Звіт по ЄСВ ФОП річний

Питання по ЄСВ
ROSA
УченикУченик
Дякував (ла): 2 рази

Повідомлення ROSA »

Еще интересный момент. Если не было дохода у ФОПа на общей системе. То ФОП не платит ЕСВ за месяцы в которых не было дохода.
Т.е. доход в августе и октябре был получен. ЕСВ по 422,65 в этих месяцах оплачен.
Значит за 2014 год можно не доплачивать (за июль, сентябрь, октябрь, декабрь)???

Ксенія
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 34 рази
Подякували: 4 рази

Повідомлення Ксенія »

Підскажіть будь ласка, я підприємець на загальному оподаткуванні, в додатку №5 річному ЄСВ за підприємця вийшло до оплати майже 35 тисяч!!! Це що мені треба все сплатити? Може є якись вихід? Роз'яснісь будь ласка.

shinna
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 876 разів
Подякували: 3172 рази

Повідомлення shinna »

Ксенія писав:Підскажіть будь ласка, я підприємець на загальному оподаткуванні, в додатку №5 річному ЄСВ за підприємця вийшло до оплати майже 35 тисяч!!! Це що мені треба все сплатити? Може є якись вихід? Роз'яснісь будь ласка.
Ну если вы задекларировали такой годовой доход, с которого полагается к уплате такая сума, то что же вы хотите? Придется платить!#g_cray#

Ксенія
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 34 рази
Подякували: 4 рази

Повідомлення Ксенія »

Тоді таке питання, а майнову декларацію переробити можна? Наприклад нову звітну?

IRYNA11
Гений
Гений
Дякував (ла): 162 рази
Подякували: 41 раз

Повідомлення IRYNA11 »

ROSA писав: Благодарю за ответ!

Уточните, пожалуйста по НДФЛ: Вы написали
"422,65*2 по ЕСВ, которые Вы оплатили, не включаются в расходы при заполнении табл. 1. Они учитываются для исчисления НДФЛ."
Т.е. в отчете по НДФЛ я ставлю в расходы оплату ЕСВ?
Доход 4500+6000=10500 грн. Чистая прибыль 10500-422,65-422,65-8000=1654,7 грн. Т.е. НДФЛ 15% от 1654,7=248,21 грн. верно?

В отчете по ЕСВ графа 2 называется "Сума чистого доходу (прибутку), заявлена в податковій декларації фізичної особи-підприємця" Т.е. я должна перенести из декларации чистую прибыль, которую заявила (за вычетом всех расходов, в т.ч. с учетом оплаченного ЕСВ 422,65*2=845,3). По декларации это сумма 1654,7 грн.
Т.е. в колонке август и октябрь я ставлю цифру 827,35 грн. (1654,7/2 месяца)
Если поставить как Вы предлагаете 1250*2=2500 грн прибыль, тогда получается не стыковка с отчетом по НДФЛ.
Как правильно поступить?
Доброго дня! І мені цікаво як правлено буде????

Female
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 40 разів
Подякували: 34 рази

Повідомлення Female »

Ксенія писав:Тоді таке питання, а майнову декларацію переробити можна? Наприклад нову звітну?
можно

Aj
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1415 разів
Подякували: 777 разів

Повідомлення Aj »

В этом году тоже не подаем Додаток 5, если ФЛП единоналожник пенсионер (ЕСВ за себя не платит)?

Zaza
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 42 рази
Подякували: 30 разів

Повідомлення Zaza »

Aj писав:В этом году тоже не подаем Додаток 5, если ФЛП единоналожник пенсионер (ЕСВ за себя не платит)?
Я всегда подаю, хоть ФО-П является инвалидом-единоналожником. В законе сказано, что "Особи, які обрали спрощену систему оподаткування, звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Такі особи можуть бути платниками єдиного внеску
виключно за умови їх добровільної участі у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування. " Но нигде не сказано, что не нужно сдавать отчет.

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 2116 разів
Подякували: 10410 разів

Повідомлення Popen »

Zaza писав:
Aj писав:В этом году тоже не подаем Додаток 5, если ФЛП единоналожник пенсионер (ЕСВ за себя не платит)?
Я всегда подаю, хоть ФО-П является инвалидом-единоналожником. В законе сказано, что "Особи, які обрали спрощену систему оподаткування, звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Такі особи можуть бути платниками єдиного внеску
виключно за умови їх добровільної участі у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування. " Но нигде не сказано, что не нужно сдавать отчет.
Сказано. В соответствующем Наказе ...

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 14223 рази
Подякували: 28051 раз

Повідомлення Яков »

Zaza писав:
Почему не сказано? Сказано!
ПОРЯДОК формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства доходів і зборів України
09.09.2013 р. N 454

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
20 вересня 2013 р. за N 1628/24160

...
III. Форми та строки подання звіту
...
3.3. ФО - підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.

Звіт зазначеними особами не подається.

Такі особи можуть бути платниками єдиного внеску виключно за умови їхньої добровільної участі в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування.
Зображення

Закрито

Повернутись до “Єдиний соціальний внесок”