Начисление ЕСВ в 2015

Питання по ЄСВ
svitlass
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 1128 разів

Повідомлення svitlass »

В то же время, при начислении зарплаты (доходов) физлицам и/или при начислении вознаграждения по гражданско-правовым договорам ставки ЕСВ, установленные ч. 5 ст. 8 Закона № 2464 для плательщиков ЕСВ, применяются с коэффициентом 0,4, если плательщиком выполняются одновременно следующие условия:
• база ЕСВ за период, за который проводится начисление, как минимум в 2,5 раза больше среднемесячной базы начисления ЕСВ за 2014 год;
• средняя зарплата по предприятию увеличилась не менее чем на 30 % по сравнению со средней зарплатой за 2014 год;
• средний платеж за работника (другое застрахованное лицо) после применения коэффициента составляет не менее 700,00 грн.;
• средняя зарплата по предприятию составляет не менее трехкратного размера минимальной заработной зарплаты
.
З ФОП виключаються інваліди і лікарняні
складається пропорція
8009,54/31801=0,2519
получається, що ви можете застосовувати коеф 0,4
38,52*0,4=15,408

але я на 100% не впевнена
на семінарі розказували

svitlass
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення svitlass »

прокрутила мале п/п
для того, щоб збільшити ФОП на 2,5 рази і сер з/п на 30% , то треба збільшувати кількість людей
висновок - це пільга-амністія для тих в кого були неоформлені люди , а оформлені "сиділи" на мінімалці
для тих в кого всі оформлені і хто з/п платив по-білому - умови "непідйомні"

sllena19
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 204 рази
Подякували: 14 разів

Повідомлення sllena19 »

svitlass писав:З ФОП виключаються інваліди і лікарняні
чем эта норма регулируется?

Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 3872 рази
Подякували: 3194 рази

Повідомлення Natalenna »

В то же время, при начислении зарплаты (доходов) физлицам и/или при начислении вознаграждения по гражданско-правовым договорам ставки ЕСВ, установленные ч. 5 ст. 8 Закона № 2464 для плательщиков ЕСВ, применяются с коэффициентом 0,4, если плательщиком выполняются одновременно следующие условия:
• база ЕСВ за период, за который проводится начисление, как минимум в 2,5 раза больше среднемесячной базы начисления ЕСВ за 2014 год;
• средняя зарплата по предприятию увеличилась не менее чем на 30 % по сравнению со средней зарплатой за 2014 год;
• средний платеж за работника (другое застрахованное лицо) после применения коэффициента составляет не менее 700,00 грн.;
• средняя зарплата по предприятию составляет не менее трехкратного размера минимальной заработной зарплаты
.
От мене цікавить у тих умовах визначення середньої зарплати?
Середня зарплата - це зп штатних + винагорода за договором ЦПХ + зп сумісників/ кількість людей
чи тут розглядаються тільки штатні?
Середня ЗП розраховується за кожен місяць і кожного місяця визначається право на застосування коефіцієнту?
svitlass пише, що з ФОП виключаються інваліди, думаю через те, що 8,41*0,4 буде дуже мало і лікарняні... чомусь... Але я такого не бачила ніде у законодавстві...
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво

Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 3872 рази
Подякували: 3194 рази

Повідомлення Natalenna »

Natalenna писав:
.
От мене цікавить у тих умовах визначення середньої зарплати?
Середня зарплата - це зп штатних + винагорода за договором ЦПХ + зп сумісників/ кількість людей
чи тут розглядаються тільки штатні?
Середня ЗП розраховується за кожен місяць і кожного місяця визначається право на застосування коефіцієнту?
svitlass пише, що з ФОП виключаються інваліди, думаю через те, що 8,41*0,4 буде дуже мало і лікарняні... чомусь... Але я такого не бачила ніде у законодавстві...
і все-таки мене дуже цікавить питання середньої з/п, бо у мене на фірмі є і штатні, і сумісники, і цпх, і інваліди-штатні... і я над тим, як правильно сер. зп розрахувати дууууже задумалася...#search#
у кого які ідеї?
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво

qwerty8
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 50 разів
Подякували: 28 разів

Повідомлення qwerty8 »

Добрый вечер всем! Перечитываю про ЕСВ на форуме и не совсем поняла... У меня следующая ситуация-человека приняли в январе. Начисленная з/п у него меньше минималки. Налоги с сотрудника выплатили с начисленного. А с предприятия - с минимальной з/п. Вроде бы ж все правильно сделала....???? Засомневалась почему - сотрудник вновь принятый... Спасибо за ответ заранее всем...

vuwnevska
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 134 рази
Подякували: 45 разів

Повідомлення vuwnevska »

Вероніка писав:В том-то и дело, что кто-то закон переписывает, а кто-то (тыжбухгалтер) должен принять на себя ответственность и решить - закрывать ФОП или гарантировать ему возможнось не платить. #wall# #wall# #wall#
А вот мнение аналитика, причём мнение однозначное.

http://buhgalter911.com/ShowArticle.aspx?a=156185
На семінарі в податковій сказали що МАЄ ПРАВО, і якщо не було діяльності і не хочете пенсійного страхування можна не платити, але слова одного інспектора іншому не закон, їм закон не закон. Усі мої ФОПи хто без діяльності позакривались.

Вероніка
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 8081 раз
Подякували: 6388 разів

Повідомлення Вероніка »

В пятницу была в нашей налоговой. У них нет никаких разъяснений, но негласное указание начальства - пока никого не трогать и не давить. Скорее всего - минималки обязательной не будет. Разъяснения ждут после изменений обещанных 15.02.

svitlass
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення svitlass »

sllena19 писав:
svitlass писав:З ФОП виключаються інваліди і лікарняні
чем эта норма регулируется?
писала вище - інформацыя з семінару
Коригування ставок можливе лише стосовно ставок нарахування на заробітну плату за класифікацією виду діяльності, на цивільно-правові договори та на добровільне страхування.
Ставка нарахування на лікарняні не підлягає коригуванню.
Питання, що саме включається в “загальну базу нарахування єдиного внеску”, на даний момент не визначено, та уточнюється.
інвалідів в конспект не включили, говорили з трибуни

просто бух-2
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 8 разів
Подякували: 1 раз

Повідомлення просто бух-2 »

А если работник в 2014 работал весь год на неполный раб день, и соотв-но зп меньше минимальной, сейчас в январе идет в отпуск, отпускные, понятное дело, тоже будут меньше мин. Так надо на них начислять ЕСВ от 1218?

Закрито

Повернутись до “Єдиний соціальний внесок”