«Додаток 4 по Єдиному внеску для роботодавців»

Питання по ЄСВ
Iris-ka
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 155 разів
Подякували: 37 разів

Повідомлення Iris-ka »

А если 5 работников основных, 2чел полное время, 3чел - 0,5 ставки. как правильно указать кол-во штатных и середньоблик?

Flora
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 12 разів

Повідомлення Flora »

Добрый день! Подскажите, кто знает, доплату по ЕСВ отражают в табл.1 строка 3,5 ? (1 сотр. на полставки)

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1931 раз
Подякували: 6619 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

Flora писав:Добрый день! Подскажите, кто знает, доплату по ЕСВ отражают в табл.1 строка 3,5 ? (1 сотр. на полставки)
2.5 і 3.5 відповідно.

Ирина2303
УченикУченик
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 1 раз

Повідомлення Ирина2303 »

Добрый день.
Помогите пожалуйста!
Я ФОП 3 группа. Хочу оформить сотрудника по трудовому договору на неполную рабочую неделю-20 часов (вообщем на пол ставки).
Хочу применить НСЛ.
Верно ли разобралась с налогообложением:
Ставка 1600грн
ЕСВ 1600*22%=352грн
НДФЛ 1600-800(НСЛ)*18%=144грн
ВС 1600-800(НСЛ)*1,5%=12грн

Нужно ли ЕСВ доплачивать до 704грн?

@Лиса
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 413 разів
Подякували: 346 разів

Повідомлення @Лиса »

Ирина2303 писав:Добрый день.
Помогите пожалуйста!
Я ФОП 3 группа. Хочу оформить сотрудника по трудовому договору на неполную рабочую неделю-20 часов (вообщем на пол ставки).
Хочу применить НСЛ.
Ставка 1600грн
ЕСВ 1600*22%=352грн

С ВС соц. льгота не снимается
если работник у Вас с трудовой, то нужно

Irra
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 48 разів
Подякували: 1 раз

Повідомлення Irra »

Подскажите, а то голова уже кругом: если я фоп на ос, 19 января оформила первого работника, первый аванс ему выплатила 5 февраля( за фактически отработанные дни) мне в д4 нужно отображать ту часть аванса которая насчитана за дни января, или это только к февралю уже отнести?.. запуталась

fin_o
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 796 разів
Подякували: 699 разів

Повідомлення fin_o »

Irra писав:Подскажите, а то голова уже кругом: если я фоп на ос, 19 января оформила первого работника, первый аванс ему выплатила 5 февраля( за фактически отработанные дни) мне в д4 нужно отображать ту часть аванса которая насчитана за дни января, или это только к февралю уже отнести?.. запуталась
За январь отдельно, за февраль потом.

fin_o
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 796 разів
Подякували: 699 разів

Повідомлення fin_o »

Ирина2303 писав:Добрый день.
Помогите пожалуйста!
Хочу применить НСЛ.
Ставка 1600грн
ЕСВ 1600*22%=352грн

Вимога щодо нарахування ЄСВ з мінімальної зарплати

Якщо база нарахування ЄСВ не перевищує розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, сума ЄСВ розраховується як добуток розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід (прибуток), та ставки ЄСВ (22 %) за умови перебування у трудових відносинах повний календарний місяць або відпрацювання всіх робочих днів звітного місяця

Застосовується
Якщо працівника прийнято з першого робочого дня та звільнено останнім робочим днем звітного місяця

Якщо працівник (за основним місцем роботи) працює на умовах неповного робочого часу

Якщо працівник частину місяця перебував у відпустці без збереження заробітної плати* (база нарахування ЄСВ не перевищує розміру мінімальної зарплати)

Для працівників, які виконують на тому ж підприємстві, в установі, організації поряд зі своєю основною роботою, додаткову роботу за іншою професією (посадою) (оскільки це є основним місцем роботи)

Для працівника (за основним місцем роботи), який відпрацював частину місяця, а іншу частину перебував на лікарняному, де загальна сума нарахованого доходу (сума зарплати за відпрацьований час та лікарняного) не перевищує розміру мінімальної зарплати

Для працівника (за основним місцем роботи), який перебував на лікарняному повний місяць, у якому сума нарахованого лікарняного менше за мінімальний розмір зарплати, встановленої законом на місяць, за який нараховується зарплата (дохід)

Якщо після розподілу лікарняного (суми допомоги по тимчасовій непрацездатності відносяться до того місяця, за який вони нараховані) загальний дохід за місяць становить менше мінімального розміру

Для працівників, які перебували у щорічних відпустках (на дітей, чорнобильських), у разі якщо фактична база нарахування ЄСВ менше мінімальної зарплати

Якщо сума допомоги по вагітності та пологах (відноситься до місяців за який її нараховано) у якомусь місяці менше**

У разі звільнення або прийняття працівника на основне місце роботи за умови відпрацювання ним всіх робочих днів звітного місяця за графіком роботи
Якщо працівник – інвалід працює у ФОП (ставка ЄСВ – 22 %)

*Крім відпустки без збереження заробітної плати на період проведення АТО
** Якщо листок непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами відкрито у минулому році, а дата його закриття припадає на поточний календарний рік, і періоди перебування на лікарняному по вагітності та пологах припадають на зміну розміру мінімальної зарплати, а базу нарахування ЄСВ суми допомоги по вагітності та пологах розраховано виходячи з розміру мінімальної зарплати, що діяв на дату нарахування таких сум, необхідно у місяці, у якому змінено розмір мінімальної зарплати, здійснити донарахування ЄСВ виходячи із зміненого розміру мінімальної зарплати за місяці, за які нараховано суми допомоги по вагітності та пологах

Не застосовується
До заробітної плати з джерела не за основним місцем роботи (базою нарахування ЄСВ є отриманий дохід (прибуток) незалежно від його розміру)

До заробітної плати (доходу) працівника-інваліда, який працює на підприємстві, в установі або організації, де застосовується ставка 8,41 %

До заробітної плати (доходів) працівників всеукраїнських громадських організацій інвалідів, зокрема товариств УТОГ та УТОС, де застосовується ставка 5,3 %

До заробітної плати (доходу) підприємств та організацій, громадських організацій інвалідів, де застосовується ставка 5,5 % (для працюючих інвалідів)

До працівників, яким надано відпустки без збереження заробітної плати на період проведення АТО у відповідному населеному пункту з урахуванням часу, необхідного для повернення до місця роботи, але не більш як сім календарних днів після прийняття рішення про припинення АТО

Якщо працівника прийнято не з першого робочого дня та звільнено не останнім робочим днем звітного місяця

Якщо працівник повний місяць перебував у відпустці без збереження заробітної плати (база нарахування ЄСВ відсутня)

Для працівника (за основним місцем роботи) у якого початок та закінчення лікарняного припадають на різні місяці, ЄСВ у місяці початку лікарняного, нараховується за фактично відпрацьований час, оскільки загальна сума доходу ще не є відомою (суму лікарняних буде визначено після надання листка непрацездатності)

У разі звільнення або прийняття працівника на основне місце роботи протягом місяця, в якому нарахована зарплата за відпрацьований час не перевищує розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на місяць (сума ЄСВ розраховується з фактично нарахованої зарплати незалежно від її розміру)

Якщо нараховуємо зарплату зовнішньому суміснику (не основне місце роботи), ЄСВ нараховується на фактичний дохід

@Лиса
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 413 разів
Подякували: 346 разів

Повідомлення @Лиса »

Irra писав:Подскажите, а то голова уже кругом: если я фоп на ос, 19 января оформила первого работника, первый аванс ему выплатила 5 февраля( за фактически отработанные дни) мне в д4 нужно отображать ту часть аванса которая насчитана за дни января, или это только к февралю уже отнести?.. запуталась
у Вас дни выплаты ЗП 5 и 20? тогда первая выплата будет ЗП за январь 05.02, потом аванс за февраль 20.02, ЗП за февраль 05.03 и т.д.
в Д4 идет не выплаченная , а начисленная ЗП за месяц, в данном случае январь

тишина08
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 162 рази
Подякували: 55 разів

Повідомлення тишина08 »

Добрый день. Если сотрудник переведен с совместителя на основное раб. место .Как отразить в отчете. Переведен с 14.01.2017.

Закрито

Повернутись до “Єдиний соціальний внесок”