Импортные НН и номенклатура

Вид, реквізити, оформлення, зберігання первинних документів
Altay
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 10 разів

Повідомлення Altay »

Нееее, Вы меня не правильно поняли, прайс не поставщика.
Товар мы оприходовали правильно, как в инвойсе в общем то, что получили. 99% товара продаем как получили, а пару штук разобрали на детали и тоже продаем как товар (завозить эти детали, накладно).
Так вот, для разбивки с/с мне нужно высчитать долю, а ее считаю от нашей продажной цены.

И тут возникает вопрос, что с кодами УКТВЭД???

Agatha
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 571 раз
Подякували: 805 разів

Повідомлення Agatha »

Я так думаю,що це неправильно. Але справа Ваша. Мета цієї операції, я так розумію, економія на держмиті при розмитненні? УКТЗЕД я пишу як в комплекта, але в мене вони реально не відрізняються.

Altay
ПрофиПрофи

Повідомлення Altay »

Agatha писав:Я так думаю,що це неправильно. Але справа Ваша. Мета цієї операції, я так розумію, економія на держмиті при розмитненні? УКТЗЕД я пишу як в комплекта, але в мене вони реально не відрізняються.
Нет, просто нет смысла завозить такое количество.

Altay
ПрофиПрофи

Повідомлення Altay »

Agatha писав:Я так думаю,що це неправильно. Але справа Ваша. Мета цієї операції, я так розумію, економія на держмиті при розмитненні? УКТЗЕД я пишу як в комплекта, але в мене вони реально не відрізняються.
Почему неправильно, что мы нарушаем?

Лелешка
Гений
Гений
Дякував (ла): 125 разів
Подякували: 50 разів

Повідомлення Лелешка »

Подскажите, как правильно: у меня выписан счет и отгружен на 2 позиции трубы с кодами УКТЗЕД, если мне дали приход и НН на 3 позиции, 2 которых одинаковы но выбиты 2 позициями, я так поняла ВМД разные, но они одинаковы! Не будет ли ошибкой если я оприходую 2, а не 3 позиции и отпишу так же и НН зарегистр. на 2 позиции?
точнее есть 10м трубы А, мой поставщик отписал 9м А и 1м А но 2-мя позициями, а я 10м А одной.

lara777
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 18 разів
Подякували: 354 рази

Повідомлення lara777 »

Лелешка писав:Подскажите, как правильно: у меня выписан счет и отгружен на 2 позиции трубы с кодами УКТЗЕД, если мне дали приход и НН на 3 позиции, 2 которых одинаковы но выбиты 2 позициями, я так поняла ВМД разные, но они одинаковы! Не будет ли ошибкой если я оприходую 2, а не 3 позиции и отпишу так же и НН зарегистр. на 2 позиции?
точнее есть 10м трубы А, мой поставщик отписал 9м А и 1м А но 2-мя позициями, а я 10м А одной.
если у товаров название одно то вполне можите приходывать одной позицией

Dfcbkbcf
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 773 рази
Подякували: 1426 разів

Повідомлення Dfcbkbcf »

Подскажите некогда искать...
смотрите мы купили например
препараты отдельно
дисплеи тоже отдельно
весь товар импотрный с кодами УКТЗЕД
у себя провели комплектацию этого товара назвали препараты+дисплеи в номенклатуре (какой код УКТЗЕД в даном случае нужно указывать?)

Бюгюльмэ
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2170 разів
Подякували: 4361 раз

Повідомлення Бюгюльмэ »

Який код УКТ ЗЕД зазначати в податковій накладній

? Підприємство здійснило розмитнення імпортованого товару. У МД кожна позиція товару була зазначена з різними кодами УКТ ЗЕД. Продавати товар підприємство планує в комплекті як одну одиницю. Який код УКТ ЗЕД зазначити в податковій накладній при продажу комлекту?

! Відповідно до підпункту «і» пункту 201.1 Податкового кодексу України обов’язковим реквізитом податкової накладної є код товару згідно з УКТ ЗЕД (для підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України).
Згідно з пунктом 12.3 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Мінфіну від 01.11.2011 №1379 (далі — Порядок №1379), у графу 4 податкової накладної проставляється код товару згідно з УКТ ЗЕД. Ця графа заповнюється у разі постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України на всіх етапах постачання таких товарів/послуг.
У разі коли частка товару не містить відокремленої вартості, перелік товарів зазначається в додатку до податкової накладної (додаток 1) і в повній вартості враховується у податковій накладній та загальних податкових зобов’язаннях (додаток 1 виписується у двох примірниках, з яких оригінал видається покупцю товарів, а копія залишається у продавця товарів).
У разі постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України, у графі 4 додатка 1 до податкової накладної вказується код таких товарів згідно з УКТ ЗЕД (п. 14 Порядку №1379).
Наприклад, підприємство імпортує гвинт із кодом УКТ ЗЕД 7318 та дриль із кодом 8467. У подальшому підприємство-імпортер продає товар на території України, який наприклад, називає «Набір майстра».
Звісно ж, такий набір не має коду згідно з УКТ ЗЕД. Тому в податковій накладній код не зазначається, а в додатку 1 до неї розшифровується перелік одиниць, з яких складається такий набір, із відповідним зазначенням кодів гвинта і дрилю у графі 4 додатка 1 до податкової накладної.

Dfcbkbcf
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 773 рази
Подякували: 1426 разів

Повідомлення Dfcbkbcf »

Бюгюльмэ писав:Який код УКТ ЗЕД зазначати в податковій накладній

? Підприємство здійснило розмитнення імпортованого товару. У МД кожна позиція товару була зазначена з різними кодами УКТ ЗЕД. Продавати товар підприємство планує в комплекті як одну одиницю. Який код УКТ ЗЕД зазначити в податковій накладній при продажу комлекту?

! Відповідно до підпункту «і» пункту 201.1 Податкового кодексу України обов’язковим реквізитом податкової накладної є код товару згідно з УКТ ЗЕД (для підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України).
Згідно з пунктом 12.3 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Мінфіну від 01.11.2011 №1379 (далі — Порядок №1379), у графу 4 податкової накладної проставляється код товару згідно з УКТ ЗЕД. Ця графа заповнюється у разі постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України на всіх етапах постачання таких товарів/послуг.
У разі коли частка товару не містить відокремленої вартості, перелік товарів зазначається в додатку до податкової накладної (додаток 1) і в повній вартості враховується у податковій накладній та загальних податкових зобов’язаннях (додаток 1 виписується у двох примірниках, з яких оригінал видається покупцю товарів, а копія залишається у продавця товарів).
У разі постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України, у графі 4 додатка 1 до податкової накладної вказується код таких товарів згідно з УКТ ЗЕД (п. 14 Порядку №1379).
Наприклад, підприємство імпортує гвинт із кодом УКТ ЗЕД 7318 та дриль із кодом 8467. У подальшому підприємство-імпортер продає товар на території України, який наприклад, називає «Набір майстра».
Звісно ж, такий набір не має коду згідно з УКТ ЗЕД. Тому в податковій накладній код не зазначається, а в додатку 1 до неї розшифровується перелік одиниць, з яких складається такий набір, із відповідним зазначенням кодів гвинта і дрилю у графі 4 додатка 1 до податкової накладної.
кстати и что потом регистрируется в ЄДРНН эти додатки? правда туплю никогда с этим не сталкивалась #blush#

Бюгюльмэ
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2170 разів
Подякували: 4361 раз

Повідомлення Бюгюльмэ »

Я тоже не сталкивалась. Отметки о регистрации в Дод.1 нет. Из 1С для регистрации не экспортируется. В Медке не создается.
Думаю, что просто так, прицепом к НН идет.

Відповісти

Повернутись до “Первинні документи”