработанного основного отпуска.Заплатим ему за отработанные дни, отпускные и индексацию,и конечно ЭСВ 704 грн.Я поняла, что заявление на отпуск он должен написать числа 4 декабря, чтобы я могла 11.12.выплатить отпускные+за отработанные дни и все налоги, а 13.12.пишет заявление на увольнение.А каким числом мне надо сделать приказ на увольнение? 29.12.17г., но указать, что уволить с 31.12.17г.?Спасибо
Он может написать отдельно 2 заявления — одно на отпуск (если раньше не писал и отпуск не был запланирован и включён в график отпусков), второе — на увольнение (если по собственному желанию "з неповажних" причин – то 2 недели должен отработать; "з поважних" или по соглашению сторон — можно в день увольнения). Может написать одно заявление с просьбой уволить в последний день отпуска.
Скрытый текст
Стаття 3. Право на відпустки у разі звільнення
За бажанням працівника у разі його звільнення (крім звільнення за порушення трудової дисципліни) йому має бути надано невикористану відпустку з наступним звільненням. Датою звільнення в цьому разі є останній день відпустки.
Но, если ему положена компенсация, то КЗпП України
Стаття 116. Строки розрахунку при звільненні
При звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації, провадиться в день звільнення. Якщо працівник в день звільнення не працював, то зазначені суми мають бути виплачені не пізніше наступного дня після пред'явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок. Про нараховані суми, належні працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган повинен письмово повідомити працівника перед виплатою зазначених сум.
В разі спору про розмір сум, належних працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган в усякому випадку повинен в зазначений у цій статті строк виплатити не оспорювану ним суму.
Дата приказа: зачем 29? Дата приказа должна быть после заявления работника. Я бы "попросил" работника указать всё в одном заявлении, например, 1 декабря: и 2 недели как раз отработает. А Приказ об увольнении можно издать до начала отпуска, например, 13 декабря (работник должен ведь расписаться, что ознакомлен, а 29 он будет находиться в отпуске)...
Доброго дня! У ФОПа був один-єдиний працівник. Перед тим, як його взяти на роботу, ФОП склав Штатний розпис,Наказ про затвердження штатного розпису та Наказ про прийняття на роботу, піідписав Трудовий договір з працівником. Працівник звільнився, запис у Трудовому договорі зроблено. Які документи ще треба скласти? Дякую.
zapit писав:Доброго дня! У ФОПа був один-єдиний працівник. Перед тим, як його взяти на роботу, ФОП склав Штатний розпис,Наказ про затвердження штатного розпису та Наказ про прийняття на роботу, піідписав Трудовий договір з працівником. Працівник звільнився, запис у Трудовому договорі зроблено. Які документи ще треба скласти? Дякую.
Это все. Осталось отобразить увольнение в отчете по ЕСВ и 1-ДФ.
zapit писав:Доброго дня! У ФОПа був один-єдиний працівник. Перед тим, як його взяти на роботу, ФОП склав Штатний розпис,Наказ про затвердження штатного розпису та Наказ про прийняття на роботу, піідписав Трудовий договір з працівником. Працівник звільнився, запис у Трудовому договорі зроблено. Які документи ще треба скласти? Дякую.
а новий Штатний розпис, з прочерками та Наказ про затвердження цього Штатного розпису треба складати?
а новий Штатний розпис, з прочерками та Наказ про затвердження цього Штатного розпису треба складати?
Я бы ничего не делала. Может кого-то будут оформлять, а если нет, то будет висеть вакансия. Не страшно. Переделать всегда можно.
Доброго дня! Написав працівник заяву 07 грудня 2017 р. "прошу звільнити мене 08 грудня 2017 р. за згодою сторін". 08 грудня він не працював, тобто в табелі стоїть 0 годин відпрацьованих. Чи буде помилкою те, що розрахунки по заробітній платі з ним провелися 08 грудня 2017 р.?Дякую.
zapit писав:Доброго дня! Написав працівник заяву 07 грудня 2017 р. "прошу звільнити мене 08 грудня 2017 р. за згодою сторін". 08 грудня він не працював, тобто в табелі стоїть 0 годин відпрацьованих. Чи буде помилкою те, що розрахунки по заробітній платі з ним провелися 08 грудня 2017 р.?Дякую.
Доброго дня! Працівник написав Заяву : "прошу звільнити мене 7 грудня 2017 р. ".
7 грудня 2017 р. на роботу не з явився. Видали йому зарплату за 5 робочих днів грудня і слатили ЄСВ, воєнний збір та ПДФО 08 грудня 2017 р. Це нормально?
Причому нарахували зарплату за 5 робочих днів (а відпрацював він тільки 4), бо окдад у нього 3200.00, і щоб не було було претензій з боку охорони праці, що так мало.....і щоб не було недоплати по ЄСВ.
Це правильно? Дякую.
zapit писав:Доброго дня! Працівник написав Заяву : "прошу звільнити мене 7 грудня 2017 р. ".
7 грудня 2017 р. на роботу не з явився. Видали йому зарплату за 5 робочих днів грудня і слатили ЄСВ, воєнний збір та ПДФО 08 грудня 2017 р. Це нормально?
Причому нарахували зарплату за 5 робочих днів (а відпрацював він тільки 4), бо окдад у нього 3200.00, і щоб не було було претензій з боку охорони праці, що так мало.....і щоб не було недоплати по ЄСВ.
Це правильно? Дякую.
Получается, что вы ему переплатили за 1 день. Какие могут быть претензии со стороны охраны труда? Что значит мало? Сколько проработал - столько и получил, даже больше.#smile3#
zapit писав:Доброго дня! Працівник написав Заяву : "прошу звільнити мене 7 грудня 2017 р. ".
Це правильно? Дякую.
В таком случаев в заявлении работнику лучше было бы написать: "Прошу уволить 06.12.2017г. Все причитающиеся мне суммы при увольнении прошу выплатить 08.12.2017г." Напоминание об увольнении за прогулы 07.12. хорошо помогает...